Chirurgie bariatrică

Chirurgie bariatrică în Turcia

Chirurgie bariatrică în Turcia

Ce este chirurgia bariatrică?

Chirurgia bariatrică, sau chirurgia bariatrică, este un domeniu medical în care diabetul, hipertensiunea, apneea de somn și multe alte boli pot fi vindecate datorită unei singure operații. Este singura metodă care și-a dovedit eficiența în ceea ce privește pierderea în greutate pe termen lung și permanentă. Primul criteriu în selecția pacienților pentru acest tratament este indicele de masă corporală. Conform măsurătorilor științifice, obezitatea are limite. Cele două măsurători cele mai frecvent utilizate pentru obezitate sunt; Indicele de masă corporală și măsurarea circumferinței taliei. În funcție de IMC, oamenii sunt considerați a fi subponderali, cu greutate normală, supraponderali și obezi. În funcție de rezultat, se decide dacă sunteți potrivit pentru chirurgia bariatrică.

Pacienții cu obezitate, după intervențiile chirurgicale bariatrice; Se știe că mulți factori de risc legați de obezitate pot fi reduși dacă aceștia își îmbunătățesc în mod stabil stilul de viață, plasând alimentația sănătoasă în centrul vieții lor.

Tipuri de chirurgie bariatrică

Există trei tipuri de operații de chirurgie bariatrică care sunt aplicate pe scară largă în întreaga lume. Acestea sunt; operațiile cu manșon gastric, bypass gastric și balonul gastric.

Sleeve gastric

Operația de Sleeve Gastrectomy este transformarea chirurgicală a stomacului într-un tub (tub). Atunci când se examinează sistemul digestiv, se observă că aproape toate organele acestui sistem sunt tubulare. Esofagul, intestinele, toate acestea sunt organe sub forma unor țevi lungi și subțiri. Stomacul, care este o excepție în acest sistem, nu este tubular, ci în formă de sac, astfel încât să poată primi mai multă hrană și să creeze un depozit.
O mare parte din stomac este îndepărtată ireversibil prin intervenție chirurgicală, iar continuarea esofagului și transformarea acestuia într-un sistem care se continuă cu intestinele este o operație de gastrectomie în manșon. Nu se introduce un tub în stomac. Deoarece forma stomacului este similară cu forma tubului, se numește manșon gastric.

Bypass gastric

Procedurile de bypass gastric sunt un grup de operații similare utilizate pentru a trata obezitatea morbidă, care constă în acumularea excesivă de greutate în organism sub formă de țesut adipos și care duce la probleme grave de sănătate. Chirurgia bariatrică este un termen general care cuprinde nu numai bypassul gastric, ci și toate celelalte tratamente chirurgicale pentru obezitatea morbidă. În cazul bypass-ului gastric, stomacul este mai întâi împărțit într-o secțiune superioară mică și o secțiune inferioară mai mare, numită mai largă, "rămășiță".

Balon gastric

Persoanele cu probleme de greutate caută, de obicei, remediul prin diferite metode. Balonul gastric este una dintre aceste metode. Pentru că obezitatea, una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate din zilele noastre, afectează negativ viața multor persoane. Persoanele cu obezitate pot avea probleme de sănătate, cum ar fi boli cardiovasculare, boli endocrine și alte boli ale sistemului, dificultăți în mișcare (sau chiar nu se pot mișca deloc). Aceste probleme de sănătate reduc foarte mult calitatea vieții oamenilor.

Înainte de intervenția chirurgicală bariatrică

Înainte de chirurgia bariatrică, medicul dumneavoastră vă examinează în detaliu și efectuează unele teste pentru a înțelege dacă sunteți potrivit pentru această operație. În urma acestora, dacă totul este normal, se decide ziua operației. În plus față de acestea, se efectuează o analiză corporală. Analiza corporală este o aplicație de examinare prin care se pot afla detalii legate de valorile corporale actuale ale persoanei. Informațiile primite sunt de mare importanță, deoarece modelează suportul nutrițional înainte de intervenția chirurgicală bariatrică.
Pentru a fi operat, este necesar să se pregătească pentru operația chirurgicală prin pierderea unei anumite cantități de greutate. Aici intervine suportul nutrițional înainte de operația bariatrică. Scopul principal al suportului nutrițional înainte de chirurgia bariatrică este de a obține pierderea în greutate din masa grasă. Astfel, în primul rând, scade riscul de complicații chirurgicale. În plus, perioada post-chirurgicală este oarecum ușurată. În acest moment, fiecare greutate pierdută va facilita intervenția chirurgicală ce urmează a fi efectuată și se va reflecta pozitiv asupra vitezei de vindecare.

După chirurgia bariatrică

După intervenția chirurgicală, scăderea volumului stomacului și a capacității digestive a stomacului impune ca pacientul să fie urmărit cu un program special de nutriție. În primele 2 săptămâni după operație, dieta trebuie asigurată cu băuturi lichide cu un anumit conținut caloric pe mililitru, iar în săptămânile următoare, dieta trebuie continuată cu alimente solide lichide-fluide care nu vor crea un deficit de proteine. Necesarul zilnic de calorii și nutrienți al persoanei trebuie calculat de un dietetician specializat în chirurgia obezității și trebuie stabilit un program de nutriție care să nu perturbe starea generală de sănătate și să nu provoace nicio boală din cauza deficitului de nutrienți.
De asemenea, puteți face exerciții simple după 1 lună. În cazurile în care se fac exerciții fizice, lăsarea corpului va fi mai mică și se va păstra masa musculară. În același timp, exercițiile permit persoanei să-și recapete încrederea în sine, să fie mai fericită și să revină mai repede la viață. Prin urmare, pacientul trebuie să efectueze programul de exerciții fizice în coordonare cu dieta.
Întrebări frecvente

Procesul de chirurgie bariatrică

Anestezie

General

Durata tratamentului

2-3 Ore

Sejur în Istanbul

3 Zile

Social acceptabil

5 Ziua

Costul chirurgiei bariatrice în Turcia

All inclusive package
  • Consultație gratuită
  • 3 nopți la un hotel de 5 stele în Istanbul
  • Testarea pre/post-operatorie
  • Costul pentru laborator
  • Medicamente și echipamente
  • Transfer VIP complet
  • Suport 7/24
  • Asistenții vorbesc limba engleză

Solicitați informații
Prenumele este obligatoriu!
Email-ul este obligatoriu!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Fără cod de țară
Call Time este necesar!
În funcție de ora din țara dumneavoastră.
Operațiuni multiple
 
Politica de confidențialitate este necesară

Procesul de aplicare

Completați formularul

Pentru a ne contacta, trebuie să completați mai întâi formularul.

Consultație gratuită

După completarea formularului, consultanții noștri experți în sănătate vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil.

Trimiteți o fotografie

Consultanții noștri experți în sănătate vă vor cere fotografii pe care să i le arătați medicului.

Planificare

După examinarea fotografiilor, medicul dumneavoastră va decide dacă sunteți potrivită pentru operație și va fi planificat procesul operației.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Dacă nu găsiți un răspuns la întrebarea dvs., ne puteți trimite un e-mail din formularul nostru de contact.

Trebuie să rămâneți în Turcia cel puțin o săptămână pentru operația bariatrică. Această perioadă poate fi mai lungă, în funcție de starea dumneavoastră generală. Cu toate acestea, deoarece veți rămâne în spital cel puțin cinci zile după operație, șederea dumneavoastră în Turcia este de minimum o săptămână.

Trebuie să veniți în Turcia cu o zi înainte de operație. În această perioadă, pregătirile necesare pentru operație se fac mai confortabil. Cu toate acestea, în funcție de

În funcție de situația în care vă aflați, ora de sosire în Turcia poate varia. Unii pacienți vin aici în dimineața operației. Puteți lua o decizie în acest sens discutând cu medicul dumneavoastră.

Trei operații chirurgicale bariatrice efectuate în mod obișnuit; operațiile de gastric sleeve, bypass gastric și balon gastric. Veți decide împreună cu medicul dumneavoastră care dintre acestea este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Dintre aceste operații, cea mai ușor de făcut este operația cu balon gastric. Pentru că balonul gastric este o metodă nechirurgicală. Procesele de dinainte și de după sunt, de asemenea, foarte confortabile. Cu toate acestea, această procedură este potrivită pentru cei care nu sunt la limita operației. În cazul persoanelor obeze, sunt necesare alte metode chirurgicale, cum ar fi operațiile de gastric sleeve sau bypass gastric.

Cei cu boli cronice grave, dependenții de alcool și droguri, cei cu boli psihologice grave nu sunt potriviți pentru această operație. Cu toate acestea, trebuie să aveți peste 18 ani pentru a vă opera.

Deoarece această operație va fi efectuată sub anestezie generală, nu veți simți durere în timpul procedurii. Însă, în prima zi sau în primele două zile, este posibil să simțiți o ușoară durere. Pentru aceasta, medicul dumneavoastră vă va da un tratament de ameliorare a durerii. Cu ajutorul tratamentelor, veți trece fără probleme prin acest proces.

Se poate aștepta o anumită perioadă de timp pentru revenirea la viața normală după operație. Datorită tehnicii laparoscopice, o perioadă de timp, cum ar fi o săptămână, este suficientă pentru ca pacientul să se recupereze singur. Persoanele care lucrează la un birou și într-un ritm ușor se pot întoarce la muncă. Cu toate acestea, persoanele care lucrează în locuri de muncă grele trebuie să aștepte cel puțin 1 lună.

Sindromul de dumping; se referă la un grup de probleme și simptome ale sistemului digestiv care se dezvoltă din cauza trecerii necontrolate și rapide a conținutului alimentar care ajunge din stomac în intestinul subțire.

Ambele operații vă permit să pierdeți în greutate. Operațiile chirurgicale bariatrice de succes efectuate de un chirurg cu experiență vă permit să obțineți rezultatele pe care le doriți. Veți decide împreună cu medicul dumneavoastră ce operație va fi potrivită pentru dumneavoastră.

După aceste operații, pacienții își schimbă obiceiurile alimentare. Se recomandă o dietă cu mai puțini carbohidrați și mai multe legume și proteine. Pacienții care nu respectă această ordine recuperează greutatea pe care au pierdut-o. Cercetări recente au arătat că doar 10 la sută dintre pacienții care au suferit o operație de obezitate și-au recăpătat greutatea pe care au pierdut-o. Dar acest lucru se datorează, așa cum am menționat, faptului că pacienții nu respectă programul de nutriție recomandat.

După această operație, trebuie să dormiți pe spate sau pe o parte. Acest lucru ajută la menținerea stomacului și a plămânilor în afara presiunii. Dacă dormiți în poziție laterală, vă recomandăm să folosiți o pernă între picioare pentru a vă menține coloana vertebrală aliniată.

Nu consumați supe cum ar fi tripii, picioare de căpățână făcute cu bulion de oase și toate tipurile de frigărui, deoarece au un conținut ridicat de grăsimi. În schimb, alegeți supe pe care le preparați pentru bulion/ bulion de pui. Evitați alimentele integrale care conțin zahăr din sfeclă/ zahăr brun/ zahăr adăugat. Aceste dulciuri pot fi scrise pe ambalaje cu nume diferite; așa că ar trebui să învățați să citiți mai întâi etichetele! Dacă un aliment ambalat are aceste denumiri pe etichetă, vă puteți da seama că este un adaos de zahăr