FIV, care este abrevierea de la fertilizare in vitro, este cel mai frecvent utilizat tratament de reproducere asistată în prezent. Din punct de vedere tehnic, tratamentul de fertilizare in vitro constă în selectarea unui anumit număr de ovule fecundate (embrioni) prin fertilizarea ovocitului feminin (ovul) și a celulei seminale masculine (spermatozoizi) în afara corpului, în condiții de laborator atent pregătite, și introducerea lor în uter. Începând cu 1971, toate aplicațiile legate de fertilizarea in vitro au servit drept bază pentru această practică, așa cum este ea utilizată astăzi. Robert G. Edwards este creditat ca fiind creatorul contemporan al tratamentului FIV. Primul copil născut cu ajutorul FIV (Louise Brown) s-a născut în Anglia în 1978. După această revoluție în sănătatea reproducerii, studiile în domeniul fertilizării in vitro au căpătat viteză și au devenit larg răspândite în lume.
Louise Brown, who was born by cesarean section in 1978 as a result of artificial insemination, broke new ground as the first in vitro fertilization application in the world. Up to now, over 5 million children have been born with the in vitro fertilization method. A new perspective was gained after 1992, a solution was found for men with sperm problems with the microinjection (ICSI) method, and even with sperm testis biopsies belonging to men who do not have sperm, this method can be applied. Pregnancy difficulties occur when women are 35 years of age or older or as a result of the depletion of egg reserves at an earlier age. Men also have problems with the development of sperm. In such cases, since healthy sperm cannot be obtained, a healthy pregnancy cannot be established. In patients undergoing IVF treatment, a success rate of 20 to 60% is achieved for all factors of the patient. IVF centers need to be well organized and have a quality system. The success of the treatments applied is related to the quality of the techniques, equipment, and materials used by the IVF centers, and most importantly, the training and professionalism of the team that will use this technique and equipment. There are some different methods for this treatment.
Este procesul de plasare a spermei direct în uter, care este pregătit de către femeie pentru a produce 1-2 ovule cu pastile sau injecții, și apoi selectat prin metode speciale chiar înainte de spargerea ovulului. Pentru ca un cuplu să poată fi vaccinat, femeia trebuie să aibă vârsta sub 38 de ani și o rezervă ovariană normală, ambele trompe trebuie să fie deschise, uterul trebuie să fie normal, iar bărbatul trebuie să aibă cel puțin un anumit număr și rate de motilitate la testul de spermă.
Este procesul de fertilizare a ovulelor recoltate de la femeie cu sperma prelevată de la bărbat în condiții speciale de laborator. FIV necesită prezența unei anumite cantități de spermatozoizi vii de la bărbat. În această metodă, un anumit număr de spermatozoizi este plasat în același mediu cu fiecare ovul, iar autofertilizarea este așteptată fără nicio intervenție. În prezent, este o metodă din ce în ce mai puțin utilizată în clinicile moderne de FIV, iar ratele sale de succes sunt mai mici decât microinjecția.
În acest proces, embrionii sunt creați prin injectarea spermatozoizilor unul câte unul în fiecare ovul matur recoltat. Prin urmare, chiar și bărbații cu un număr foarte mic de spermatozoizi pot avea copii prin această metodă. Un alt avantaj al metodei de microinjecție este faptul că ovulele mature colectate sunt fertilizate mai mult decât metoda FIV.
În cadrul operației TESE, absența spermatozoizilor în analiza spermei se numește "azoospermie". Metodele simple de aspirație pot fi, de asemenea, utilizate pentru a obține spermatozoizi atunci când există azoospermie din cauza obstrucției canalelor. În cazul azoospermiei, când canalele sunt deschise, procesul de căutare a spermatozoizilor prin metoda microchirurgicală din interiorul testiculului sub microscop se numește TESE. Această procedură, care se efectuează sub anestezie, este mai sensibilă decât metoda biopsiei multiple fără utilizarea microscopului. Rata de succes este mai mare, deoarece canalele în care se pot găsi spermatozoizii sunt detectate văzând cu ajutorul unui microscop. În plus, rata complicațiilor care pot apărea la bărbații cu operația TESE este minimă.
Există 2 cauze posibile de azoospermie, în funcție de obstrucție: În cazul obstrucției, deși nu există o problemă foarte importantă în producția de spermatozoizi a bărbatului, este posibil ca spermatozoizii să nu poată trece de la testicule la spermă din cauza unei obstrucții în tractul genital dintre testicule și penis din cauza unei intervenții chirurgicale sau a unei infecții anterioare, sau a absenței congenitale a acestor căi de reproducere. Dacă nu există o obstrucție, care este grupul cel mai frecvent? Problema este producția insuficientă de spermatozoizi poate fi una hormonală, genetică sau o infecție din trecut. În cele mai multe cazuri, nu există un motiv specific care să explice situația.
În ultimii ani, cel mai frecvent aplicat tratament pentru cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală este fertilizarea in vitro. În cadrul tratamentului FIV, ovulele femeii și sperma bărbatului sunt combinate într-un mediu de laborator. Apoi, aceste celule combinate sunt păstrate în anumite medii de temperatură și fertilizate. Metoda de plasare a 1 sau 2 dintre cei mai sănătoși embrioni în uter cu ajutorul unui cateter subțire se numește tratament de fertilizare in vitro. Atunci când apare o sarcină cu ajutorul tratamentului FIV, următorul proces nu diferă foarte mult de procesul normal de sarcină.
Atunci când se examinează lucrurile importante înainte de tratament; în primul rând, viitoarele mame și tați ar trebui să facă cercetări pe această temă înainte de a începe tratamentul FIV. Ar trebui să se știe ce se va întâlni. Este foarte important să se aleagă medicul și clinica potrivită înainte de a începe tratamentul FIV. Deși această formă de tratament este costisitoare, este foarte important ca acesta să fie realizat de echipe profesioniste. Înainte de a începe tratamentul FIV, atât viitoarea mamă, cât și viitorul tată nu trebuie să consume țigări și alcool pe toată durata tratamentului. Mai ales dacă viitoarea mamă are medicamente pe care le folosește în mod constant, ar trebui să împărtășească informația cu medicul ei. Înainte de a începe tratamentul FIV, trebuie evitate mediile extrem de calde, cum ar fi băile turcești și saunele.
Înainte de tratamentul FIV, atât viitoarea mamă, cât și viitorul tată ar trebui să stea departe de sport și exerciții fizice excesive. Înainte de tratamentul FIV, dacă viitoarea mamă sau viitorul tată a avut o boală febrilă în ultimele 2 luni, trebuie neapărat să comunice acest lucru medicului său. În plus, dacă bărbatul sau femeia a avut o problemă, cum ar fi o infecție sau o inflamație la nivelul organelor genitale în ultimele câteva luni înainte de tratamentul FIV, ar trebui neapărat să o împărtășească cu medicul. În special bărbații ar trebui să prefere lenjeria intimă confortabilă și lejeră înainte de tratamentul FIV. Înainte de tratamentul FIV, dacă există o problemă de greutate și programul de nutriție nu poate fi asigurat de unul singur, ar trebui să se apeleze la ajutorul unui dietetician. Trebuie acordată atenție dietei, în special alimentației pe bază de fructe, legume, minerale și calciu. Cel mai bine este să vă feriți pe cât posibil de alimentele preparate. În plus, este benefic să se stea departe de produsele excesiv de grase, sărate și prăjite. De asemenea, ar trebui să se ia în considerare un aport abundent de lichide înainte de tratamentul FIV. Cu toate acestea, persoana care va fi supusă tratamentului FIV ar trebui să stea neapărat departe de băuturile acide. Pe cât posibil, ar trebui să consume suc de fructe, lapte și apă minerală, iar pe lângă acestea, ar trebui să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi. Trebuie neapărat să vă prezentați la ora de programare dată de medic. Pentru că cea mai importantă condiție pentru a avea succes în metoda FIV este sincronizarea. Înainte de tratamentul FIV, trebuie să acordați atenție igienei locurilor în care veți fi examinată. Acest lucru vă va face atât să vă simțiți confortabil, cât și va influența în mod pozitiv comunicarea pe care o veți stabili cu medicul dumneavoastră. Va fi foarte benefic atât pentru a vă simți mai bine, cât și pentru a afla răspunsurile la toate întrebările din mintea dumneavoastră înainte de tratamentul FIV. Este unul dintre cele mai importante aspecte să aveți încredere în medicul dumneavoastră înainte de tratamentul FIV. Cu această încredere, ar trebui să ascultați cu atenție tot ce are de spus medicul dumneavoastră și să evitați aplicațiile greșite. Pentru că o situație care nu este înțeleasă poate provoca rezultate nedorite.
În tratamentul FIV, nu este nimic special care trebuie făcut după transfer. După transferul de embrioni, cuplurile se pot odihni timp de aproximativ o jumătate de oră în clinica în care se efectuează procedura și apoi pot merge acasă. Este în regulă ca cuplurile care vin din străinătate să călătorească 2-3 ore după transfer. Cuplurile care vin de la distanțe mai mari se pot întoarce la domiciliu după ce au stat o zi în Istanbul, dacă este necesar. După procesul de transfer, este suficient ca viitoarea mamă să asculte timp de 3 zile. Apoi se poate întoarce la viața de zi cu zi. În timpul somnului, strănutul, tusea și întoarcerea la dreapta și la stânga nu au efecte nocive asupra ținutului. În plus, urcarea, și coborârea scărilor este complet sigură. este util să se țină departe de exercițiile fizice grele și de munca grea până la apariția sarcinii și să fie atentă să nu facă mișcări bruște. Plinătatea sânilor, durerea în zona inghinală ca la menstruație și scurgeri în formă de picături de culoare roz-maronie sunt stările care pot fi observate după procesul de transfer. Nu trebuie să vă fie teamă sau să vă îngrijorați atunci când vă confruntați cu aceste situații. Cu toate acestea, în cazul în care scurgerile sunt asemănătoare cu cele menstruale de culoare roșie, trebuie neapărat să vă consultați medicul. După procesul de transfer, a face un duș nu este dăunător. Evitați să beți băuturi acide, cafea și ceaiuri din plante atât după transfer, cât și în timpul sarcinii. Fumatul și alcoolul trebuie evitate cu strictețe. Este benefic să evitați alimentele excesiv de condimentate și grase, să acordați atenție consumului de legume proaspete, fructe și alimente pe bază de proteine și să consumați multă apă. Nu folosiți niciodată un medicament eliberat pe bază de rețetă fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră.
Dacă nu găsiți un răspuns la întrebarea dvs., ne puteți trimite un e-mail din formularul nostru de contact.
Este întotdeauna mai bine să fiți la Istanbul cu câteva zile înainte de tratament pentru toate evaluările și examinările.
Întregul tratament durează aproximativ 15-20 de zile. De aceea, ar fi ideal să vă planificați vacanța în consecință.
Un ciclu de FIV durează aproximativ două luni. Femeile cu vârsta sub 35 de ani rămân însărcinate și au un copil cu prima prelevare de ovule FIV și următorul transfer de embrioni într-un timp mai scurt.
FIV poate fi oferită ca tratament primar pentru infertilitate la femeile cu vârsta de peste 40 de ani. FIV se poate face, de asemenea, pentru anumite probleme de sănătate. De exemplu, FIV poate fi una dintre opțiuni dacă dvs. sau partenerul dvs. aveți leziuni ale trompelor uterine.
Fertilizarea in vitro, cunoscută sub numele de FIV, este o metodă care ajută la conceperea unui copil. În cadrul fertilizării in vitro, un ovul uman este fertilizat cu spermatozoizi într-un laborator și implantat în uter. O sarcină apare atunci când un ovul fertilizat (embrion) se implantează în uter.
Media pentru femeile cu vârsta sub 34 de ani care reușesc să conceapă la prima lor încercare de fertilizare in vitro (FIV) (adică prima prelevare de ovule) este de 55%.
Femeile cu vârsta de peste 50 de ani nu sunt, în general, candidate pentru FIV. Cu toate acestea, o femeie poate deveni mamă prin fertilizare in vitro la orice vârstă, atunci când are acces la un ovul sau un embrion viabil și la un uter acceptabil.
Având mai mult de 1 embrion schimbat în uter ca parte a tratamentului FIV, există un risc sporit de a produce gemeni sau tripleți. Mai mult de 1 copil nu va părea un lucru îngrozitor; cu toate acestea, va crește în mod apreciabil amenințarea de probleme pentru dumneavoastră și pentru copiii dumneavoastră.
Este comparabil cu un test Papanicolau sau chiar cu o programare pentru o ecografie vaginală. În timpul acestei tehnici, se utilizează un cateter de transfer de embrioni și o ghidare cu ultrasunete pentru a transfera unul sau mai mulți embrioni în uter. Întreaga operație vă va fi vizibilă pe un ecran cu ultrasunete. Această procedură este nedureroasă.
Un pacient poate primi până la 90 de injecții în fiecare ciclu, la o frecvență de 1-2 injecții pe zi, în funcție de cursul tratamentului și de ciclul respectiv.
Cu un risc sporit de naștere prematură, hipertensiune arterială, anomalii placentare și alte probleme, FIV poate avea ca rezultat gemeni, tripleți sau multiple de ordin înalt. Probabilitatea de avort spontan și de anomalii la naștere crește odată cu vârsta maternă mai înaintată, care este frecvent cauza FIV.
În prima zi a menstruației începe un ciclu de tratament FIV, care se încheie aproximativ patru săptămâni mai târziu cu un test de sânge pentru sarcină. Rețineți că obținerea unui test de sarcină pozitiv în urma FIV poate necesita mai mult de un ciclu.