Implantarea lentilelor

Implantarea lentilelor in turcia

Implantarea Lentilelor in Turcia

Ce este implantarea lentilei?

Implantarea lentilei: În trecut, pacienții cu cataractă erau tratați cu una dintre lentilele monofocale sau monofocale, concepute pentru a vedea clar de aproape sau de departe, în loc să se îndepărteze cristalinul natural. În acest caz, a devenit obligatoriu ca pacienții să poarte ochelari după tratament. De mult timp, în locul lentilelor monofocale au fost folosite lentile intraoculare multifocale. Acest lucru se datorează faptului că aceste lentile permit corectarea tulburărilor de vedere din toate unghiurile, făcând ca vederea să fie cât se poate de naturală.

Lentilele multifocale sunt concepute în două moduri diferite. Acestea sunt lentile cu două sau trei focare. Atunci când lentilele inteligente sunt utilizate în tratamentul oftalmologic al pacienților, nu este nevoie să se poarte ochelari după tratament. Aceste persoane pot citi cărți fără ochelari. Cu toate acestea, ele pot vedea cu ușurință scrisul la distanță. Lentilele trifocale sunt cea mai avansată tehnologie de lentile intraoculare disponibilă în prezent. Aceasta afectează în mod pozitiv calitatea vieții, deoarece oferă o vedere neîntreruptă și clară pentru distanțe apropiate, medii și lungi.

Tipuri de lentile inteligente

Lentilele inteligente sunt utilizate atunci când lentila naturală din ochi își pierde claritatea din diverse motive sau nu poate funcționa corect. Cel mai important domeniu de utilizare este cel al disconfortului provocat de cataractă. Tratamentul cataractei se bazează pe principiul îndepărtării cristalinului cu claritate pierdută din capsula sa și înlocuirea acestuia cu o lentilă artificială. Există trei tipuri de lentile inteligente: lentile monofocale, multifocale și trifocale.

Lentile monofocale

Lentilele monofocale sunt lentile care sunt implantate printr-o mică incizie la marginea corneei (minim invazivă) și care vă permit să vedeți clar de la distanță. Iar lentilele inteligente monofocale vă permit, de asemenea, să vedeți clar de la distanță fără ochelari, deoarece corectează ametropia (miopie).

Lentile multifocale

Lentilele de contact multifocale conțin mai multe grade într-o singură lentilă. Există un grad pentru obiectele foarte apropiate, un grad pentru obiectele normale văzute de la distanță și un grad pentru obiectele aflate la o distanță intermediară.

Lentile trifocale

Lentilele trifocale sunt lentile intraoculare care asigură o vedere clară fără ochelari la distanțe îndepărtate, medii și apropiate. În timp ce lentilele unifocale care clarifică doar vederea de la distanță necesită utilizarea ochelarilor de aproape, aceste lentile sunt trifocale și elimină nevoia de ochelari datorită acestor focare. Astfel, pacienții își pot desfășura activitatea la distanță (vizionarea televizorului, vederea scenei de la cinema și teatru, condusul auto), la distanță medie (utilizarea unui computer sau a unei tablete, gătitul, vederea vitezei
hart în timp ce conduceți, citiți codurile de bare în piețe) și activități de la distanță (utilizarea telefonului, activități de artizanat) fără ochelari.

Aveți o întrebare?
Aveți nevoie de mai multe informații despre operație? Făcând clic pe Whatsapp sau pe e-mail, puteți obține o consultație gratuită pentru întrebările dumneavoastră.
Întrebați-l pe doctor

Înainte de implantarea lentilelor

Vi se aplică picături pentru ochi înainte și după operație. În plus, este posibil să fie necesar să se aplice tratamente cu ace intraoculare în timpul operației. Pacientele de sex feminin nu trebuie să se machieze când vin la operație. Dacă luați anticoagulante, trebuie neapărat să întrerupeți administrarea acestor medicamente cu o săptămână sau zece zile înainte. Cu toate acestea, ar trebui să faceți acest lucru și sub controlul unui medic. Dacă aveți o boală cronică, informați medicul dumneavoastră despre aceasta.

Tratarea unor probleme precum ochiul uscat și inflamația pleoapelor în cadrul examinării preoperatorii reduce plângerile pacienților după operație și crește satisfacția pacienților prin asigurarea unei viziuni mai clare. În cazul în care există alte probleme, cum ar fi pterigionul pe suprafața ochiului, altele decât cataracta, se efectuează mai întâi o intervenție chirurgicală. Apoi, decizia se ia din nou cu o examinare detaliată pentru planificarea lentilei intraoculare inteligente.

După implantarea lentilei

Foarte rar, după operație, poate fi nevoie de ochelari pentru a vedea mai clar de departe sau de aproape. Vederea încețoșată cauzată de aburirea din spatele lentilei intraoculare inteligente poate fi corectată în câteva secunde cu ajutorul unui laser.

Deși foarte rar, pot exista erori neașteptate în calculul rezistenței lentilelor intraoculare (Biometrics) înainte de operație. Aceste erori, care se datorează diferențelor milimetrice sau mai mici în ceea ce privește structura ochiului și valorile de măsurare între persoane, au fost mult reduse cu ajutorul dispozitivelor de măsurare (Biometrics) de înaltă tehnologie. În cazul în care este necesar să se folosească ochelarii de aproape sau de departe din cauza unei erori de măsurare neașteptate după operație, problema poate fi rezolvată prin resetarea numărului de ochelari cu un laser sau prin schimbarea lentilei intraoculare.

Cel mai important dezavantaj al lentilelor intraoculare inteligente multifocale în comparație cu lentilele normale este că acestea împrăștie lumina mai des și orbesc. De fapt, această nemulțumire rară a fost mult redusă în noul model de lentile inteligente și deja se îmbunătățește în timp suficient pentru a nu deranja pacientul. Cu toate acestea, profesia și nevoile zilnice ale pacientului și unele dintre caracteristicile determinate în cadrul examinării detaliate ghidează ce pacient va fi potrivit pentru lentilele inteligente înainte de operație Întrebări frecvente

Solicitați informații
Prenumele este obligatoriu!
Email-ul este obligatoriu!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Fără cod de țară
Call Time este necesar!
În funcție de ora din țara dumneavoastră.
Operațiuni multiple
 
Politica de confidențialitate este necesară

Procesul de aplicare

Completați formularul

Pentru a ne contacta, trebuie să completați mai întâi formularul.

Consultație gratuită

După completarea formularului, consultanții noștri experți în sănătate vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil.

Trimiteți o fotografie

Consultanții noștri experți în sănătate vă vor cere fotografii pe care să i le arătați medicului.

Planificare

După examinarea fotografiilor, medicul dumneavoastră va decide dacă sunteți potrivită pentru operație și va fi planificat procesul operației.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Dacă nu găsiți un răspuns la întrebarea dvs., ne puteți trimite un e-mail din formularul nostru de contact.

Vă puteți întoarce în țara dumneavoastră după implantarea lentilelor. Dar ar fi mai bine să rămâneți aici două sau trei zile pentru riscul de a dezvolta o complicație. După o zi, dacă totul este în ordine, vă puteți întoarce în țara dumneavoastră.

Trebuie să fiți aici în ziua operației. Nu trebuie să ajungeți cu câteva zile înainte de operație. Dar dacă ați planificat un tur aici, puteți ajunge mai devreme.

Aceste lentile pot rămâne în ochi pe toată durata vieții dumneavoastră. Se aplică foarte des, deoarece este deja un tratament permanent.

Operația de înlocuire a lentilelor permite pacienților să revină la viața normală în câteva zile. Cu toate acestea, este considerată una dintre cele mai sigure proceduri medicale. Deși are unele riscuri mici care pot fi eliminate cu un tratament suplimentar, cum ar fi roșeața și mâncărimea la nivelul ochiului, este o procedură sigură.

Nu veți simți durere în timpul implantării lentilelor. Intervenția chirurgicală se face, de obicei, cu medicamente relaxante. Aceasta este, în general, anestezie locală.

Unele efecte secundare ale lentilelor pot include: edemul cornean, scurgeri, creșterea presiunii intraoculare, dezlipirea de retină și calcularea greșită a puterii LIO.

În primele câteva zile, trebuie să evitați activitățile care sunt obositoare pentru ochi, cum ar fi condusul. În același timp, aveți grijă să nu vă frecați sau să vă udați ochii. Urmați sfaturile medicului

Timpul de recuperare al acestei operații este de aproximativ două săptămâni. Va trebui să folosiți picături oculare antiinflamatoare și antibiotice pentru a vă ajuta la recuperare. Veți fi eliberat de schimbarea lentilelor. În același timp, câteva zile de disconfort ușor și de strălucire sau vedere încețoșată sunt complet normale în timp ce ochiul dumneavoastră se calmează.

Este nevoie de o perioadă de timp pentru ca pacienții să își recupereze complet vederea cea mai clară după o operație de cataractă. Le ia aproximativ patru săptămâni pentru a vedea clar. Cu toate acestea, această perioadă variază de la o persoană la alta.

Razele UV sunt una dintre principalele cauze ale cataractei. Din acest motiv, trebuie să vă protejați ochii de razele UV. Dacă nu o faceți, puteți chiar provoca revenirea cataractei. De aceea, ar trebui să purtați ochelari de soare afară în primul an după operație.

Indiferent de tipul de cristalin pe care îl alegeți, trebuie să vă bazați pe ochelari în anumite momente. În plus, dacă lentila este aleasă corect, lentilele reduc dependența de ochelari. Împreună cu medicul dumneavoastră, veți stabili lentila care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră de vedere și stilului de viață.

Este nevoie de aproximativ 8 până la 12 săptămâni pentru ca ochii dumneavoastră să se vindece complet după operație. În această perioadă, protejați-vă ochii cu ochelari de soare. În același timp, dormiți noaptea cu protecția ochilor.