Urologie

Tratamentul cancerului de prostată în Turcia

Prostate Cancer Treatment in Turkey with HIFU

Tratamentul cancerului de prostată în Turcia

Ultrasunetele focalizate de mare intensitate, sau HIFU, sunt o procedură minim invazivă aprobată de FDA pentru tratamentul cancerului de prostată, care oferă un tratament personalizat și efecte secundare semnificativ reduse. HIFU utilizează unde ultrasonice neionizante pentru a încălzi țesuturile fără a fi nevoie de incizii. HIFU poate fi utilizat pentru a crește fluxul sanguin sau limfatic sau pentru a distruge țesuturi, cum ar fi tumorile. Tehnologia este similară imagisticii cu ultrasunete, dar în loc de unde pulsatorii, se folosesc unde de frecvență mai mică și unde continue pentru a obține dozele termice necesare.

Prin tehnica HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) se urmărește tratarea doar a zonei canceroase, în loc de îndepărtarea întregii prostate. Scopul acestei tehnici este; Este abordarea de a nu îndepărta glandele din jurul prostatei, de a nu închide canalele care vin de la testicule, de a nu afecta viața sexuală și incontinența urinară a pacientului.

Înainte de tratamentul cancerului de prostată cu HIFU

Mecanismul prin care HIFU țintește, arde și distruge țesutul prostatic bolnav este similar cu modul în care razele soarelui trec printr-o lupă, făcând o gaură clară la o intersecție în mijlocul unei frunze opuse. HIFU utilizează unde sonore în loc de lumină ca sursă de energie. În locul unei lupe, se folosește un transductor. Efectul de focalizare al transductorului permite ca presiunile sonore ridicate să fie livrate într-un punct focal fără a provoca daune nedorite altor țesuturi. Temperatura țesutului din focar va crește la 65 până la 85 °C și va distruge țesutul bolnav prin necroză prin coagulare. Fasciculele HIFU se focalizează cu precizie pe o zonă mică de țesut bolnav și stochează local un nivel ridicat de energie în acea zonă. În cazul ultrasunetelor utilizate pentru diagnosticare, această căldură nu este neglijabilă, deoarece undele sonore nu sunt focalizate pe un singur punct. În metoda HIFU, fiecare sonicare (acumulare individuală de energie ultrasonică) tratează prin ardere o parte precis definită a țesutului vizat. Pentru aceasta, se intervine în secțiuni de țesut de 0,2 mm prin efectuarea unor calcule foarte precise. Undele sonore îndreptate spre țesutul prostatic cresc rapid temperatura țesutului, distrugând doar leziunile canceroase și nu afectează țesutul sănătos din jur.

Energia ultrasunetelor sau undele sonore sunt transmise către prostată prin intermediul unui aplicator în formă de lingură plasat din regiunea anală (rect). Undele sonore sunt focalizate asupra punctelor dorite din interiorul prostatei, identificate prin RMN (imagistică prin rezonanță magnetică) și confirmate prin ultrasunete. Poziția intrarectală a aplicatorului este monitorizată în 3D și instantaneu. Această imagistică în timp real este esențială pentru o direcționare neinvazivă sigură și precisă și pentru monitorizarea terapiei.

După tratamentul cancerului de prostată cu HIFU

Se așteaptă ca nivelul PSA să ajungă la cel mai scăzut nivel la câteva luni după HIFU. După tratamentul HIFU, controlul PSA se face la intervale de 3 până la 6 luni.

Există unele situații în care acest tratament nu este recomandat. Care sunt:

 • Volum foarte mare de prostată (în unele cazuri, se efectuează mai întâi o operație de prostată închisă (TURP) pentru a curăța partea de prostată din jurul tractului urinar)
 • brecia este prea îngustă (în măsura în care poate împiedica sonda HIFU să intre în rect)
 • Existența unei cantități mari de pietre de prostată în prostată (poate cauza împrăștierea HIFU și perturbarea conducerii)

Dintre varietatea largă de alternative de tratament pentru cancerul de prostată, tratamentele focale reprezintă răspunsul non-invaziv. În acest sens, se află în competiție cu tratamentul radical local (prostatectomia) și cu abordările de așteptare și observare, care sunt incluse în ghidurile de tratament.

HIFU este o metodă de tratament actuală care se aplică ca tratament local în cancerul de prostată primar, ca tratament de salvare după eșecul radioterapiei și al intervenției chirurgicale și ca tratament de susținere în cancerul de prostată local avansat.

Procesul de tratament al cancerului de prostată

Anestezie

General

Durata tratamentului

2-3 Ore

Sejur în Istanbul

3 Zile

Social acceptabil

5 Ziua

Costul tratamentului cancerului de prostată în Turcia

All inclusive package
 • Consultație gratuită
 • 6 nopți la un hotel de 5 stele în Istanbul
 • Testarea pre/post-operatorie
 • Costul pentru laborator
 • Medicamente și echipamente
 • Transfer VIP complet
 • Suport 7/24
 • Asistenții vorbesc limba engleză

Solicitați informații
Prenumele este obligatoriu!
Email-ul este obligatoriu!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Fără cod de țară
Call Time este necesar!
În funcție de ora din țara dumneavoastră.
Operațiuni multiple
 
Politica de confidențialitate este necesară

Procesul de aplicare

Completați formularul

Pentru a ne contacta, trebuie să completați mai întâi formularul.

Consultație gratuită

După completarea formularului, consultanții noștri experți în sănătate vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil.

Trimiteți o fotografie

Consultanții noștri experți în sănătate vă vor cere fotografii pe care să i le arătați medicului.

Planificare

După examinarea fotografiilor, medicul dumneavoastră va decide dacă sunteți potrivită pentru operație și va fi planificat procesul operației.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Dacă nu găsiți un răspuns la întrebarea dvs., ne puteți trimite un e-mail din formularul nostru de contact.

Ar fi ideal să fiți în Istanbul cu câteva zile înainte de tratament, dacă medicul dumneavoastră nu v-a informat altfel.

În general, pacienții rămân în spital timp de aproximativ 3-4 zile. Deoarece tratamentul de radioterapie va dura 30 de zile, trebuie să vă planificați vacanța în consecință.

91% dintre pacienți reușesc să amâne tratamentul agresiv al cancerului de prostată timp de doi ani prin intermediul HIFU. Rezultatele implică faptul că tehnica minim invazivă este un substitut viabil pentru intervențiile chirurgicale urgente sau pentru radioterapie.

Leziunile canceroase mici pot fi tratate cu HIFU focal, fără a afecta prea mult mușchii, nervii și țesuturile din jur. Aveți nevoie doar de o scurtă ședere în spital și puteți pleca de obicei în aceeași zi în care primiți terapia. Majoritatea bărbaților își reiau activitățile obișnuite în termen de două săptămâni, după o recuperare rapidă.

Cele mai frecvente reacții adverse la HIFU pentru cancerul de prostată sunt disfuncția și retenția urinară prelungită provocate de edem, necroză sau obstrucția orificiului de evacuare a vezicii urinare. Terapia combinată (TUR-P+HIFU) diminuează aceste efecte secundare, îmbunătățind calitatea vieții postoperatorii.

Timpul median până la recidivă după HIFU a fost de 16 luni. Conform rezultatelor RMN-biopsiei, 56% dintre pacienți au avut recidivă în câmp, 21% au avut recidivă în afara câmpului, iar 23% au avut ambele tipuri.

Conform datelor, HIFU nu este o alegere sigură de tratament pentru pacienții cu cancer de prostată cu risc ridicat. Rezultatele pe termen lung ale unui nou studiu arată că prostatectomia radicală este mai reușită decât terapia cu ultrasunete focalizate de înaltă intensitate (HIFU) la nivelul întregii glande pentru tratarea cancerului de prostată (PCa), cu excepția bărbaților cu risc scăzut de boală.

Datorită caracteristicilor non-invazive ale procedurii - nu se folosesc ace și nimic nu penetrează suprafața pielii - pacienții spun că nu este foarte dureroasă.

Rata generală de succes a HIFU a fost de 84%. (Doar 4 din 25 de persoane au avut recidive biochimice). În ceea ce privește rata de succes, grupul cu risc scăzut a avut o rată de succes de 94,2%, grupul cu risc intermediar a avut o rată de succes de 83,4%, iar grupul cu risc ridicat nu a avut niciun succes.

Undele sonore cu energie redusă utilizate în HIFU nu afectează țesutul prin care trec, spre deosebire de radiații. Temperaturile ridicate sunt produse în acel spațiu mic, deoarece undele sonore sunt concentrate într-un singur punct focal.

Sub sedare intravenoasă, ablația prostatică HIFU se efectuează în mod normal într-o unitate de chirurgie ambulatorie. Procedura fără radiații este adesea efectuată ca o singură procedură în ambulatoriu, dar poate fi repetată ori de câte ori este necesar, fără a afecta țesuturile din apropiere.

Prostata nu este îndepărtată în timpul terapiei; în schimb, celulele vizate sunt distruse cu ajutorul tehnologiei HIFU (ultrasunete focalizate de mare intensitate) sau prin electroporare (NanoKnife).