10 Sfaturi Pentru După Procedura de Transplant de Păr

Iată o versiune scurtă a sfaturilor noastre post-operatorii pentru pacienții cu transplant de păr din Turcia. Vă rugăm să rețineți că acestea sunt orientările generale și că unele puncte pot fi diferite după transplantul de păr cu medicul.

Ce este un transplant de păr?

Transplantul de păr este tipul de intervenție chirurgicală prin care se mută părul pe care îl aveți pentru a umple o zonă cu păr subțire sau fără păr. Medicii au făcut aceste transplanturi în lume încă din anii 1940. Dar metodele s-au schimbat foarte mult în ultimii ani.

Ce se întâmplă după transplantul de păr?

Procesele înainte și după transplantul de păr sunt foarte curioase de către pacienți. În acest blog, am compilat ceea ce vă puteți confrunta în procesul de după operație pentru dvs. și remedii. Pentru informații detaliate despre procesele premergătoare, puteți citi articolul nostru intitulat „Ce ar trebui să fac înainte de transplantul de păr?”.

Este posibil ca scalpul dumneavoastră să fie foarte sensibil după operație. Este posibil să fie nevoie să luați un analgezic pentru câteva zile. Medicul dumneavoastră vă va cere să purtați bandaje pe scalp timp de cel puțin o zi. De asemenea, este posibil să vă prescrie un medicament antibiotic pe care să îl luați timp de câteva zile. Majoritatea oamenilor se pot întoarce la muncă la 4 până la 6 zile după procedură.

În decurs de 2 până la 4 săptămâni după operație, părul transplantat va cădea. Dar ar trebui să începeți să observați o nouă creștere în câteva luni. Majoritatea persoanelor vor observa 70% din creșterea părului nou după 9 până la 12 luni. Unii medici prescriu medicamentul de creștere a părului pentru a îmbunătăți creșterea părului după operație.

Instrucțiuni postoperatorii după transplantul de păr

10 Sfaturi Pentru După Procedura de Transplant de Păr

La Clinica Erdem, OK, suntem mândri să oferim transplanturi de păr, deoarece credem că oamenii de orice vârstă ar trebui să fie mândri de părul lor. Cu toate acestea, este important să știi ce să eviți odată ce te întorci acasă după proces.

1-Călătoriți

Transplantul de păr se efectuează sub anestezie puternică. Nu conduceți în prima zi după transplantul de păr, dacă vi s-a administrat un sedativ. Asigurați-vă că aveți un prieten care să vă conducă la și de la programare.

2-Somnul corect

Pentru a diminua riscul de umflături, este esențial să dormiți cu capul ridicat în prima noapte după procedură. Trebuie să dormiți astfel timp de cinci zile după aceea. Unii clienți consideră că trebuie să doarmă cu capul ridicat doar câteva zile. Cu toate acestea, că nu toată lumea se confruntă cu umflături după implanturile de păr. Nu există niciun motiv pentru care să nu puteți dormi în mod normal, dacă nu simțiți o ușoară presiune în jurul frunții.

3-Spălarea părului

Spălarea părului este unul dintre cele mai importante lucruri care pot afecta rezultatul transplantului de păr. Iar la clinică, fiecare pacient este învățat cum să spele corect părul.

Șamponarea trebuie făcută zilnic pentru a îndepărta crustele. La 7 zile după transplantul de păr nu ar trebui să mai existe urme de cruste uscate pe scalp. Puteți începe să vă spălați părul în mod normal nu mai devreme de 2 săptămâni de la transplantul de păr. Dacă este nevoie se poate spăla părul și mai mult de o dată pe zi postoperator. Trebuie să continuați să folosiți șamponul special până când flaconul este gol.

4-Medicamente pentru durere

Unele dureri pot fi prezente timp de câteva zile după operație. Mulți pacienți raportează dificultăți de somn în prima zi. Este obișnuit să aveți mai multă durere în zona donatoare decât în zona primitoare în perioada postoperatorie. Planul procesului postoperator poate fi ameliorat cu medicamente pentru durere fără prescripție medicală. Veți primi un pachet din acestea la centru.

5-Suflături după transplantul de păr

Când vine vorba de procesul care se realizează cu ajutorul tehnicilor moderne, umflarea este destul de rară. Ea apare mai des pentru mai mari acest procese în care s-a lucrat mult la linia părului. Umflarea poate afecta fruntea poate dura între 4 și 6 zile. Unele medicamente sunt administrate pentru a reduce aceste simptome.

6-Mâncărime

Mâncărimea este o senzație foarte mare după această operație. Ea poate apărea pe tot scalpul 2 săptămâni în perioada postoperatorie. Mâncărimea indică de obicei faptul că țesutul se recuperează. Se poate folosi pastila antihistaminică, dacă atunci când devine foarte puternică.

7-Procesul de vindecare și recuperare

După orice operație care se realizează cu ajutorul tehnicilor moderne, vindecarea este rapidă. Majoritatea oamenilor se simt bine într-o zi sau 3 după operație. O oarecare amorțeală și o ușoară durere la nivelul scalpului pot fi așteptate timp de câteva zile. Vor exista cruste roșii punctate în partea de jos a arborelui de păr transplantat pe locul destinatarului. Care vor fi vizibile timp de aproximativ 8-12 zile.

De obicei, pacientul își recapătă aspectul normal în termen de 2 săptămâni după operație. O ușoară roșeață poate fi vizibilă în perioada postoperatorie. Pacienții care au tenul foarte deschis ar putea prezenta roșeață pentru perioade prelungite. În timp ce cei care au părul și pielea mai închisă la culoare, tind să se recupereze mai repede. Recuperarea după o operație este o procedură foarte individuală care depinde și de vârsta pacientului, de regimul alimentar și chiar de climă.

8-Rașatul

10 Sfaturi Pentru După Procedura de Transplant de Păr

Pentru mulți pacienți, îngrijirea după transplantul de păr este crucială. Mai ales când este vorba despre bărbierit. Zona primitoare poate fi bărbierită la 30 de zile după operație. Zonele donatoare pot fi rase la 7 zile după operație, atât timp cât cruste din zona donatoare au dispărut.

9-Pierderea șocurilor

Pierderea de șocuri începe în primele 2-5 săptămâni după perioada postoperatorie. După a 4-a-6-a lună, grefele pierdute încep încet să crească din nou. La sfârșitul celei de-a 6-a luni, rata de recreștere ar trebui să fie de aproximativ 50%. Iar în cadrul celei de-a 9-a luni rata de recreștere ar trebui să fie de aproximativ 70%. Rezultatele operației trebuie evaluate o dată pe an după operație.

10-Activitate fizică

Imediat în perioada postoperatorie, puteți începe să faceți o scurtă plimbare. Și puteți începe să mergeți la exerciții fizice care nu vă fac să transpirați prea mult. Puteți începe deja să faceți exerciții fizice în mod activ 2 săptămâni postoperator. Vă recomandăm să faceți un duș la scurt timp după sport pentru a minimiza orice risc de infecții.

Suplimentele pe care trebuie să le evitați după transplantul de păr

Suplimentele care conțin vitaminele B,C,E și A sunt cele mai bune de luat după această operație. Pentru că toate susțin enzimele naturale de creștere a părului din organism, ajutând în același timp și procesul de recuperare după perioada postoperatorie. În afară de asta, este recomandat să stai departe de anumiți nutrienți și vitamine, care vor avea un efect de udare a sângelui. Este vorba de nutrienți care udă sângele, cum ar fi usturoiul, strugurii, turmericul etc.

Cum ar fi aminoacizii și proteinele nu ar trebui să fie luate în termen de trei zile după operație. În caz contrar, foliculii de păr pot slăbi și procesul poate eșua.

Cât timp după transplantul de păr sunt sigure grefele?

Grefele de păr nou transplantate sunt sigure între 2 săptămâni după operație. În primele zile după operație, grefele recent transplantate sunt vulnerabile în noua lor locație. Prin urmare, aceste prime zile pot fi pierdute. De fapt, în primele trei sau patru săptămâni, șocul se revarsă. Dar asta nu înseamnă că operațiunea s-a încheiat negativ. Este un proces natural. Mai târziu, unul nou crește în locul părului care cade.

Întrebări frecvente

Când puteți lua vitamine după transplantul de păr?

Puteți lua vitamine după operație, consultându-vă cu medicul dumneavoastră. Timpul recomandat este de 30 de zile după operație.

Când vă puteți atinge părul după transplantul de păr?

Primele trei zile după tratament sunt cruciale. Vă îndemnăm să nu vă atingeți zona în această perioadă a operației. O puteți atinge ușor la trei zile după operație.

Cât timp durează vindecarea transplantului de păr?

Procesul de vindecare durează exact între 6 și 9 luni. Creșterea sănătoasă a părului începe la sfârșitul acestei perioade. Așadar, în anii următori, este posibil ca părul dumneavoastră să crească.

Cum să dormiți după transplantul de păr?

Pentru a diminua riscul de umflături, este esențial să dormiți cu capul ridicat în prima noapte după procedură. Trebuie să dormiți astfel timp de cinci zile după aceea. Unii clienți consideră că trebuie să doarmă cu capul ridicat doar câteva zile. Cu toate acestea, că nu toată lumea se confruntă cu umflături după implanturile de păr. Nu există niciun motiv pentru care să nu puteți dormi în mod normal, dacă nu simțiți o ușoară presiune în jurul frunții.