Căderea Părului in Timpul Sarcinii: Cauze Și Tratamente

Dacă ești însărcinată și te confrunți cu căderea părului, poate te întrebi dacă există o cauză. Deși faptul că ești însărcinată nu înseamnă neapărat că vei avea căderea părului. Căderea părului la începutul sarcinii poate fi legată de hormoni sau de stres. În plus, poate fi legată de probleme de sănătate subiacente. Citiți mai departe pentru a afla despre căderea părului în timpul sarcinii și cum să o tratați și să o preveniți.

Ce este căderea părului în timpul sarcinii?

Căderea părului în sarcină este o problemă datorată unor motive specifice acestei perioade. De obicei, este experimentată din cauza problemelor hormonale, a stresului sau a altor probleme de sănătate.

Motive pentru căderea părului în sarcină

Căderea Părului in Timpul Sarcinii: Cauze Și Tratamente

Unele femei se confruntă cu pierderea părului în timpul sarcinii. Acestea observă că părul lor se subțiază sau cade mai mult. Acest lucru poate începe în timpul sarcinii. În plus, poate continua și după naștere. Căderea părului poate fi îngrijorătoare. Cu toate acestea, este, de obicei, un rezultat temporar al schimbării hormonilor sau al stresului normal al sarcinii. Dar, căderea părului în timpul sarcinii poate fi, de asemenea, un semn al unui caz medical mai grav.

Cauzele căderii părului în sarcină:

Afecțiune hormonală

Unele femei se pot confrunta cu pierderea părului din cauza stresului sau a șocurilor. Această cauză se numește efluviu telogen și afectează un număr mic de femei în timpul sarcinii. Căderea părului în funcție de schimbările hormonale poate să nu apară imediat. În schimb, poate dura între 3 și 4 luni pentru a observa subțierea. Această afecțiune nu durează, în general, mai mult de șase luni. În plus, nu duce la pierderea permanentă a părului.

Probleme de sănătate

La fel, pot apărea probleme de sănătate în timpul sarcinii. Căderea părului poate fi destul de dramatică pentru pacientă. Mai ales dacă este legată de un dezechilibru continuu al hormonilor. Prea mult hormon tiroidian sau prea puțin hormon tiroidian poate fi dificil de depistat în timpul sarcinii.

Dintre cele două afecțiuni, hipotiroidismul este mai frecvent. Afectează aproximativ 3 sau 4 din 100 de femei însărcinate. Căderea părului este un simptom, alături de crampele musculare și constipația. Aproximativ 2 din 40 de femei pot avea probleme cu tiroida și după nașterea copilului. În toate situațiile, problemele tiroidiene sunt diagnosticate de obicei cu un test de sânge.

Stres

Căderea părului este mai frecventă decât după naștere. Dar, se poate întâmpla și în timpul sarcinii. Subțierea și căderea părului apar în funcție de starea de stres a viitoarei mame. Tratamentul acestei afecțiuni este reprezentat de metodele de reducere a stresului.

Căderea părului în primul trimestru de sarcină

Căderea Părului in Timpul Sarcinii: Cauze Și Tratamente

Primul trimestru poate fi stresant pentru organism, deoarece echilibrul hormonilor se schimbă dramatic. Stresul poate plasa mai multe fire de păr de pe cap în faza telogenă sau de „repaus” a ciclului de viață al părului. Astfel, s-ar putea să pierdeți 300 de fire de păr pe zi.

Căderea părului în timpul sarcinii Băiat sau fată

Problema căderii părului în timpul sarcinii nu este experimentată în funcție de sexul copilului. Aceasta este o afecțiune care se dezvoltă doar din cauza stresului, a tulburărilor hormonale sau a diferitelor boli. Ideea că pierderea părului din cauza sexualității bebelușului a crescut sau a scăzut nu este adevărată.

Căderea părului în după sarcină

Căderea părului sarcinii după naștere este mai frecventă. Acest lucru se datorează faptului că nivelul de stres al mamei a crescut. În același timp, schimbările hormonale ating și ele vârful în această perioadă. Căderea părului după naștere este o condiție normală. În medie, aceasta poate dura până la 3 sau 4 luni. Dermatologii se referă la această situație ca la o cădere excesivă a părului. Căderea excesivă este cauzată de scăderea nivelului de estrogen.

Anemia și căderea părului în timpul sarcinii

Anemia apare atunci când nu aveți suficiente celule roșii din sânge pentru a duce oxigenul la diferite țesuturi din organism. Aceasta poate provoca subțierea părului împreună cu alte simptome, cum ar fi oboseala, dificultăți de respirație la efort și dureri de cap.

Femeile însărcinate prezintă un risc sporit de a dezvolta anemie. Mai ales dacă sarcinile lor sunt foarte apropiate între ele, sunt însărcinate cu multiple. Această boală poate fi diagnosticată și cu ajutorul unui test de sânge.

Deși căderea părului în cazul acestor afecțiuni nu este permanentă. Dar este posibil ca părul dumneavoastră să nu revină la grosimea normală până când nivelurile de hormoni sau vitamine nu revin la valorile normale.

Tratamente

Căderea Părului in Timpul Sarcinii: Cauze Și Tratamente

Căderea părului în timpul sarcinii poate să nu necesite un tratament special. De cele mai multe ori se rezolvă de la sine în timp.

În cazul în care creșterea părului nu revine la nivelurile anterioare, medicii prescriu uneori minoxidil. Dar acest medicament nu este considerat sigur pentru utilizare în această perioadă.

În cazul anemiei, colaborarea cu medicul dumneavoastră pentru a găsi medicamente care să vă readucă nivelurile la normal ar trebui să ajute la începerea ciclului de recreștere cu timpul.

Dacă aveți problema căderii părului de mult timp și aveți o problemă de calviție regională, este posibil să preferați transplantul de păr ca metodă de tratament eficientă.

Vitaminele pentru căderea părului după sarcină

Neobținerea unei cantități suficiente de alimente bogate în nutrienți cauzează căderea părului. Deficiența de fier, proteine, minerale și vitamine contribuie, de asemenea, la această afecțiune. În plus, aportul excesiv de vitamine poate fi, de asemenea, o cauză a căderii părului. Din acest motiv, nu trebuie să folosiți nicio vitamină fără să întrebați medicul dumneavoastră.

Căderea părului în timpul sarcinii remediile de acasă pot fi. Medicamentele folosite pot avea un efect secundar în acest fel. Prin urmare, asigurați-vă că vă consultați medicul dumneavoastră pentru a utiliza din nou aceste medicamente. În cazul în care există efecte secundare, contactați medicul dumneavoastră cât mai curând posibil. Încercați să mâncați sănătos în același timp cu folosirea vitaminelor pe care vi le recomandă medicul. Cu cât luați vitaminele în mod mai natural, cu atât veți beneficia mai mult.

Pentru a afla mai multe despre procesul de transplant de păr, citiți blogul nostru „Cum se face un transplant de păr: Toate procedurile”

Întrebări frecvente

Când nu mai pierzi părul când ești însărcinată?

Căderea sau subțierea părului în timpul sarcinii este mai puțin frecventă decât pierderea părului după naștere. Dar această reacție este o reacție normală din partea organismului. Și nu este, de obicei, un motiv de îngrijorare. Echilibrul hormonal al organismului este alterat. Așa că poate declanșa o reacție în foliculii de păr.

Cum pot să-mi întăresc părul în timpul sarcinii?

De două sau trei ori pe săptămână, masajele de grăsime mențin scalpul sănătos. Părul sănătos, pe de altă parte, este puternic în mod natural. Hrănirea părului ține sub control problema căderii părului. Este, de asemenea, o modalitate bună de a face lucruri care vă vor reduce stresul.

Ce vitamine pot lua pentru căderea părului în timpul sarcinii?

Vitamina E și B care se găsesc în multe suplimente și tratamente pentru creșterea părului. Acestea sunt excelente pentru sănătatea generală a părului, a pielii și a unghiilor, spun mulți medici.

Este normală căderea părului în timpul sarcinii?

Căderea părului în timpul sarcinii este normală. Mai ales dacă este legată de schimbările hormonale sau de anumite condiții de sănătate. Creșterea părului ar trebui să se reia odată cu tratamentul pentru cauza de bază. Căderea părului după sarcină continuă în jurul a patru luni postpartum.