Căderea Părului La Femei: Cauze Și Tratament

Căderea părului, cunoscută din punct de vedere medical sub numele de alopecie, este destul de frecventă. Această problemă este cauzată de motive foarte diferite, atât la bărbați, cât și la femei. În special femeile pot avea probleme de cădere a părului din cauza nivelurilor hormonale variabile.

Ce este căderea părului?

Părul este un atașament special al pielii produs de celulele pielii implicate în foliculii de păr de pe scalp prin utilizarea diferitelor proteine, cum ar fi cheratina, și elastina. Dezvoltarea, creșterea și căderea părului au loc în cadrul a trei etape.

Părul nou, numit Anagen, se formează și se dezvoltă în timpul fazei de creștere, care are o durată de 2-8 ani. Într-un organism sănătos, 85 până la 90 la sută din păr se află în această fază. Această fază a părului de pe brațe și picioare, a genelor și a sprâncenelor, durează aproximativ o lună.

În faza cetogenă, părul este complet matur. În această fază, părul maturizat începe încet să se subțieze și să slăbească. Această fază durează aproximativ 2-3 săptămâni.

La sfârșitul fazei telogene, care poate dura 2-4 luni, rădăcinile cad. Creșterea numărului de fire de păr care se mută în această fază provoacă o cădere masivă a părului numită efluviu telogen.

Cauzele căderii părului la femei?


Căderea Părului La Femei: Cauze Și Tratament

Cauzele căderii părului la femei pot fi abordate într-un cadru larg, care poate varia de la obiceiurile zilnice de viață până la problemele de sănătate care stau la bază. În acest sens, femeile se pot confrunta cu pierderea părului din cauza următoarelor cauze:

Telogen Effluvium

Telogen effluvium poate fi cauzat de stresul extrem, probleme tiroidiene, medicamente pentru tensiune arterială, medicamente pentru gută, vitamina A mai mult decât ideală, schimbări hormonale, menopauză și pilule contraceptive. De obicei, este bine urmărit și temporar.

Infecții

În cursul tuturor tipurilor de boli infecțioase locale, căderea părului poate apărea la nivel regional sau pe toată pielea păroasă. Pierderea părului poate fi în funcție de factorul infecțios.

Boală cronică

Pierderea părului poate fi observată în funcție de datorită pielii cu părul afectat în cursul ca lupus, scloredermie și boala celiacă.

Tulburări hormonale

Pierderea în firele de păr ale femeilor poate experimenta în dezechilibre hormonale, cum ar fi ciclurile menstruale neregulate, sarcina sau menopauza.

Probleme psihologice

Factorii psihologici, cum ar fi depresia, anxietatea obișnuită și stresul, pot duce la afectarea țesutului și pierderea părului. Stresul poate inhiba, de asemenea, producția de noi texturi de păr prin inițierea unei reacții inflamatorii. Căderea părului indusă de stres poate continua mai multe luni.

Care sunt ciclurile de creștere a părului?


Căderea Părului La Femei: Cauze Și Tratament

Ciclul de creștere a părului este format din trei faze. Acestea sunt fazele de creștere, declin și regenerare. Acesta se numește ciclul de viață al părului. Stadiul anagenetic este stadiul de creștere a părului și durează între 2 și 6 ani. Stadiul katajen este perioada de tranziție a părului. Este, de asemenea, o fază de degenerare. Aceasta durează între 2 și 3 săptămâni. Stadiul final este faza telogenă. Se mai numește și faza de repaus. Procesul de regenerare a părului se oprește și are loc căderea părului. Când această fază se termină, se revine la început.

Motive pentru căderea bruscă a părului

Căderea bruscă a părului poate fi rezultatul unui șoc fizic sau psihologic. În astfel de cazuri, foliculii de păr se desprind. Cu toate acestea, această problemă poate fi experimentată din motive genetice. În același timp, în funcție de unele procese medicale se poate pierde în păr. Cu toate acestea, este posibil să se vindece acest lucru cu tratamente medicale temporare.

Antidepresivele și căderea părului

În funcție de utilizarea antidepresivelor, poate apărea căderea în părul tău. Această problemă este deosebit de frecventă la persoanele care folosesc litiu. Pe lângă cădere, poate apărea și subțierea părului. Această problemă trece doar atunci când utilizarea antidepresivelor se termină.

Căderea părului la femei după Covid

Persoanele care au experimentat această boală cu mult timp în urmă descriu că au avut efecte diferite. Aceste efecte includ probleme cu părul. O cercetare a pacienților s-a dovedit a fi corectă. Specialiștii spun că acest lucru poate fi legat de o afecțiune numită efluviu telogen (TE). Unul dintre potențialii factori declanșatori pentru TE este să ai o boală acută febrilă. Coronavirusul este una dintre ele. Se știe că problema pierderii este cunoscută ca trecând spontan după o perioadă de timp.

Tratamente pentru căderea părului

Tratamentele pentru căderea părului la femei sunt mai variate. Dacă pierderea părului a evoluat în funcție de boală, vă puteți vindeca pe această problemă cu tratamente adecvate. În alte căderi, se vor aplica tratamente sunt mezoterapia și terapia cu celule stem. Întotdeauna contactați un medicul dumneavoastră pentru sfaturi înainte de a începe sau de a termina orice tratament pentru căderea părului.

Pentru cei cu boala alopeciei, metodele de transplant de păr pot fi o altă preferință. Consultați specialistul dumneavoastră în acest sens.

Ce femei sunt susceptibile să se confrunte cu această problemă

Căderea Părului La Femei: Cauze Și Tratament

În timpul menopauzei, este posibil să vă pierdeți părul din cauza producției reduse de hormoni estrogen și progesteron. Aceste schimbări duc, de asemenea, la simptome precum neregularitatea ciclului menstrual. Aceste simptome precum pielea uscată, transpirațiile nocturne, creșterea în greutate și uscăciunea vaginală. Poate experimenta pierderea părului la femeile de peste 40 de ani. Această stutiție este normală. Problema căderii în păr este comună, deoarece perioadele de menopauză se apropie la această vârstă.

Modalități de a face față acestei probleme

Este, de asemenea, important să abordați impactul psihologic al acestei probleme. Dacă aveți această problemă, viața va fi mai ușoară dacă puteți accepta ceea ce s-a întâmplat și învățați să trăiți cu aspectul modificat.

Mai jos sunt câteva opțiuni utile de auto-ajutorare.

Alăturați-vă unui grup

Mai ales dacă aveți alopecie, alăturați-vă unui grup de alte persoane cu aceeași boală ca și dumneavoastră. Atunci când vorbiți cu ei, viața vă va fi mai ușoară.

Acceptați această problemă

Viața nu este ușoară pentru persoanele care se confruntă cu această problemă. Dar încercați să vă împăcați cu pierderea părului. O modalitate de a face acest lucru este să faceți o listă cu toate calitățile dumneavoastră bune. Și să vă concentrați energia pe celebrarea acestor atribute.

Vorbiți despre asta cu medicul dumneavoastră

Discutați despre căderea părului cu medicul dumneavoastră, de preferință din timp. Spuneți-i medicului dumneavoastră cum vă simțiți în legătură cu acest lucru și de ce fel de sprijin aveți nevoie. Și urmați la sfaturile medicului dumneavoastră.

Evitați remediile necunoscute

Nu vă lăsați păcălită de afirmațiile pentru produse necunoscute. Nu există leacuri pentru căderea părului la femei.

Întrebări frecvente

Care este principalul motiv pentru căderea părului la femei?

Nu există un singur motiv pentru această problemă. Ea poate cuprinde în funcție de în funcție de diferite motive. Acestea sunt în principal probleme hormonale, activități de viață neregulate și alte boli. Aveți nevoie de un control medical pentru a afla cauzele principale.

Care este cel mai bun lucru de făcut pentru căderea părului la femei?

De obicei, îngrijirea cu uleiuri naturale ar putea funcționa. În același timp, trebuie să vă spălați în mod regulat părul. Pentru că părul gras este cel mai probabil să fie o pierdere. Între timp, pieptănarea părului în fiecare zi poate funcționa, de asemenea, să funcționeze.

Poate crește părul înapoi după subțiere?

Părul tău subțiat poate crește la loc cu un tratament bun. Tratamentele administrate sunt, de obicei, tratamentele pentru păr și tratamentele cu ser albastru. În afară de acestea, pot funcționa și diferitele tratamente medicale pe care vi le recomandă medicul dumneavoastră.