10 Cele Mai Bune Tratamente Pentru Subțierea Părului La Bărbați

Căderea părului este o problemă foarte frecventă la bărbați. Fiecare persoană pierde între 100 și 150 de fire de păr pe zi. Deoarece această afecțiune este naturală, nu trebuie să vă faceți griji, chiar dacă cad câteva fire de păr. Cu toate acestea, pot exista mai multe cauze ale căderii părului: alimentația, lipsa diferitelor minerale, medicamentele, stresul, părul murdar și genetica. În acest articol veți găsi cele mai bune 10 metode de tratament pentru subțierea părului la bărbați.

Ce este căderea părului?

Căderea părului este o pierdere a părului din cauza schimbărilor sezoniere, a predispoziției genetice sau a altor cauze. Există diferite tipuri de cădere a părului. Acestea pot fi observate în moduri diferite, cum ar fi alopecia areata, căderea părului la bărbați și telogen efflivium. Tipurile de cădere a părului pot fi, de asemenea, clasificate ca fiind bruște, lente, ușoare, moderate și severe.

Ce cauzează subțierea părului la bărbați?

Întrebați-i pe bărbații care se confruntă cu căderea părului, cea mai mare întrebare este „ce cauzează subțierea părului la bărbați?”. Subțierea părului cauzează bărbați apare în mare parte din cauza factorilor genetici. Cu toate acestea, cauzele subțierii părului la bărbați pot fi enumerate după cum urmează:

Fumatul
Schimbări sezoniere
Deficiența de vitamine
Stresul
Somnul neregulat
Bolile de piele
Consumul de droguri
Tulburări hormonale
Predispoziție genetică

Motive de pierdere bruscă a părului

Printre cauzele căderii bruște a părului la bărbați se poate număra un șoc fizic și emoțional. Subțierea părului la bărbați apare prin ereditate, intervenții medicale, medicamente sau modificări hormonale. În general, căderea părului este posibilă atât la bărbați, cât și la femei.

10 cele mai bune tratamente pentru subțierea părului la bărbați

10 Cele Mai Bune Tratamente Pentru Subțierea Părului La Bărbați

O altă întrebare de care bărbații care se confruntă cu căderea părului sunt cel mai curioși este întrebarea „Ce poate face un bărbat în legătură cu subțierea părului?”. Așa cum am menționat mai sus, căderea părului la bărbați poate apărea din mai multe motive. Cu toate acestea, există diferite opțiuni de tratament pentru căderea părului care pot fi aplicate pentru această problemă de cădere a părului. Am compilat cele mai bune tratamente de subțiere a părului masculin pentru tine.

1-Medicamente cu prescripție medicală pentru subțierea părului la bărbați

Medicamentele precum Minoxidil sau Finasteride, pe care medicul dumneavoastră le va prescrie pentru problemele de cădere a părului, reprezintă o metodă de tratament eficientă. Cu toate acestea, trebuie neapărat să folosiți aceste medicamente la recomandarea medicului dumneavoastră.

2-Transplant de păr

Una dintre cele mai eficiente metode de tratament pentru persoanele care au probleme de raritate sau chelie ca urmare a căderii părului este transplantul de păr. Transplantul de păr este o procedură realizată sub forma plantării de noi foliculi de păr în locul părului căzut. În cazul unui transplant de păr reușit, rezultatele sunt întotdeauna permanente.

3-Tratamente cu laser pentru subțierea părului la bărbați

Tratamentele cu laser împiedică foliculii de păr să se infecteze, mai ales în problema căderii părului de tip alopecia areata. Există un număr limitat de studii care indică faptul că tratamentele cu laser pentru căderea părului sunt eficiente. Cu toate acestea, revizuirea din 2016 a constatat că tehnicile laser ale Safe Source LLLT pentru tratarea căderii părului de tip masculin au fost sigure și eficiente.

4-Schimbări ale stilului de viață

Obiceiurile proaste ale stilului de viață pot cauza probleme de cădere a părului. Prin urmare, mai ales dacă aveți un obicei prost pe care îl aveți, de exemplu, fumatul, trebuie să renunțați la acest obicei. Cu toate acestea, vă recomandăm să limitați consumul de alcool, să beți apă și să faceți exerciții fizice în mod regulat.

5-Masajul scalpului

Dacă vă masați scalpul în mod regulat, circulația sângelui se va accelera. Acest lucru permite ca foliculii dvs. de păr să fie mai bine hrăniți. În mod firesc, problema căderii părului dumneavoastră poate scădea. Pentru aceasta, vă recomandăm să vă masați scalpurile timp de cel puțin 15 minute în fiecare zi.

6-Dieta echilibrată

Una dintre cele mai importante cauze ale problemei căderii părului este reprezentată de obiceiurile alimentare dezechilibrate. Din acest motiv, una dintre cele mai eficiente măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni problema căderii părului este să implementați o rutină alimentară sănătoasă și echilibrată. Vă recomandăm să urmați o dietă în care să puteți obține suficiente proteine, minerale și vitamine. Pentru aceasta puteți cere ajutorul unui dietetician.

7-Reduceți stresul

Stresul este o altă cauză cea mai eficientă a căderii părului la bărbați. Prin urmare, vă recomandăm să vă concentrați asupra activităților care vă vor reduce stresul. De exemplu, să-ți faci timp pentru tine, să faci yoga sau meditație și să faci plimbări lungi te pot ajuta.

8-Remedii alternative

Leacul pentru căderea părului poate fi o soluție alternativă. În acest context, aplicarea unui amestec de uleiuri naturale pe păr, cel puțin o dată pe săptămână, vă permite să aveți un păr mai sănătos. Cu toate acestea, vă recomandăm să aplicați aceste uleiuri cu avizul medicului.

9-Biotină pentru subțierea părului la bărbați

Vitamina biotină este prezentă în mod natural în alimente. Este una dintre cele mai eficiente vitamine pentru nutriția și sănătatea părului. De aceea, printre alimentele pe care le puteți obține se numără ouăle, cartofii, nucile și ovăzul. Aveți grijă să folosiți mai mult aceste alimente pentru a obține suficientă biotină.

10-Shampoo

Un alt motiv care cauzează căderea părului este folosirea unui șampon greșit. Va trebui să găsești cel mai potrivit șampon pentru părul tău încercând. Cu toate acestea, puteți obține ajutor de la un dermatolog atunci când vine vorba de șampon.

Poate crește din nou părul după subțierea părului la bărbați?

10 Cele Mai Bune Tratamente Pentru Subțierea Părului La Bărbați

După căderea părului la bărbat, este posibil să vă crească din nou părul. Cea mai eficientă metodă de tratament pentru acest lucru este transplantul de păr. Mai ales în zonele complet chele, trebuie să faceți transplant de păr pentru a vă crește din nou părul. Rezultatele transplantului de păr efectuat de un medic cu experiență sunt foarte reușite și permanente.

Faptul de a avea părul lung cauzează căderea părului?

Conform cercetărilor științifice, deducția că părul lung accelerează căderea părului nu este adevărată. Factorii care afectează căderea părului și care accelerează căderea părului la bărbați se bazează pe motive foarte diferite de extensiile de păr.

Întrebări frecvente

Poate fi inversată subțierea părului la bărbați?

Problema căderii părului la bărbați este o problemă care are leac. Cu toate acestea, în special tratamentul de transplant de păr oferă o soluție permanentă la această problemă.

Poate crește din nou părul unui bărbat?

Depinde. Dacă un folicul a dispărut, s-a cicatrizat, s-a închis sau nu a mai generat un păr nou de ani de zile, atunci un păr nou nu ar putea crește. Dar dacă foliculul este încă intact, este posibil să se îmbunătățească sănătatea firelor de păr mai subțiri existente sau să crească din nou părul.

Cum îmi pot îngroșa părul?

Pentru aceasta, trebuie să acordați o atenție deosebită alimentației dumneavoastră. Cu toate acestea, ar trebui să scăpați de obiceiurile dăunătoare. În același timp, administrarea unei cantități suficiente de biotină vă face părul mai sănătos.