2022 Transplant de Păr Folosind Părul de Pe Corp

În general, medicii nu preferă transplanturile de păr folosind părul de pe corp. Cu toate acestea, în unele cazuri, ei pot fi nevoiți să efectueze transplant de păr cu părul de pe corp.

Ce este un transplant de păr pe corp?

În cazul în care nu există o zonă donatoare potențială pe scalp, medicul dumneavoastră va căuta o zonă donatoare potențială în timpul procedurii care vă va salva de la chelie. Această procedură, cunoscută sub numele de transplant de păr corporal, constă în îndepărtarea foliculilor de păr din zonele corpului din afara scalpului. Cu toate acestea, unii factori, cum ar fi calitatea, textura sau grosimea părului dumneavoastră, densitatea zonei donatoare și experiența chirurgului dumneavoastră sunt, de asemenea, de mare importanță pentru a obține un rezultat bun.

Poate fi folosit părul de pe corp pentru transplantul de păr?

Transplantul de păr este un domeniu în plină dezvoltare, în care chirurgii caută în mod constant cele mai bune strategii pentru un rezultat mai estetic și mai natural. Această procedură implică, de obicei, îndepărtarea foliculilor dintr-o zonă donatoare sigură a scalpului și transplantarea acestora în zonele în care este nevoie de ei. Există însă un număr limitat de foliculi care pot fi îndepărtați din zona donatoare. Cu alte cuvinte, din zona donatoare pot fi prelevate maximum 6000 de unități de foliculii de păr. Acesta nu este un număr suficient pentru a obține rezultate satisfăcătoare, mai ales în cazurile de calviție severă. În astfel de cazuri, foliculii de păr sunt îndepărtați din alte zone ale corpului, cum ar fi barba, pieptul, brațele și picioarele pacientului, iar aceste zone pot fi folosite ca zone donatoare suplimentare.

Ce zone ale părului de pe corp sunt ideale pentru transplantul de păr de pe corp-scalp?


2022 Transplant de Păr Folosind Părul de Pe Corp

În transplantul de păr, prima și cea mai preferată zonă donatoare este barba, după scalp. Părul din barbă este mai puternic și mai gros decât alte părți ale corpului. Cu toate acestea, zonele feței care dau cel mai bine părul sunt cele care sunt distribuite de-a lungul bărbiei. Firele de păr care coboară din zona gâtului și urcă pe față nu tind să fie la fel de groase ca și cele de pe scalp. Cu toate acestea, este posibil ca aceste fire de păr să nu crească atât de mult timp.

După ce părul din zona cefei și a bărbii persoanei este îndepărtat, părul poate fi încă insuficient. Ca o grefă suplimentară în acest caz, cea mai bună alternativă printre alte opțiuni este transplantul de păr cu păr de pe piept. Părul de pe piept este mult mai subțire decât părul de pe față sau de pe scalp. Prin urmare, medicul preferă părul de pe piept pentru a face ca linia părului din față să pară păroasă.

Există și alte zone pe care medicul dumneavoastră le poate folosi ca zonă donatoare în transplantul de păr. Dar firele de păr din aceste zone sunt destul de subțiri și sunt potrivite doar pentru transplantul la linia părului din față și la vârfurile tâmplelor. Aceste zone includ părul de pe braț, axilă, pubian și coapsă.

Tehnica folosită în transplantul de păr

În procesul de transplant de păr, medicul prelevează grefele de păr din zona cefei, care are, de obicei, o densitate mare de păr. În cazul în care nu există suficienți foliculi de păr în zona cefei, medicul dumneavoastră va trebui să îndepărteze alternativ foliculi de păr din alte părți ale corpului dumneavoastră. În același timp, medicul dumneavoastră va efectua această procedură sub anestezie locală.

Mai întâi, medicul dumneavoastră face o incizie circulară în pielea din jurul grefei. În etapa următoare, acesta îndepărtează foliculii de păr. Medicul dumneavoastră plasează foliculii de păr îndepărtați într-o soluție specială. În ultimul pas al procedurii, medicul dumneavoastră plasează foliculii de păr în zona primitoare.

Temeri legate de procedurile de transplant de păr folosind părul de pe corp

Există câteva diferențe importante între scalp și părul de pe corp. Este util să cunoașteți aceste diferențe înainte de a începe procesul de transplant de păr, astfel încât să nu vă confruntați cu o situație neașteptată în timpul procesului. Factorii care afectează cel mai mult succesul sau nu al transplantului de păr sunt mediul, culoarea și grosimea părului transplantat.

Îngrijorările care există pentru pacienții care primesc transplant de păr folosind părul de pe corp sunt:

Diferența dintre părul de pe scalp și părul de pe corp este mare,
Posibilitatea de a simți durere în timpul îndepărtării părului de pe corp,
Posibilitatea unei nepotriviri între părul de pe scalp și părul de pe corp,
Riscul de cădere a părului la doi sau trei ani după procedură.

Cel mai mare dezavantaj pe care îl puteți întâmpina în acest proces este că părul de pe scalp este mai puternic și mai rezistent decât părul de pe corp. Pacienții care au transplanturi de păr natural cu părul de pe corp sunt îngrijorați de posibilitatea ca aceste fire de păr să fie ușor de pierdut ulterior. Dar dacă se fac mai multe transplanturi de păr decât aveți nevoie, nu vă veți confrunta cu un astfel de risc.


2022 Transplant de Păr Folosind Părul de Pe Corp

Transplant de păr folosind părul de pe corp Turcia

Dacă este necesar, medicul dumneavoastră poate folosi părul de pe corp în transplantul de păr în Turcia. Cu toate acestea, părul de pe corp poate oferi mai multă densitate în zona transplantată. Medicul dumneavoastră folosește părul din zona cefei, în spatele capului, ca grefă donatoare. În cazul în care numărul de grefe nu este suficient, medicul dumneavoastră va efectua transplantul de păr folosind părul de pe corp.

Întrebări frecvente

Pot folosi părul de pe picioare pentru transplantul de păr?

Transplantul de păr din părul de pe picior poate fi efectuat dacă nu există suficient păr în zona capului sau dacă nu este considerat adecvat de către medic. Deși nu este foarte preferată, această metodă este, de asemenea, o metodă și o aplicație eficientă în ceea ce privește transplantul de păr.

Se poate face transplant de păr folosind părul pubian?

În cadrul procesului de transplant de păr, medicul dumneavoastră poate îndepărta un folicul de păr din zona pubiană. Cu toate acestea, acest domeniu este adesea folosit ca ultimă alegere. Înainte de zona pubiană, medicul dumneavoastră îndepărtează un folicul de păr din zona pieptului, a bărbii și a cefei. Dacă foliculii de păr luați din aceste zone nu sunt suficienți pentru transplant, este posibil să trebuiască să folosiți zona pubiană ca zonă donatoare.

Poate fi transplantat părul de pe corp pe scalp?

Transplantul de păr este un domeniu în plină dezvoltare, în care chirurgii caută în mod constant cele mai bune strategii pentru un rezultat mai estetic și mai natural. Datorită tehnologiilor care se dezvoltă în fiecare zi în acest domeniu, părul de pe corp poate fi, de asemenea, utilizat pentru transplantul de păr. Medicul dumneavoastră decide ce zonă a corpului veți folosi ca zonă donatoare în timpul procedurii.