Cea mai curioasă întrebare din anumite perioade ale vieții noastre vine „De ce nu-mi crește părul?”. Fără a găsi răspunsul la această întrebare, nu veți putea lua măsurile necesare pentru a-l prelungi. Pot exista mai multe răspunsuri la întrebarea cum se poate reduce creșterea părului. Haideți să explicăm împreună întrebarea de ce nu mai crește părul.
De ce nu-mi crește părul?
Citește mai departe pentru a afla despre aceste 6 motive care ar putea să îți limiteze creșterea părului:
1-Probleme cu tiroida
Bolile tiroidiene se numără printre principalele boli care cauzează căderea părului. O tiroidă severă și prelungită face ca rata normală de creștere a părului tău să încetinească. Cu toate acestea, poate provoca căderea mai mult păr. Acest lucru se datorează faptului că tiroida apare atunci când glanda ta tiroidă nu produce suficienți hormoni. Această boală poate apărea, de asemenea, atunci când tiroida produce cantități mari de hormoni.
2-Stresul excesiv
Stresul este la fel de dăunător pentru părul nostru ca și pentru sănătatea noastră. De fapt, dacă ai observat, chiar și unghiile cresc mai încet ca și părul tău atunci când ești stresată. De aceea, ar trebui să stai departe de stres pentru o viață de calitate și sănătoasă. Poți apela la sport pentru a te elibera de stres.
3-Vârsta
Odată cu înaintarea în vârstă, părul poate începe să crească mai încet, acesta fiind un proces normal. Din cauza proceselor de vopsire pe care le-am făcut de-a lungul anilor, a căldurii înalte și a proceselor chimice, creșterea părului nostru încetinește în timp. Scalpul începe să producă mai puțin ulei, ceea ce face ca părul să crească mai încet. În acest proces, în loc să vă creșteți părul prin efectuarea unor proceduri intensive, ar trebui să așteptați ca părul să crească sănătos, folosind produse care să vă hrănească părul, să îl susțină în creștere și uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de ricin.
4-Dezechilibru hormonal
Una dintre cauzele căderii părului este reprezentată de hormoni. Hormonii care cauzează căderea părului sunt hormonii numiți androgeni, pe care îi numim Alopecie Androgenetică, care provoacă căderea părului de tip masculin. Hormonii numiți DHT sunt, de asemenea, cauza Dihidrotestosteronului, cu alte cuvinte, hormoni răi de testosteron.
5-Deficiențe nutriționale
Bineînțeles, nu trebuie să te aștepți ca părul să crească rapid mâncând constant fast-food! Părul tău crește și prin utilizarea nutrienților pe care îi consumi. Prin urmare, ar trebui să acordați atenție consumului de vitamine, minerale, proteine. Ar trebui să consumi surse de proteine sănătoase, cum ar fi somonul, nucile, fasolea și produsele din soia.
Nu trebuie să uitați niciodată să consumați multă apă pentru a vă face părul să crească rapid! Consumul unei diete bogate în proteine, bazată pe vitamine, vă va ajuta părul să crească mai repede. Atunci când ești subnutrită, părul tău devine slab și mai subțire pe zi ce trece. Atunci când părul tău este slăbit, nu poate crește într-un mod sănătos. Din acest motiv, vă recomandăm să acordați o atenție sporită dietei dumneavoastră.
6-Tratamentele și produsele de styling pentru păr (părul nu mai crește)
Tratamentele chimice, produsele și procesele folosite pentru a-ți coafa părul au un impact uriaș asupra sănătății părului tău. Prelucrarea și coafarea excesivă a părului poate duce la rupere și deteriorare. Cu toate acestea, dacă părul tău rămâne la aceeași lungime, trebuie să schimbi aceste obiceiuri.
Ce pot face pentru că părul nu mai crește?
Una dintre cele mai eficiente și mai simple modalități de a obține un păr sănătos este să mănânci sănătos și regulat. Poți face mici schimbări în dieta ta nu numai pentru a preveni căderea și căderea părului, ci și pentru a da părului tău un aspect sănătos. Cu toate acestea, puteți încerca yoga pentru a face față stresului. Când vine vorba de cauzele căderii părului, unul dintre lucrurile care îți vin în minte este să ai un scalp nesănătos.
Prin urmare, unul dintre cei mai importanți factori pentru a preveni căderea părului este sănătatea scalpului și a foliculilor de păr. Încercați să vă spălați părul cu apă călduță sau rece, evitând apa fierbinte care deteriorează uleiurile naturale de pe scalp.
Îi poți cere coafezei tale să folosească vopsele organice sau poți lua o pauză de la aceste proceduri pentru o vreme și să-i dai părului tău ocazia de care are nevoie pentru a-și recăpăta puterea. Cu toate acestea, prin masarea scalpului, puteți accelera circulația sângelui și crește cantitatea de oxigen care ajunge la foliculii de păr. Masarea scalpului vă poate sprijini, de asemenea, în a face față stresului.
În cele din urmă, printre cele mai bune lucruri pe care le puteți face, putem spune că ar trebui să folosiți produsele de îngrijire a părului care sunt potrivite pentru dumneavoastră și că ar trebui să fiți examinat de un medic pentru afecțiunile dumneavoastră de lungă durată legate de căderea părului.
La ce vârstă nu-ți mai crește părul?
Pe măsură ce îmbătrânești, firele tale de păr devin mai subțiri și au mai puțin pigment. Astfel, părul gros și aspru al unui adult tânăr devine în cele din urmă un păr subțire și de culoare deschisă. Cu toate acestea, mulți dintre foliculii dvs. de păr încetează să mai producă păr nou. Din acest motiv, în special la bărbați, semnele de chelie pot începe să apară după vârsta de 30 de ani. Mulți bărbați se confruntă cu problema calviției aproape complet până la vârsta de 60 de ani. Raritatea sau deschiderea scalpului apare de obicei în partea superioară a capului. Într-un astfel de caz, cel mai potrivit tratament pentru dumneavoastră este transplantul de păr. Cu ajutorul transplantului de păr, puteți avea un păr lung și luxuriant ca înainte.
Întrebări frecvente
Cum se poate opri creșterea părului?
În general, dacă aveți o dietă nesănătoasă și sunteți expus la stres excesiv, creșterea părului se va opri. Cu toate acestea, unele boli, cum ar fi bolile tiroidiene, pot provoca, de asemenea, căderea părului dumneavoastră. Dacă luăm în considerare factorii genetici și elementul de vârstă, există multe motive pentru care ar trebui să vă confruntați cu pierderea părului.
Se poate ca părul tău să nu mai crească?
Da. Mai ales după o anumită vârstă, creșterea părului se poate opri. Această limită de vârstă este de 30 de ani pentru bărbați și de 40 de ani pentru femei. Cu toate acestea, după ce părul nu mai crește, vă puteți confrunta cu problema chelie. Mulți oameni recurg la metode de transplant de păr pentru problema rarității părului, în special după vârsta de 30 de ani.
De ce vitamine ai nevoie pentru creșterea părului?
Cele mai bune vitamine pentru creșterea părului includ vitamina D, vitamina E, zinc, vitamina B, fier și biotină.