Depinde de tine să întârzii îmbătrânirea și să arăți mereu tânăr. Puteți realiza acest lucru fie prin rutinele de îngrijire zilnică, fie prin mici retușuri estetice.
Cele mai simple 6 moduri de a întârzia îmbătrânirea
Nu ne putem controla genetica, dar putem sta departe de mulți factori care accelerează procesul de îmbătrânire. Dacă vrem să întârziem procesul de îmbătrânire, trebuie să acordăm atenție unor obiceiuri din viața noastră de zi cu zi. Am enumerat mai jos câteva dintre ele pentru dumneavoastră:
1-Protectorul solar este obligatoriu
Soarele provoacă efecte negative asupra pielii. Modalitatea de a vă proteja de efectul negativ al soarelui, care pregătește terenul pentru pete, riduri și îmbătrânire, este să folosiți protecție solară. Recomandarea de utilizare a cremei de protecție solară în acest sens este să o folosești la fiecare două ore.
2-Dejați-vă o alimentație corectă
O alimentație neregulată duce la formarea în organism a unor substanțe numite radicali liberi care deteriorează celulele. Radicalii liberi perturbă structura celulelor pielii, împreună cu alte celule din organism, ceea ce face ca pielea să aibă un aspect nesănătos. Cu toate acestea, antioxidanții din organism luptă împotriva radicalilor liberi și îi împiedică să deterioreze celulele. Cu o dietă bogată în antioxidanți, este de asemenea posibil să aveți o piele sănătoasă și strălucitoare, prevenind în același timp fotoîmbătrânirea.
3-Rutinele de îngrijire a pielii de noapte
Pe măsură ce începeți să îmbătrâniți, este posibil să vă confruntați cu diferite afecțiuni și reacții ale pielii decât înainte. Având în vedere că rata de regenerare încetinește și că depozitele de elemente de bază se reduc, chiar și o cicatrice de pernă poate dura mai mult timp pentru a dispărea. Riduri fine, probleme ale țesuturilor, sensibilitate; Pe scurt, pielea dumneavoastră se poate aștepta la ceva mai multă grijă. În acest moment, este posibil să simțiți că trebuie să folosiți mai mult decât protecție solară și cremă hidratantă. Cu tratamente de noapte regulate, puteți preveni îmbătrânirea prematură a pielii dumneavoastră.
4-Desfășurați-vă întâlnirea cu dermatologul dvs.
Pielea noastră este oglinda corpului nostru. Pielea este cel mai bogat organ dintre celulele care ne acoperă corpul. Cele mai multe boli care apar în organele interne se pot manifesta cu,n pielea noastră. Deoarece o senzație de mâncărime la nivelul pielii poate fi un indicator al uneia dintre aceste boli, este util să fiți consultat de un specialist în dermatologie. De cele mai multe ori, deși bolile de piele sunt o problemă care ține în totalitate de piele, acestea nu trebuie niciodată neglijate și chiar și o simplă afecțiune alergică poate duce la probleme grave atunci când este neglijată. Din acest motiv, v-am recomandat să vă examinați periodic pielea cu un medic dermatolog.
5-Reduceți stresul pentru întârzierea îmbătrânirii
Stresul accelerează îmbătrânirea. Din acest motiv, vă recomandăm să faceți activități care să vă reducă stresul. Acestea pot fi lucruri precum practicarea unui sport regulat și să vă faceți timp pentru hobby-urile dumneavoastră.
6-Treceți tratamente anti-îmbătrânire pentru întârzierea îmbătrânirii
Nu trebuie să așteptați până la 50 de ani pentru a încerca tratamentele non-chirurgicale de lifting facial. Poți alege toate acestea și multe altele, cum ar fi tratamentul cu laser și terapia capilară care face minuni asupra pielii tale. În acest fel, reușești să întârzii îmbătrânirea.
Întrebări frecvente
Cum se amână procesul de îmbătrânire?
În cazul depistării semnelor de îmbătrânire pe piele, este posibil să controlați aceste simptome prin diverse metode. Acestea sunt, de obicei, tratamentele regulate pentru piele sau unele tratamente anti-îmbătrânire.
Poate fi încetinită sau inversată îmbătrânirea?
Dacă puteți sta departe de cauzele îmbătrânirii rapide, veți îmbătrâni deja mai mult sau mai puțin, dar într-o oarecare măsură mai încet. Dacă vreți să „duceți linia de sosire puțin mai departe”, atunci aveți ceva mai mult de lucru.
La ce vârstă începem să îmbătrânim?
Când atinge potențialul de creștere: femeile încep să îmbătrânească de la 18-19 ani, iar bărbații de la 22 sau 23 de ani. Cronologic, oamenii îmbătrânesc de la vârsta de 50 de ani. Dar strategiile de promovare a sănătății pot întârzia acest lucru.