8 Sfaturi Pentru A Preveni Umflarea După Transplantul de Păr

Una dintre cele mai frecvente probleme în procesul de vindecare după transplantul de păr este umflarea după transplantul de păr. Formarea umflăturilor pe față după transplantul de păr este una dintre evoluțiile așteptate pentru procedura post-procedură. După transplantul de păr, umflarea feței și umflarea scalpului sunt observate la aproape fiecare pacient. Această umflătură începe de îndată ce procesul este finalizat și continuă în medie timp de 4-5 zile.

Ce este umflarea?

Umflarea se referă la expansiunea unei părți a corpului mai mult decât era de așteptat. Este posibil să vă confruntați cu această problemă ca urmare a unei inflamații sau din cauza lichidului reținut în organism. Rănile chirurgicale pot provoca, de asemenea, infecții și umflături. Anestezia poate fi, de asemenea, o altă cauză pentru umflături. Pentru că se injectează mult lichid în cap înainte de operație. Medicamentele care pot provoca umflături sunt, de asemenea, injectate în timpul procedurii. Prin urmare, este posibil să ne așteptăm la o complicație precum umflarea în urma transplantului de păr.

Ce cauzează umflarea după transplantul de păr?

Mulți pacienți care decid să facă transplant de păr caută adesea pe internet titlul „fără umflături după transplantul de păr”. Acesta este un semn că se întreabă dacă va apărea umflături mai ales după procedură. Cu toate acestea, se pune adesea întrebarea „Este umflarea permanentă după transplantul de păr?”. În primul rând, trebuie să precizăm următoarele: umflarea după transplantul de păr este o complicație așteptată a procedurii. Adică, este foarte normal să observați această complicație. Cu toate acestea, aceste umflături nu sunt permanente.

Puteți vedea umflături sub ochi după transplantul de păr. Acest lucru se datorează faptului că chirurgul dumneavoastră injectează anumite fluide, cum ar fi anestezia și adrenalina, în scalp. Cu toate acestea, umflăturile care apar cel mult dispar în decurs de o săptămână.

Umflarea după recuperarea transplantului de păr

Așa cum am menționat mai sus, este foarte normal să aveți umflături după transplantul de păr ultima. Cu toate acestea, avem câteva sugestii pe care le puteți aplica astfel încât să puteți preveni aceste umflături.

1-Compresă rece

Folosirea unei comprese reci poate ajuta la reducerea umflăturilor, în special în jurul ochilor. Această practică ajută la îngustarea vaselor de sânge din apropierea ochilor tăi. Prin urmare, previne efectele umflăturilor ochilor. Aveți însă grijă să nu aplicați prea mult compresa rece. Pentru că, dacă faceți această aplicare prea mult, puteți împiedica creșterea noilor foliculi de păr. De aceea, trebuie să faci totul cu atenție.

2-Evitați exercițiile fizice viguroase

Exercițiile fizice pot constitui o parte importantă a rutinei tale zilnice. Cu toate acestea, vă recomandăm să evitați exercițiile fizice excesive, deoarece vă poate fi incomod să transpirați după transplantul de păr.

3-Elevați-vă capul

Trebuie să aveți grijă să vă mențineți zona de prelucrare ridicată în timp ce dormiți. În general, încercați să vă țineți capul ridicat în timpul zilei și aveți grijă să nu vă uitați des în jos.

4-Dormiti pe spate

Aveți grijă să vă culcați pe spate în timp ce dormiți. În special, este foarte important să nu dormiți pe frunte pentru a preveni deteriorarea zonei de procesare. Cu toate acestea, în timp ce dormiți, vă recomandăm să puneți câteva perne sub gât și să vă poziționați capul în sus.

5-Beți multă apă și mențineți-vă hidratată

Vă recomandăm să beți multă apă după această procedură. Deoarece consumul de apă previne uscarea pielii dumneavoastră. Deoarece este, de asemenea, important să păstrați zona de transplant de păr umedă, asigurați-vă că consumul de apă este suficient. Cu toate acestea, vă recomandăm să beți cel puțin 2-3 litri de apă pe zi.

6-Luați medicamentul

Clinica Erdem vă va da medicamente pentru tratamentul durerii și al umflăturilor de transplant de păr după operație. În plus față de tratament, trebuie să urmați câteva instrucțiuni pe care medicul vă cere să le faceți după operație. Echipa noastră de monitorizare a transplantului de păr monitorizează procesul de tratament și rămâne în contact cu dumneavoastră timp de un an pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate.

7-Utilizarea steroizilor

Mulți dintre pacienții care fac transplant de păr își pun adesea întrebarea „are transplantul de păr efect asupra ochilor?” După procedură, este posibil să aveți umflături la nivelul frunții și al ochilor. Acest lucru este normal. Cu toate acestea, utilizarea steroizilor după transplantul de păr (cu condiția să fie o doză foarte mică) vă poate ajuta să eliminați umflăturile de pe frunte și de pe ochi. Acest tip de tratamente reduce umflarea feței după transplantul de păr.

8-Continuați cu masajul

După procedură, este bine ca în zilele următoare să faceți o ușoară mișcare de măturare din mijlocul frunții spre lateral. Aveți grijă să nu vă întindeți pielea în timp ce faceți acest masaj. Cu toate acestea, evitați să atingeți zona procedurii în timpul masajului.

Umflarea feței după transplantul de păr

Umflarea sau edemul frunții sau al pleoapelor după procedură este o problemă cu care vă puteți confrunta, în special la 2-6 zile după operație. În unele cazuri, acest edem este atât de sever încât este posibil să nu puteți deschide ochii. Cu toate acestea, umflarea feței după un transplant de păr trece până cel târziu o săptămână. Firește, nu este nimic de care să vă faceți griji.

Puteți completa formularul de contact de pe pagina noastră de transplant de păr pentru a obține informații mai detaliate despre prețurile sau procedurile de transplant de păr.

Întrebări frecvente

Cât timp durează până când scade umflătura după transplantul de păr?
Edemul și umflăturile observate după transplantul de păr dispar complet de la sine în aproximativ 1 săptămână. Aceste lichide sunt excretate din organism sub formă de urină prin rinichi, participând la circulația corpului. Există câteva metode pentru a reduce această umflătură: Este foarte important să consumați multe lichide.

Cum pot reduce umflarea după un transplant de păr?
Umflătura dispare spontan în aproximativ o săptămână. Aceste lichide sunt excretate din circulația organismului prin rinichi. În plus, umflăturile scad prin aplicarea de pungi de gheață pe frunte și în zona feței. Edemul poate fi redus prin aplicarea de pungi de gheață repetată la interval de două ore.

Cât timp este nevoie pentru ca părul să arate normal după un transplant?
Părul începe să arate mic la 3 luni de la data operației. Cu toate acestea, este nevoie de aproximativ 6 luni până la 1 an pentru a obține rezultatul complet. În acest timp, părul dumneavoastră ajunge la lungimea normală.