9 Moduri de A Spune Nu Mătreții

Mătreața este o problemă obișnuită și zilnică care îi face pe oameni să se simtă inconfortabil, ceea ce poate crea probleme sociale și de stimă de sine. Este, de fapt, o afecțiune care provoacă o inflamație a scalpului care începe atunci când scalpul se mănâncă și apare sub forma unor mici fulgi albi. Oamenii, de la bărbați la femei adulți până la adulți și adolescenți, mătreața este o chestiune tipică și caută o modalitate de a scăpa de mătreață în mod permanent. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să scapi de mătreață:

Remedii de casă pentru mătreață

Există câteva practici pe care le puteți face acasă pentru a o preveni. Acestea nu sunt întotdeauna eficiente, dar sunt utile la nivel de bază.

Aloe vera Pentru Mătreață:

Această plantă, care are proprietăți antimicrobiene și antifungice, poate fi de ajutor în lupta ta cu mătreața. Puteți folosi aloe vera ca o mască de păr și ca o loțiune pentru scalp.

Uleiul de cocos:

Este una dintre metodele salvatoare de umezire a pielii, care ajută la prevenirea acesteia. Cu caracteristicile sale antimicrobiene, este o barieră pentru a pune la distanță problemele părului.

Ulei de arbore de ceai:

Ca o mină antimicrobiană și antiinflamatoare, uleiul de arbore de ceai care are o reducere a simptomelor împotriva la probleme de păr. Acesta poate provoca iritații la unele piei. ar trebui să fie amestecat cu unele alte uleiuri, cum ar fi uleiul de nucă de cocos pentru a preveni acest tip de probleme.

Oțet de cidru de mere:

Oțetul este o modalitate utilă de a curăța la scalp și de a sta departe de inflamații. Când îl amestecați puțină apă și turnați-l pe scalp, după ce așteptați cel puțin 15 minute, apoi clătiți-l de pe scalp. Veți vedea rezultatele mai bine.

Bicarbonat de sodiu:

Aplicați-l pe părul umed. După câteva minute, clătiți-l de pe scalp. Este una dintre modalitățile de a vă curăța scalpul și de a-l asista la ameliorare.

Aspirină:

9 Moduri de A Spune Nu Mătreții

Atunci când amesteci 2 aspirine zdrobite cu șamponul tău, rezultatele vor fi mai bune pentru scalpul tău.

Suc de lămâie:

Frecarea scalpului cu 2 lingurițe de suc de lămâie este un tratament bun. De asemenea, puteți încerca să amestecați 2 lingurițe de suc de lămâie cu apă și să o aplicați ca o mască.

Ulei de măsline:

Uleiul de măsline este o opțiune bună pentru masca de noapte. Freacă-ți scalpul cu el, apoi acoperă-ți părul o cască de duș și dormi pe ea. Dimineața, când vă spălați părul cu șampon, veți simți curățarea pe scalp.

Șampoane împotriva mătreții:

Șampoanele sau medicamentele topice sunt nivelurile superioare pe tratament. Mai ales tratamentul mătreții persistente are nevoie de șampon anti-mătreață. Șampoanele anti-mătreață cu conținutul lor medical vă ajută să preveniți descuamarea scalpului în bucăți și ameliorarea scalpului. Medicul dumneavoastră vă va prescrie cel mai bun șampon anti-mătreață pentru soluția de mătreață.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul Clinicii Erdem și să completați formularul de contact pentru a ajunge la noi.

Întrebări frecvente

Cum pot opri mătreața?
Un șampon delicat și o curățare regulată este cea mai bună modalitate de a ține departe mătreața. Dacă mătreața se încăpățânează, atunci poate fi necesar un tratament medical.

Care este cauza principală a mătreții?
Se poate spune că principala cauză a mătreții este pielea uscată. O ciupercă asemănătoare unei drojdii (malassezia) se hrănește cu uleiul scalpului și duce la o piele uscată.

Mătreața provoacă căderea părului?
În majoritatea timpului, mătreața nu provoacă căderea părului. Mâncărimile pe care le creează, în schimb, pot duce la scărpinat. Acest lucru poate provoca deteriorarea foliculilor de păr, ceea ce duce la o anumită cădere a părului, dar nu la chelie completă.