Evitarea Expunerii La Soare După Transplantul de Păr

Transplantul de păr este o intervenție chirurgicală care necesită multă îngrijire personală pentru o recuperare rapidă. Pe de altă parte, este o idee bună să te expui la soare imediat după un transplant de păr? Este necesar să evitați expunerea la soare după transplantul de păr? Toate informațiile care vă vor fi utile se află în articolul nostru.

De ce trebuie să evit expunerea la soare important după transplantul de păr?

De obicei, zona transplantată nu se poate proteja singură împotriva razelor solare timp de cel puțin câteva luni după operația de transplant de păr. Pielea noastră conține cromatofori, care întunecă pielea atunci când este expusă prea mult la soare, ca o formă de protecție. Cu toate acestea, acești cromatofori devin ineficienți sau mor în timpul transplantului și este nevoie de timp pentru ca ei să se vindece sau să se regenereze în cadrul grefelor.

Când vine vorba de transplantul de păr, nu doar stratul exterior al pielii este tratat. Chirurgia și lumina excesivă a soarelui pătrund în aceste țesuturi profunde, provocând daune ireversibile, în timp ce straturile epidermei sunt tratate. Din acest motiv, le recomandăm pacienților noștri să evite expunerea la soare la 3 luni după transplantul de păr.

Expunerea la soare la 3 luni după transplantul de păr


Evitarea Expunerii La Soare După Transplantul de Păr

Avem întotdeauna nevoie de vitaminele soarelui (cum ar fi vitamina D). Pentru aceasta, trebuie să fim expuși la o cantitate suficientă de lumină solară. Cu toate acestea, această situație diferă în procesul de după transplantul de păr. Nu ar trebui să stați la soare pentru o perioadă lungă de timp, timp de cel puțin 3 luni după transplantul de păr. Această perioadă poate fi chiar de 4 luni. Este benefic să nu folosiți produse cum ar fi crema de protecție solară, balsamul etc. până când tăieturile de pe scalp sunt complet vindecate.

Cum să evitați expunerea la soare după transplantul de păr?

În această perioadă în care scalpul este destul de sensibil, este foarte important să vă protejați pielea de razele soarelui. Pielea, care este vulnerabilă la soare și în perioadele normale, poate fi mai vulnerabilă la soare în această perioadă. Scalpul, în special scalpul tratat, este mai vulnerabil în această perioadă. Pentru a obține rezultate naturale în transplantul de păr, puteți ține cont de următoarele sugestii.

Modalități de a evita expunerea la soare după transplantul de păr:

Purtarea unei pălării vă va proteja scalpul de soare.
Utilizarea unei creme de protecție solară cu grad ridicat de protecție va oferi protecție împotriva razelor UV dăunătoare ale soarelui.
Evitați să stați la soare pentru perioade lungi de timp în timpul după-amiezii.

Pacienții prezic, de obicei, că ieșirea la soare la 30 de zile după transplantul de păr nu va cauza probleme. Cu toate acestea, aceasta nu este o idee corectă. Ar trebui să evitați expunerea la soare după transplantul de păr. Timpul de care aveți nevoie în acest sens este de minimum 3 luni.

Când puteți merge la soare după transplantul de păr?

Știm cu toții că trebuie să primim vitamine de la lumina soarelui. Cu toate acestea, această situație poate varia ușor în procesele de după transplantul de păr. După ce ați făcut această procedură, ar trebui să evitați să faceți plajă sau să vă expuneți la soare în orice fel timp de cel puțin trei luni. Timpul în care aveți nevoie de acest lucru este de la 3 la 4 luni. Adică, nu ar trebui să ieșiți la soare până când nu au trecut cel puțin 3 luni de la procedură.

Plaja după transplantul de păr

Mai ales după procedurile de transplant de păr efectuate în lunile de vară, cea mai curioasă întrebare a pacienților este „Este posibil să înotăm în mare după transplantul de păr?”. Cu toate acestea, așa cum am menționat mai sus, trebuie să evitați expunerea la soare pentru o anumită perioadă de timp. Expunerea la soare după transplantul de păr fue, evitarea dumneavoastră este de minim 3-4 luni. De aceea, ideea de a merge la o plajă poate fi riscantă pentru tine. Cu toate acestea, dacă mergeți la plajă fără să așteptați să treacă această perioadă, vă recomandăm să nu înotați acolo și să purtați o pălărie pentru a vă proteja scalpul de soare.

Solarul după transplantul de păr

Recomandările noastre cu privire la expunerea la razele soarelui se aplică și în cazul solarului. Nu intrați în solar timp de 3 luni după procedură. Nu înotați în mare sau în piscină timp de 1 lună după procedură. Totuși, evitați să faceți activități sportive timp de 1 lună.

Puteți completa formularul de contact de pe pagina noastră de transplant de păr pentru a obține informații mai detaliate despre prețurile sau procedurile de transplant de păr.

Întrebări frecvente

Când puteți merge la soare după un transplant de păr?
După operația de transplant de păr, puteți ieși la soare în orice moment. Cu toate acestea, punctul de care trebuie să țineți cont este să protejați zona tratată de lumina directă a soarelui și să oferiți umbră cu o pălărie care nu strânge capul. Evitați expunerea prelungită la soare timp de 3 sau 4 luni.

Vremea caldă afectează transplantul de păr?
Atâta timp cât nu atingeți zona de procedură și o protejați de traumatisme, faptul că aerul este cald sau rece nu vă afectează recuperarea. Cu toate acestea, este important pentru procesul de vindecare ca scalpul dvs. să nu transpire prea mult. Prin urmare, în loc de vreme foarte caldă, este mai benefic să faceți acest proces toamna sau iarna. Cu toate acestea, așa cum am menționat, dacă aveți de gând să vă protejați suficient zona de tranzacționare, puteți face acest proces și vara.

Poți transpira după transplantul de păr?
După transplantul de păr, trebuie să evitați transpirația excesivă pentru ca grefele transplantate să nu fie deteriorate. De asemenea, este foarte important să evitați să vă atingeți și să vă trageți de păr în primele zece zile după procedură. Cu toate acestea, exercițiile fizice vă pot face să transpirați excesiv. Cu toate acestea, dușurile fierbinți, intrarea în saună sau statul afară pentru o perioadă lungă de timp într-o zi extrem de călduroasă vă pot face, de asemenea, să transpirați. După transplantul de păr, vă recomandăm să evitați munca grea sau activitatea fizică, astfel încât să vă puteți proteja zona de prelucrare de transpirația excesivă.