Proteze Dentare

Când ne gândim la proteze dentare, cei mai mulți dintre noi ne gândim la imaginile antipatice pe care le foloseau bunicii noștri, pe care le puneau și le scoteau și le băgau în apă noaptea, nu-i așa? Există mai mult decât atât…

Protetică dentară

Este o combinație a cuvântului „prosto”, care înseamnă „a pune la locul lui” și „odonti”, care înseamnă „dinți”. Proteticianul; el este specialistul care vă poate ajuta atunci când aveți nevoie să faceți orice modificare în gură, de la un singur dinte până la toți dinții.

Astăzi, odată cu dezvoltarea tehnologiei, împărtășim mai multe informații. Adesea, medicii stomatologi adoptă abordări de tratament multidisciplinare. În plus, medicul dumneavoastră vă va evalua sănătatea orală. Deci, acest lucru duce la rezultate mult mai precise, de calitate și care pot satisface așteptările mai mari ale pacienților.

Proteticianul în această echipă; Acesta există ca un „arhitect al zâmbetului” care evaluează frumusețea, funcția și naturalețea. Dar și în ceea ce privește gingiile, buzele și caracteristicile faciale; Planifică și implementează toate tratamentele împreună cu alți specialiști. Chirurgul maxilo-facial, endodontologul (specialist în tratamentul de canal). Ortodontist (specialist în tratamentul cu sârmă). Parodontolog (specialist gingival) și echipa de tehnicieni.

Care sunt aceste tratamente de protezare dentară?

Aplicații de design al zâmbetului
Aplicații de fațetare a laminelor
Aplicații asistate de calculator
Planificarea implanturilor și aplicații de suprastructură (proteze fixe, detașabile și înșurubate)
Coroane parțiale, cum ar fi inlay-uri și onlay-uri
Restaurări estetice, cum ar fi vitroceramica și zirconia
Proteze dentare totale – proteze palatine
Proteze reținute cu precizie – proteze cu inserție rapidă
Plăci dentare de protecție (plăci de noapte, plăci sportive)
Diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor articulațiilor maxilare
Proteze maxilo-faciale (obturator, proteze ochi-ochi, aparat pentru sforăit)
Tratamente protetice dentare ale pacienților geriatrici (vârstnici avansați)
Ce este proteza dentară integrală (proteze totale)?

Sunt metode protetice clasice aplicate pe maxilarele edentate, susținute de țesuturile moi și care înfășoară maxilarele ca o șa.

Cum se realizează protezele dentare complete (proteze totale)?

Atunci când pacientul nu are dinți, este procedura pe care o aleg experții. Acestea sunt proteze care se iau cu linguri de măsură special pregătite pentru pacienți. Este nevoie de aproximativ o săptămână pentru ca medicul să finalizeze adaptarea țesuturilor moi ale protezelor. Este posibil să dureze mai mult. Cu toate acestea, dacă tratamentul dvs. rămâne prelungit, veți depăși procesul de adaptare. Mai ales prin colaborarea dintre pacient și medic. Menținerea acestor proteze cu un minim de confort în gura pacientului depinde în întregime de cantitatea și densitatea osului și a gingiilor.

Ce sunt protezele cu atașament de precizie?

Medicul dumneavoastră va face acest lucru dacă aveți o deficiență dentară parțială. Atât țesuturile dure, cât și țesuturile moi susțin aceste proteze. Ele au o retenție și un confort foarte ridicat. Protezele au fost dezvoltate pentru a ascunde cârligele și au luat forma unei conexiuni sensibile. Datorită conexiunilor sale sensibile. Este cunoscută în rândul oamenilor sub numele de „proteza cu clichet”.

Cum sunt fabricate protezele cu atașament de precizie?

Proteze Dentare

Porțelanul cu suport metalic este implementat pe dinții existenți. Părțile masculine ale conexiunilor sensibile sunt proiectate pentru a fi pe porțelan cu suport metalic. Ulterior, părțile mobile sunt proiectate prin efectuarea de măsurători peste aceste modele. Aceste proteze, a căror adaptare a țesuturilor moi este mult mai rapidă decât protezele complete, au diferite tipuri de conexiuni sensibile. În plus, tratamentul este finalizat prin alegerea celui mai potrivit tip de conexiune pentru pacient. Acesta este foarte potrivit pentru protezele de tranziție. Este recomandată în special pentru persoanele care vor folosi proteze pentru prima dată.

Ce sunt protezele dentare hibride?

Sunt proteze concepute pentru vârfuri de implant. Aceste aplicații protetice, care sunt preferate în funcție de aplicațiile de implanturi planificate în funcție de volumul osos intraoral al pacienților; Sunt cele mai confortabile metode pentru pacienții edentați.

Cum sunt realizate protezele dentare hibride?

Ședințele dumneavoastră durează în total două săptămâni. Fixăm protezele noastre (cu excepția tratamentelor pe implanturi) pe implanturile pacienților noștri care au șuruburi interne speciale. În plus, le planificăm în așa fel încât să nu poată fi îndepărtate în afara mediului clinic. Acestea sunt protezele alese în funcție de structura osoasă și bucală și sunt cele mai cpnvenabile dintre protezele detașabile. Ele nu se mișcă în gura pacientului decât dacă medicii noștri o îndepărtează. Aceste proteze restabilesc dimensiunea verticală pierdută, previn, de asemenea, prăbușirea obrajilor și a buzelor și oferă un aspect mai plin.

Există cazuri care pot fi finalizate în 48 de ore, în funcție de starea pacientului. Cu conceptul „all on 4” (pentru a afla mai multe despre tehnica all on 4 vă rugăm să dați click aici !)potrivit pentru implantul selectat, vă putem lua măsurile în momentul în care plasăm implanturile și vă punem proteza temporară în gură. Astfel, ne putem continua tratamentul fără a lăsa pacientul fără dinți.

Pentru a afla mai multe despre protezele dentare, vă rugăm să ne contactați prin intermediul site-ului nostru web

Întrebări frecvente

Care sunt câteva exemple de proteze dentare?
Există mai multe exemple de proteze dentare. Acestea sunt; proteze dentare, obturator palatin, coroană, proteză parțială, implant dentar, punte, aparat ortodontic.

Ce este o proteză dentară fixă?
Proteza dentară fixă este o procedură care se aplică atunci când există dinți deteriorați sau lipsă.

Care este diferența dintre implant și proteză?
Implantul este o procedură care se introduce chirurgical. Dincolo de aceasta, proteza este un element artificial care înlocuiește un dinte lipsă.