Pierderea Părului După Pierderea În Greutate

Căderea părului este o afecțiune care este mai frecventă odată cu înaintarea în vârstă, atât la bărbați, cât și la femei. Cu toate acestea, căderea părului după pierderea în greutate este, de asemenea, o problemă cu care indivizii se pot confrunta.

Căderea părului poate fi observată după dietele șoc care promit pierderea excesului de greutate într-un timp scurt. Căderea părului după greutate, intervenții chirurgicale, cum ar fi gastrectomia cu manșon, care restricționează aportul de calorii, și după pierderea rapidă de grăsime din cauza deficienței de vitamine și minerale, este un lucru care cunoscut este văzut. Este o întrebare importantă pentru a răspunde cum să oprească pierderea părului după pierderea în greutate. În acest articol, vom analiza legătura dintre pierderea în greutate și căderea părului împreună… Deci, acestea sunt răspunsurile pentru „De ce pierdeți părul după pierderea în greutate?”.

Schimbările hormonale și căderea părului

În timpul procesului de pierdere a grăsimii excesive, pot apărea modificări ale nivelului de hormoni la nivelul persoanei, ceea ce poate duce la pierderea extremă a părului după pierderea în greutate. O schimbare a nivelurilor hormonale determină subțierea tijelor de păr. La femei, modificările părului pot fi observate și în timpul menopauzei. 70% dintre femei se confruntă cu problema căderii părului în perioada postmenopauză. Pentru a răspunde la întrebarea „Este normală căderea părului după pierderea în greutate?” este că este perfect normală.

Deficiența de nutrienți

Pierderea Părului După Pierderea În Greutate

La fel ca toate părțile corpului, și părul are nevoie de nutrienți pentru a-și desfășura ciclul de creștere într-un mod sănătos. În cazul unui aport insuficient de vitamine, minerale și nutrienți necesari pentru sănătatea și calitatea părului, acest lucru vă poate face să vă confruntați cu căderea părului în timp. În special scăderile nivelului de fier pot provoca căderea părului din cauza deficienței de fier. În astfel de cazuri, puteți lua în considerare administrarea unui supliment de fier, în funcție de recomandarea medicului și de valorile din sângele dumneavoastră, dacă ați urmat o dietă pentru pierderea rapidă în greutate sau o operație chirurgicală pentru a slăbi. Dacă un indiviual întreabă „este obișnuit să pierzi părul după ce ai pierdut în greutate?” se știe că este într-adevăr obișnuit.

Căderea părului după pierderea excesivă de grăsime

Unii experți afirmă că dacă aportul de proteine este insuficient, este posibil să vă confruntați cu problema căderii părului. Și, cele mai multe liste de diete hipocalorice nu reușesc să vă satisfacă aportul zilnic de proteine. Prin urmare, dacă nu doriți să vă confruntați cu căderea părului în timp ce pierdeți în greutate, ar trebui să urmați o listă de diete care să nu se confrunte cu deficiența de proteine. Dacă aveți ca scop să progresați în timp ce țineți dieta fără a vă afecta sănătatea părului:

Ar trebui să consumați alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea roșie, puiul, curcanul și peștele,
Ar trebui să includeți în dieta dumneavoastră citrice precum ouăle, spanacul, portocalele, nuci precum migdalele și nucile, alimente bogate în vitamina A precum morcovii, uleiuri sănătoase precum avocado și cereale integrale,

Dacă urmați o dietă hipocalorică; Puteți lua suplimente de vitamina A, vitamina C, vitamina E, zinc și fier. Aceste vitamine vă vor ajuta să preveniți căderea părului în procesul de slăbire.

Cum să tratezi căderea părului după pierderea în greutate?

În ciuda tuturor avertismentelor, ați urmat o dietă hipocalorică pentru a slăbi și, ca urmare, ați observat că vă cade părul. Și ce vei face acum? În acest proces, vă puteți aștepta la o creștere a cantității de păr și a sănătății în timp, luând suplimentele vitaminice menționate mai sus, sau puteți alege opțiuni de tratament, cum ar fi transplantul de păr în cazul unei pierderi semnificative de păr.

Puteți crește cantitatea de păr în cazul căderii părului din cauza pierderii rapide în greutate și a altor factori.

Dacă aveți nevoie să aflați mai multe, amintiți-vă că ajutorul nostru este întotdeauna gata să vă servească. Contactați-ne prin intermediul site-ului nostru. Vrei să știi despre procesul de pierdere în greutate Erdem Hospital este on-line pentru a vă ajuta.