Căderea Părului Din Cauza Tiroidei

Mulți hormoni, inclusiv hormonii tiroidieni, pot provoca subțierea părului din cauza tiroidei. Căderea părului din cauza tiroidei este un motiv pentru un transplant de păr. Există multe motive pentru căderea părului. Dar pentru căderea părului din cauza problemei tiroidiene, motivul principal este reprezentat de tulburările tiroidiene. În timp ce femeile se confruntă cu căderea părului după menopauză și sarcină, majoritatea bărbaților se confruntă cu problema căderii părului la vârsta adultă.

Problema tiroidiană apare atunci când glanda tiroidă nu secretă suficienți hormoni sau produce prea mulți hormoni. Hipertiroidismul, care înseamnă o producție prea mare de hormoni, cauzează multe probleme, de la pierderea în greutate, crize de furie, căderea părului din cauza dezechilibrului tiroidian până la tulburări de ritm. Hipotiroidismul, care se dezvoltă din cauza insuficienței de hormoni tiroidieni, poate cauza probleme de exces de greutate, precum și căderea părului și depresie. Tratamentul pentru căderea părului din cauza hipotiroidismului și cel pentru căderea părului din cauza hipertiroidismului pot fi diferite.

Relația dintre căderea părului și tiroidă

Problemele tiroidiene pot provoca căderea părului dacă nu sunt tratate. Este același lucru atât pentru căderea părului din cauza hipotiroidismului, cât și pentru căderea părului din cauza hipertiroidismului. Dacă vrem să înțelegem de ce dezechilibrele hormonului tiroidian cauzează căderea părului, trebuie mai întâi să înțelegem cum crește părul.

Foliculii de păr de pe scalp încep să crească. Vasele de sânge din scalp alimentează aceste rădăcini, asigurând o producție mai mare de celule. În timpul acestui proces, acesta trece prin glandele de ulei și menține părul moale și strălucitor.

Atunci când producția de hormoni din organism este perturbată, problema în hormonii tiroidieni numiți T3 și T4 perturbă întregul echilibru al organismului. De asemenea, este afectat și scalpul. Ca urmare a subțierii provocate la nivelul foliculilor de păr, părul este căzut și este posibil să nu mai crească. Dezechilibrele în hormonii tiroidieni pot afecta nu numai foliculii de păr, ci și sprâncenele, genele și foliculii de păr din organism.

În plus, unele medicamente care în uz de tratare a tulburărilor tiroidiene pot provoca, de asemenea, căderea părului. Ingrediente precum carbimazolul și propiltiouracilul sunt medicamente antitiroidiene care, în unele cazuri, pot provoca căderea părului din cauza pierderii tiroidei. Tratamentul cu iod radioactiv nu provoacă căderea excesivă a părului din cauza tiroidei.

Simptomele căderii părului din cauza tiroidelor

Căderea Părului Din Cauza Tiroidei

Căderea părului din cauza problemelor tiroidiene este greu de observat la început. Căderea părului din cauza tiroidei duce în primul rând la subțiere mai degrabă decât la cădere. Este considerată normală pierderea a 50 până la 100 de fire de păr de pe scalp în fiecare zi. Cu toate acestea, în caz de exces sau deficiență de hormoni tiroidieni, creșterea părului poate fi întreruptă și părul poate începe să cadă mai mult. Vestea bună este că problema căderii părului în cazul dezechilibrelor hormonale tiroidiene este temporară, nu permanentă. Chiar dacă pierderea părului din cauza problemelor tiroidiene continuă o perioadă de timp după începerea metodei de tratament adecvate, căderea părului va reveni la normal pe măsură ce hormonii revin la normal.

Tratamentul pentru căderea părului din cauza tiroidei

Dezechilibrele tiroidiene pot fi diagnosticate cu ușurință cu ajutorul unor teste . Dacă vă confruntați cu o cădere a părului din cauza simptomelor tiroidiene pentru care nu cunoașteți motivul, ar trebui să consultați un medic cât mai curând posibil și să vă verificați valorile hormonilor tiroidieni. Prin metoda de tratament pe care medicul o va stabili în funcție de rezultatele testelor tiroidiene, veți preveni atât dezechilibrul tiroidian, cât și căderea părului. În același timp, puteți beneficia și de suplimente de vitamine și minerale care sunt bune pentru scalp. În cazul în care dezechilibrul tiroidian este cauzat de o afecțiune autoimună, tratamentul va consta în reglarea sistemului imunitar, precum și în reglarea valorilor hormonilor tiroidieni. Este foarte important să folosiți suplimente și combinații de medicamente potrivite pentru această situație, sub controlul unui specialist. De asemenea, unele remedii cu ulei pentru căderea părului din cauza tiroidei vor fi și ele de ajutor.

Odată ce hormonii tiroidieni încep să se îmbunătățească și sistemul imunitar se întărește, părul poate începe să crească din nou după câteva luni. Cu toate acestea, pot apărea rareori modificări ale culorii și texturii părului.

De asemenea, este important să știți că nu sunteți singurul care se confruntă cu pierderea părului din cauza problemelor tiroidiene. Așadar, nu vă forțați! Pentru că stresul are un efect important în căderea părului și pentru căderea severă a părului din cauza tiroidei.

Atunci când tratamentul nu se produce și părul se pierde în totalitate, este posibil să aveți nevoie de transplant de păr. Clinica Erdem este pregătită să vă ajute cu toată aventura de a veni aici în Turcia, cu cazarea și cu tratamentele. Vă rugăm să ne contactați!