Motive de Pierdere A Părului

Căderea părului este o chestiune importantă. De aceea, oamenii devin în general îngrijorați atunci când se confruntă cu pierderea părului. Pe o piele sănătoasă și păroasă, există aproximativ 100 de mii de fire de păr. Dușul și pieptănatul părului pot face să se piardă 100-150 de fire de păr într-o zi. Dacă există mai mult decât atât, atunci poate fi identificată ca fiind o problemă. Principalele motive sunt:

Factori genetici

Alopecia androgenetică
Tiroida
Sarcina
Chimioterapia
Telegon efluvium
Boli dermatologice
Motive psihologice
Factori genetici ai căderii părului

Motivele căderii părului la bărbați și la femei sunt diferite. Căderea genetică a părului sau căderea părului din cauza testosteronului sunt în general observate la bărbați. Acestea sunt în general cronice și, odată cu înaintarea în vârstă, apar probleme de chelie și poate fi nevoie de transplant de păr. Experții recomandă mezoterapia vindecarea calviției și creșterea părului.

La femei, apar și factori genetici. În prezent, femeile tinere între 16-18 ani se confruntă cu pierderea părului în adolescență, la fel ca și bărbații tineri. Motivul acestui fapt este; stresul ridicat, faptul de a fi flămând pentru o perioadă lungă de timp, malnutriția și, de asemenea, motivul hormonal. Căderea părului la femei este, de asemenea, controlabilă ca și căderea părului la bărbați.

Alopecia androgenetică

Cel mai comun motiv al căderii părului este alopecia androgenetică. Oamenii se confruntă în general cu acest tip de problemă, părțile temporale și în partea superioară a capului. Prin urmare, aspectul poate deveni o problemă pentru ei.

La femei, alopecia androgenetică apare din motive hormonale.

Tiroida

În cazul în care glanda tiroidă funcționează scăzut sau ridicat, este, de asemenea, poate fi una dintre cauzele căderii părului. Tratamentul acestei probleme va fi, de asemenea, tratamentul căderii părului.

Căderea părului în timpul sarcinii

Este vorba de căderea părului post-partum care începe după 2-3 luni de la sarcină. Firele de păr care trebuiau să cadă în timpul sarcinii se pot scurge uneori în perioada post-partum cu totul. Un ajutor de specialitate va rezolva problema.

Chimioterapia

Chimioterapia este, de asemenea, un alt motiv pentru căderea părului. În ultima vreme, cu ajutorul sectorului de medicină modernă, controlul căderii părului a devenit mai ușor.

Motive de Pierdere A Părului

Căderea părului din cauza Telegon Effluvium

Din acest motiv, părul începe să cadă în faza de telogen (faza de repaus). În această fază, căderea poate fi o mână de lucru.

Este o problemă temporală, principalele motive sunt hiperstresul, operația, sarcina, pierderea rapidă în greutate, utilizarea de medicamente etc. Pentru a fi sigur de motiv, consultați-vă cu medicul dumneavoastră.

Boli dermatologice

Bolile dermatologice sau interne reprezintă, de asemenea, motivul acestei probleme. Problemele orientate spre piele sunt în general; psoriazis, eczeme, acnee, lichen plan (LP), piele prea unsă, ciuperci. Când boala principală este tratată, problema căderii părului va fi, de asemenea, rezolvată.

Motive psihologice

Hiper-stresul este uneori motivul principal al problemelor de păr, ca în cazul oricărei alte boli. Depresia, anxietatea, psihoza și, de asemenea, odată cu tratamentul acestora, pot provoca căderea părului.

Părul este un organ viu pe care trebuie să îl observați și să îl rezolvați dacă există vreo problemă care vă poate afecta viața. Așa cum a menționat mai înainte, poate fi simptomul unei alte boli sau poate cauza probleme estetice.

Dacă doriți să aveți mai multe informații, puteți vizita pagina noastră de transplant de păr și completați formularul de contact.

Resurse: Spitalul Erdem