La pacienții cu diabet, procesele de transplant de păr sunt sigure și reușite pentru majoritatea persoanelor. Însă rezultatele depind de faptul dacă diabetul este sub control. Depinde, de asemenea, de tipul de diabet pe care îl aveți. Dacă aveți diabet și vă gândiți la un transplant de păr, trebuie să acordați atenție anumitor aspecte.
Ce este un diabet zaharat
Diabetul este o afecțiune complexă în care nivelul de zahăr din sânge este prea ridicat. Există două boli de diabet diferite, diabetul de tip 2 vs. diabetul de tip 1. Diabetul de tip 1 este mai puțin frecvent decât cel de tip 2 și este cauzat de sistemul imunitar al organismului care atacă celulele care produc insulină. De obicei, este diagnosticat în copilărie. Diabetul de tip 2 apare de obicei la vârste înaintate și este cauzat de faptul că organismul nu produce suficientă insulină sau de incapacitatea organismului de a răspunde corect la insulină.
Cum cauzează diabetul pierderea părului?
Problemele de cădere a părului în cazul diabetului se pot dezvolta pe baza unor cauze diferite la pacienții cu diabet.
Probleme hormonale
Simptomele diabetului pot include căderea părului din cauza modificărilor hormonale. Urcușurile și coborâșurile necontrolate, în special la nivelul zahărului din sânge, pot fi citate ca fiind cauza. Toți hormonii din corpul nostru sunt controlați de sistemul endocrin. Dacă nivelul de zahăr din sânge nu este normal, acest lucru poate perturba sistemul endocrin. În acest caz, producția unor hormoni care fac ca părul să crească mai lent. Sau pur și simplu se strică. Foliculii de păr, care rămân ineficienți, pierd în greutate. Și nu poate produce păr nou, sănătos.
Avem vești bune pentru tine aici; dacă îți ții sub control glicemia cu o alimentație adecvată sau cu medicamente, s-ar putea să constați că părul tău începe să iasă din nou. În acest stadiu, procesul de transplant de păr este ideal pentru a stimula această creștere.
Probleme de circulație a sângelui
Un alt motiv pentru care diabetul duce la căderea părului este reprezentat de problemele la nivelul circulației sângelui. Dacă nivelul de zahăr din sânge nu poate fi ținut sub control și crește excesiv, acest exces de zahăr din sânge poate reacționa cu hemoglobina, care este prezentă în globulele roșii din sânge.
Hemoglobina este responsabilă pentru transportul oxigenului către toate părțile corpului nostru. În cazul în care există o cantitate mare de zahăr în sânge, hemoglobina devine „glicozilată” Această hemoglobină glicozilată are o formă diferită de hemoglobina normală. Și poate rămâne blocată în venele noastre mici, numite capilare. Această afecțiune face ca oxigenul său să nu fie transportat la fel de bine cum este necesar în organism, lăsând diferite țesuturi și celule fără oxigen să moară. Dacă același lucru se întâmplă și în celulele rădăcinii părului, foliculii de păr vor muri și părul va începe să cadă.
Așadar, menținerea sub control a glicemiei este vitală atât pentru foliculii de păr sănătoși, cât și pentru alte părți ale corpului tău.
Boli otoimune
Pacienții cu diabet zaharat de tip 1, în special, sunt mai predispuși să se confrunte cu problema căderii părului. La acești pacienți, sistemul imunitar atacă din greșeală celulele sănătoase. Iar acest lucru cauzează o problemă de cădere a părului.
Se poate face transplant de păr la pacienții diabetici?
În funcție, de pierderea părului din cauza diabetului, se poate dezvolta adesea o problemă de calviție persistentă pinto. Soluția exactă la această problemă este procesul de transplant de păr. Dacă vă puteți ține zahărul sub control pentru ore lungi, acest proces nu este greșit pentru dumneavoastră. Dar, dacă trebuie să folosiți insulină în timpul zilei, acest proces poate fi reprobabil pentru dumneavoastră. Pentru că acest proces durează mai mult de cinci ore. Între timp, puteți experimenta schimbări periculoase în glicemia dumneavoastră.
Dacă aveți glicemie, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a decide dacă să faceți sau nu această procedură.
Transplant de păr pentru diabet zaharat de tip 1
În cazul diabetului procesul de transplant de păr trebuie să se facă într-un mod controlat. În cazul pacienților cu diabet de tip 1, acest proces implică un risc puțin mai mare. Acest lucru se datorează faptului că pacienții cu diabet de tip 1 au o nevoie prea mare de a utiliza insulina. Deoarece acest proces durează ore lungi, poate fi riscant pentru dumneavoastră. Ca urmare, planul de tratament trebuie să fie specificat individual. Medicul dumneavoastră este cel care va lua această decizie.
Transplantul de păr în cazul diabetului de tip 2
Transplantul de păr poate fi efectuat cu succes la pacienții cu simptome de diabet de tip 2. Dar, procedura poate fi administrată dacă glicemia poate fi ținută sub control. În procesul de transplant de păr pentru diabet zaharat de tip 2, pacientul trebuie să facă mai întâi o examinare detaliată. Trebuie stabilit dacă starea de sănătate a pacientului este riscantă pentru transplantul de păr sau nu. Elementele importante examinate în timpul interviurilor preliminare și al verificărilor detaliate;
Examinarea tuturor testelor pacientului,
Efectul diabetului asupra sistemului circulator,
Controlabilitatea nivelului de zahăr din sânge,
Predeterminarea complicațiilor care pot apărea după un transplant de păr.
Pacient cu diabet cu transplant de păr FUE
Tehnica de transplant de păr FUE este una dintre cele mai bune tehnici pentru diabetici. Dar obiectivul principal, indiferent de tehnica care se face, este de a ține sub control glicemia pacientului. Siguranța pacientului este întotdeauna o prioritate.
În cazul transplantului de păr pentru diabetici cu tehnica DHI
Procesul de transplant de păr cu tehnica dhi este, de asemenea, potrivit pentru pacienții cu diabet. Dar, ca în cazul oricărei proceduri, controlul glicemiei are prioritate.
Transplantul de păr pentru pacienții cu diabet în Turcia
În Turcia, procedura de transplant de păr este administrată în siguranță și cu succes la pacienții cu diabet. Cu ajutorul analizelor de sânge efectuate înainte de procedură și a unei examinări detaliate, medicii își recunosc pacienții. Se stabilește tehnica de transplant de păr specifică pacientului. Glicemia este controlată înainte de procedură. Și este urmărit pe tot parcursul procesului. Se aplică, respectiv, următorii pași:
Teste de sânge
Înainte de procesul de transplant de păr, vi se face un test special numit testul „HbA1c”. În calitate de diabetic, probabil că știți acest test. Este un test de laborator care detectează cât de multă hemoglobină glicozilată este prezentă în sânge. Acesta este un indicator al modului în care glicemia dumneavoastră este ținută sub control.
Urmărirea glicemiei
Glicemia dumneavoastră este cu siguranță verificată înainte de procedură. Dacă este ridicat sau scăzut, este conținut. Apoi începe prelucrarea. Dar dacă medicul dumneavoastră crede că procedura nu vi se va potrivi, poate renunța să o facă.
Timpul de procesare
Acest proces durează, de obicei, între 6 și 9 ore. Acest lucru a durat mult timp. Prin urmare, trebuie să se țină cont de glicemia dumneavoastră. În timpul procedurii, glicemia dumneavoastră este măsurată la intervale de rutină. Procesarea poate fi oprită la orice problemă.
Vindecarea rănilor
În cazul transplantului de păr pentru diabet, pot exista probleme de vindecare a rănilor după proces. Pentru pacienții care nu-și pot ține sub control glicemia, acest proces este dificil. Rănile se vindecă mult mai târziu la pacienții cu diabet decât la o persoană fără diabet. De aceea, medicul dumneavoastră va dori să vă vadă mai des în timpul procesului de vindecare.
Întrebări frecvente
Cum îmi pot recăpăta căderea părului în calitate de diabetic?
Unii pacienți cu diabet pot avea probleme de cădere a părului. Acestea se pot dezvolta din diferite cauze, cum ar fi probleme hormonale și circulatorii. Dar modalitatea de a vă recupera părul care cade în timpul diabetului este transplantul de păr. Această metodă este cea mai eficientă, care a oferit recent soluția definitivă la problema calviției.
Poate un pacient diabetic să facă transplant de păr?
Procedurile de transplant de păr pot fi efectuate la pacienții cu diabet. Acest proces este perfect sigur dacă glicemia este ținută sub control. Dar rănile post-procedură pot dura ceva timp pentru a se vindeca.
Căderea părului din cauza diabetului este permanentă?
Căderea părului poate dura mult timp la unii pacienți cu diabet. Acest proces poate avea consecințe de durată, la fel ca și chelia. Dar, cu diferite metode de tratament, este posibil să se abordeze problema calviției.