Necroza După Transplantul de Păr

Necroza după transplantul de păr este una dintre afecțiunile care pot fi experimentate după transplantul de păr. A avea informații despre cauzele acestei situații și despre modul de înțelegere va fi util pentru o intervenție în timp util. Deși din exterior transplantul de păr poate părea o intervenție chirurgicală simplă, aceasta are de fapt o structură foarte dificilă și complexă. Unele complicații pot apărea după operație. La fel ca și problema necrozei.

Necroza este cea mai rară, dar cea mai riscantă complicație după transplantul de păr. În această complicație, necroza deteriorează una sau mai multe celule în mod ireversibil. Zona necrotică de pe scalp se transformă într-un țesut fără viață. Necroza este o problemă gravă de sănătate. Atunci când ne confruntăm cu o astfel de situație, procesul de tratament este foarte dificil. Din acest motiv, specialistul care va planta, trebuie să aibă o bună experiență. O metodă de tratament incorectă poate provoca rezultate ireparabile.

Cauzele necrozei după complicația transplantului de păr

Afecțiuni preexistente la pacient, cum ar fi:

Fumatul ca principală cauză a necrozei scalpului.
diabet
foto-deteriorarea (modifică colagenul și vasculatura)
chelie pe termen lung

tehnici chirurgicale slabe:

utilizarea incorectă a câmpului receptiv
foliculii de păr foarte apropiați
transplantarea unui număr prea mare de foliculi de păr în același timp
utilizarea excesivă a epinefrinei în cadrul procedurii

Necroza După Transplantul de Păr

Necroza scalpului, care era foarte frecventă în trecut, se întâlnea în zilele de după închiderea zonei donatoare în timpul vechii tehnici, Follicular Unit Transplantation (FUT). În prezent, motivul acesteia este extracția foliculilor de păr în timpul Follicular Unit Extraction, cunoscută și sub numele de transplant de păr FUE, și „supraîncărcarea” foliculilor de păr în zonele receptoare.

Simptomele complicației de necroză

Există un număr prea mare de semne ale complicațiilor de necroză, care indică faptul că țesutul cutanat este pe cale să moară sau să slăbească. În cazul necrozei, există o crustă foarte adâncă pe piele. Această situație poate apărea pe ceafa persoanei sau în zona unde se face transplantul de păr.

Când apare necroza? Se știe că necroza poate apărea în 2 săptămâni sau 4 săptămâni după transplantul de păr. În cazul în care persoana care a făcut transplant de păr observă o astfel de situație, trebuie să își informeze imediat medicul. Specialistul în transplant de păr îndepărtează zona necrotică pentru a trata necroza. Această persoană poate fi tratată pentru necroză prin efectuarea unui transplant de păr și a unei grefe de grăsime. Dacă necroza rămâne netratată, atât pata rămâne în zona în care există necroza, cât și formarea părului nu are loc în zona respectivă.

Pentru a nu apărea astfel de complicații, medicii specialiști și cu experiență trebuie să efectueze transplantul de păr.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații tot despre transplantul de păr, personalul nostru medical experimentat și util este gata să vă servească. Vă rugăm să vizitați site-ul web al Clinicii Erdem și să completați formularul de contact pentru a ajunge la noi.

Întrebări frecvente

Cum arată un transplant de păr infectat?
Roșeața și umflarea excesivă, în general însoțite de roșeață și disconfort, sunt indicatori inconfundabili ai infecției după o operație de transplant de păr. Sângerarea poate fi, de asemenea, cauzată de o infecție. În cele mai multe cazuri, acest lucru înseamnă că efectele negative ale operației de refacere a părului se agravează mai degrabă decât să se diminueze după o săptămână.

Poate corpul dumneavoastră să respingă un transplant de păr?
Sunteți propriul dumneavoastră donator pentru un transplant de păr, spre deosebire de transplanturile de organe. Nu există un donator sau un beneficiar. Fără medicamente imunosupresoare, organismul dumneavoastră ar respinge părul, foliculii și țesutul de la o altă persoană (alta decât un geamăn identic).

Ce este crusta după transplantul de păr?
Crustele care se formează peste fiecare dintre grefele inserate în timpul tratamentului sunt denumite în mod obișnuit cruste care apar în urma operației de transplant de păr.