Efectele Secundare Ale Transplantului de Păr

Multe complicații nedorite și efecte secundare ale transplantului de păr pot apărea după operație. Pentru a le preveni și a le face minime la pacienții bine programați și bine implantați. După transplantul de păr, mulți pacienți se confruntă cu durere, edem, căderea părului în zona transplantului de păr și în zona donatoare, persistența crustei în zona donatoare și în zona transplantului de păr pentru o perioadă lungă de timp și diminuarea senzației în interiorul regiunii donatoare și în zona transplantului de păr.

Procedura chirurgicală poate provoca riscuri în transplantul de păr , inadecvarea cunoștințelor și a tehnologiei utilizate de medicul care efectuează procedura și fiziologia pacientului. Din acest motiv, pentru a minimiza efectele secundare ale transplantului de păr care pot apărea din partea pacientului, înainte de transplantul de păr, specialistul trebuie să informeze pacientul despre ce trebuie să facă înainte de transplant, îngrijirea scalpului și ce trebuie să facă după transplant.

Putem examina complicațiile care pot apărea în transplantul de păr sub 3 rubrici.

Complicații generale; Complicații la nivelul locului donatorului; Complicații la nivelul zonei primitoare (zona de transplant de păr)

Complicații generale

Efecte secundare în practica anestezică
Complicații chirurgicale generale (care pot apărea în toate procedurile chirurgicale)
Sângerare
Tahicardie
Sincopă
Durere
Infecție
Mâncărime
Sângerare
Edem

Complicații la locul donatorului

Subțierea locului donatorului, aspect de molie
Hipopigmentare, cicatrici punctiforme
efluviu acut
Grefe înglobate
Rata ridicată de transecție
cheloid, cicatrice hipertrofică
chist epitelial
Necroză
amorțeală și durere
Îndepărtarea grefei în afara zonei de siguranță

Complicații în zona primitoare (zona de transplant de păr)

Linie frontală rară
Aspect nenatural și în general rar
Edem
Necroză
Pustule și foliculită
Desenul liniei frontale false

Unul dintre principalele efecte secundare ale transplantului de păr: Sângerare

Efectele Secundare Ale Transplantului de Păr

După transplantul de păr, este posibil să existe o sângerare minimă din zona donatoare și din zona de transplant de păr. De aceea, aspirina, AINS, vitamina E, alcoolul, steroizii anabolizanți și alți anticoagulanți utilizați de pacient înainte de transplant pot crește riscul de sângerare. Sângerarea în zona donatoare și în jurul acesteia este mai frecventă în cazul metodei FUT.

Edem

În zona de transplant de păr și în zona donatoare și pe frunte se poate dezvolta edem, care poate dura 3-4 zile. De asemenea, edemul de pe frunte determină formarea unui alt edem în jurul ochiului cu ajutorul gravitației, iar acest edem poate determina închiderea ochiului timp de 1-2 zile. Deși nu există durere în acest efect secundar, nu este un efect secundar grav, iar pacienții sunt afectați de acesta la niveluri foarte scăzute. În plus, dispare de la sine în 3-4 zile.

Edemul tâmplei este cauzat în plus de volumul de medicamente anestezice conectate la zona de transplant și de efectul lor asupra circulației în interiorul sprâncenei din cauza transplantului de păr excesiv. Păstrarea capului la 45 de grade în timp ce se află culcat, aplicațiile de sare moo slăbit și comprese reci vor fi viabile în edem.

Este, în plus, o strategie viabilă să frământați fruntea în sus de la sprâncene și dinspre centrul spre marginile sprâncenei. În cazul edemelor persistente și prelungite, experții pot administra corticosteroizi sistemici

Modificări senzoriale ca efecte secundare ale transplantului de păr

Așa cum se observă în cazul transplantului de păr FUT. În timpul tăierii nervilor în timpul inciziei în zona donatoare și a etapelor de vindecare a acestora, există o creștere a senzației și hipersensibilitate regională pe scalp în zona donatoare. În unele cazuri, se poate experimenta pierderea senzației în zona donatoare. Acestea se ameliorează în timp.

Eritem – Înroșirea

Apare eritem temporar în zona donatoare și în zona de transplant de păr.

Infecție

Deoarece transplantul de păr are loc în condiții sterile, riscul de infecție este foarte scăzut. Infecțiile locale există mai ales în terenul donatorului și în zonele de transplant de păr. Formarea de cruste după transplantul de păr reprezintă un risc de apariție a infecției. După sutură, această crustă trebuie îndepărtată din zonă cu șamponare specială. Cremele antimicrobiene ar trebui să fie utilizate de 3-4 ori pe zi. Anti-microbienele sistemice ar trebui începute atunci când se ia act de ameliorarea bolii. Contaminările care pornesc de la foliculii de păr se creează frecvent în regiunea de transplant.

Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul nostru și să completați formularul de contact pentru a ajunge la noi.

Întrebări frecvente

Care sunt dezavantajele transplantului de păr?

Sângerările, infecțiile, subțierea circumferinței părului, mâncărimile, cicatricile, chisturile, sughițul ,durerea ,umflarea, amorțeala sunt apoi dezavantajele transplantului de păr.

Sunt transplanturile de păr sigure?

Atunci când este efectuat de un personal medical cu experiență bună, este o procedură perfect sigură.

Poți pierde din nou părul după transplant?

Pierderea grefelor de păr în urma unui transplant de păr poate apărea oriunde între una și cinci săptămâni după procedură. Pacienții sunt frecvent îngrijorați de pierderea continuă a părului, dar ar trebui să fie siguri că, în cele din urmă, vor crește din nou fire noi de păr la câteva luni după operație.