Dormitul După Transplantul de Păr

Dormitul după transplantul de păr este o întrebare frecventă pe care o pun pacienții.

Transplantul de păr este o procedură minim invazivă care se vindecă ușor. Acest lucru se datorează faptului că nu necesită o intervenție chirurgicală reală, ceea ce înseamnă că nu sunt multe de vindecat. Cu toate acestea, este totuși important să urmați îndeaproape rutina corectă de îngrijire ulterioară pentru a asigura cea mai bună rată de succes pentru părul transplantat.

În timpul unei proceduri tipice de extracție a unității foliculare (FUE), tehnicianul îndepărtează foliculul de păr din zona donatoare din folicul. Apoi creează mici găuri în toată zona primitoare unde sunt plasați foliculii. În timpul celor 7-10 zile de la operație, găurile din zona donatoare și din zona primitoare a scalpului se erodează și se vindecă.

Majoritatea pacienților revin la activitățile lor normale în 1-2 zile după procedură. Unii pacienți își iau o săptămână de concediu de la serviciu pentru a da șansa ca părul lor să arate din nou normal, dar acest lucru nu a fost necesar din punct de vedere medical.

Poziția de dormit și poziția de somn după transplantul de păr

Pacienții sunt în general sunt confuzi în ceea ce privește dormitul pe zona donatoare după transplantul de păr în siguranță și confort. Cum să dormiți după transplantul de păr este o chestiune importantă. În primul rând, este important că nu există o pernă pentru transplantul de păr recomandată. Celelalte aspecte sunt următoarele:

Țineți capul sus pentru a dormi după transplantul de păr

Dormitul După Transplantul de Păr

O consecință a oricărei proceduri chirurgicale, chiar și minim invazive, este umflarea. Umflarea este obișnuită după transplantul de păr și nu trebuie să vă faceți griji. De obicei, durează doar câteva zile și poate fi prea mică pentru unii pacienți.

Cu cât țineți umflătura mai departe, cu atât mai repede vă puteți arăta în public. Răspunsul este pentru „Câte zile după transplantul de păr pot dormi normal” este despre modul în care dormiți în primele 7 zile după transplantul de păr determină cât de multă umflătură veți avea. Poziția de dormit a transplantului de păr este, de asemenea, importantă, experții sunt, în general, recomandă să dormiți pe un fotoliu extensibil. Este de fapt cel mai bun mod de a dormi după transplantul de păr.

Menținerea capului ușor ridicat menține umflarea scalpului și a frunții la un nivel minim. Umflarea atinge de obicei un vârf în a doua și a treia zi și apoi se diminuează. Experții recomandă un fotoliu extensibil în primele 7 zile pentru a fi în siguranță.

Evitați să vă agitați și să vă învârtiți

Dormitul pe un fotoliu înclinat are un alt beneficiu. De obicei, vă împiedică să vă răsuciți și să vă rotiți sau să vă frecați linia părului de perne. În primele câteva zile, doriți să evitați orice lucru care ar putea împiedica noile grefe să se atașeze bine de scalp.

Atâta timp cât puteți evita să vă rostogoliți pe burtă sau pe o parte, veți fi bine. Dacă nu aveți un pat și nu cunoașteți pe nimeni altcineva de la care să împrumutați, nu este o mare problemă. Nici canapeaua ta nu este o opțiune rea. În acest caz, poți să-ți menții capul ridicat dormind cu o pernă pe cotiera canapelei. În această poziție, perna după transplantul de păr vă va ajuta să aveți capul ridicat și vă va împiedica să vă întoarceți.

Nu trebuie să vă puneți nimic pe cap în timp ce dormiți. De fapt, se recomandă să nu purtați nimic timp de cel puțin 3 zile, cât timp se solidifică crustele. – Aplicarea de gheață este chiar recomandată dacă vă confruntați cu umflături – nu trebuie să o aplicați direct pe zona de păr nou transplantată. Practic, încercați să evitați să vă atingeți părul cu orice.

Este, de asemenea, o întrebare frecventă că ce diferă între cum să dormi după transplantul de păr fue și cum să dormi după transplantul de păr fut. Răspunsul este că nu există nicio diferență. Ideea principală este de a proteja zona donatoare, astfel încât poziția de dormit fue sau fut este aceeași.

Pentru informații mai detaliate, contactați-ne prin intermediul formularului de contact și solicitați informații.

Întrebări frecvente

Când pot dormi normal după transplantul de păr?
Pacienții își vor putea continua majoritatea activităților fizice obișnuite, practicile obișnuite de spălare a părului, precum și poziția și rutina obișnuită de somn la încheierea perioadei de 10 zile. Scalpul și transplantul de păr ar trebui să fie suficient de vindecate până la acest moment.

Când pot dormi pe o parte după transplantul de păr?
Procesul de vindecare este aproape de finalizare după șase zile. Nu mai este necesar să dormiți pe spate; în schimb, puteți trece la o poziție de dormit pe o parte. Continuați să folosiți tampoane de unică folosință pentru a nu intra în contact direct cu fața de pernă.

Puteți dormi pe zona donatoare după transplantul de păr?
Puteți dormi în orice poziție, inclusiv pe spate, pe părțile laterale sau pe burtă, după 10 zile. Cu toate acestea, zonele transplantate nu ar trebui, totuși, să atingă perna sau orice altceva în primele 10 zile.