Telogen Effluvium: Află de Ce!

Părul nostru are 3 perioade diferite, pe care le putem numi „ciclul de creștere”. Fazele Anagen, Catagen și Telogen. Faza anagenă este faza în care se naște și se dezvoltă părul; durează între 3 și 5 ani. Faza catagenă este perioada de schimbare și durează 2-3 săptămâni. Faza telogenă, care este locul efluviului telogen, este perioada de repaus, de cădere și durează 3 luni; care este ciclul natural.

În timpul vieții unui indiviual, părul cade în medie de 20 de ori și în locul lui vine păr nou. Bineînțeles, fazele de creștere și de cădere ale fiecărui fir de păr au loc în momente diferite și, din acest motiv, cantitatea de păr nu scade niciodată sau nu există subțiere a părului nostru. În mod normal, doar 10% din părul nostru se află în faza telogenă. Atunci când există efluviul telogen, numărul de căderi zilnice de păr poate fi de până la 750.

Părul nostru este o parte a corpului nostru și părul nostru este inevitabil afectat de orice schimbare în starea noastră generală de sănătate. Uneori, atunci când apare un eveniment extraordinar în sănătatea sau viața noastră – de exemplu, o suferință majoră, stres, boală, febră mare, accident, intervenție chirurgicală etc. – acest ciclu de creștere a părului este întrerupt și perturbat. Din acest motiv, mai mult păr decât oricând intră în faza telogenă. Această rată poate fi de până la 35% și uneori chiar 50% din totalul părului. Cu alte cuvinte, în timp ce acceptăm pierderea a 100 de fire de păr într-o zi ca fiind normală, este posibilă și pierderea a 750 sau mai mult de păr într-o zi

În timpul acestei numărători de păr, pot exista cazuri în care numărăm uneori 3000, uneori 6000 de fire de păr care cad. Din păcate, poate fi extrem de frustrant pentru persoana care se confruntă cu acest proces.

Căderea extremă a părului

Acest tip de cădere intensă a părului apare de obicei la 3 luni după evenimentul care întrerupe ciclul menționat mai sus (o mare suferință, stres, boală, febră mare, accident, intervenție chirurgicală, etc.), iar acest tip de cădere excesivă a părului, din cauza efluviului apare în faza telogenă, care poartă numele de telogen effluvium.

Depistarea efluviului telegon este un subiect care necesită expertiză. Așa cum nu putem numi orice cădere de păr cădere genetică a părului, nu putem numi orice cădere „extremă” de păr Telogen Effluvium. Este de mare importanță ca determinarea să fie corectă, să îndrume oamenii către produsul și aplicația potrivită.

Când să vă vindecați?

Telogen Efflivium se poate ameliora uneori într-un timp scurt (4 până la 6 luni), sau uneori poate dura ani de zile, iar această afecțiune poate deveni Telogen Effluvium cronic. Evitând acest lucru, este important să aveți o dietă echilibrată și bună (bogată în proteine), regulată, să acordați atenție somnului, să vă gestionați stresul și să vă verificați sângele dacă aveți valori lipsă, să le susțineți sub supravegherea unui medic.

Cauzele efluviului telogen

1) Poate fi sezonier. Poate cădea mai mult decât în mod normal, mai ales primăvara.

2) Medicamentele cum ar fi; antidepresivele, pastilele hormonale pot provoca căderea părului.

3) Unele boli cronice pe care le avem; tulburarea tiroidiană și anemia pot declanșa căderea părului.

4) Stresul este unul dintre factorii importanți care fac să ne cadă părul. În general, la trei sau patru luni după evenimentele stresante pe care le trăim și din cauza acestor boli pe care le trăim, putem observa o cădere intensă a părului nostru.

5) Căderea părului care este la trei sau patru luni după sarcină este fiziologică. Uneori, acest proces poate dura mai mult timp. Ar fi indicat să o tratăm înainte de a deveni cronică. Tratamentul efluviului telogen cronic poate necesita diferite precauții.

6) Factorii genetici au un rol important în căderea părului, istoricul familial este foarte important aici.

Efluviul telogen acut

Telogen Effluvium acut este q căderea severă a părului care începe la aproximativ 2-3 luni de la expunere și durează în medie 4-6 luni ca urmare a unei situații bruște. Căderea zilnică a părului poate fi de până la 400 de fire, dar există fire noi. Din acest motiv, în timp, cresc multe fire de păr scurte de aceeași lungime. Slăbirea și regresia pot fi observate în special în linia părului din față.

Telogen Effluvium: Află de Ce!

Putem enumera factorii care cauzează efluviul telogen acut după cum urmează:

A da naștere
Să aveți o boală febrilă
Să fiți operată
Utilizarea de medicamente, antibiotice etc.
Să pierdeți rapid în greutate
Șoc, doliu, stres intens
Vă răniți, sângerați
Aveți o infecție

Factorii care cauzează efluviul telogen acut sunt de obicei tranzitorii. Din acest motiv, pe măsură ce efectul expunerii asupra organismului dispare, căderea părului revine la normal, iar părul își recapătă forma veche în aproximativ 1 an.

Tratamentul efluviului telogen

Elementul cheie în tratamentul Telogen Effluvium-ului cronic este în primul rând încercarea de a identifica corect și de a elimina factorul cauzal. Atâta timp cât problema care distruge părul din infrastructură continuă, nicio metodă de tratament nu va da rezultate satisfăcătoare. Mai ales în cazul Telogen Effluvium datorat anemiei, valorile sanguine nu trebuie crescute la intervale ideale, ci la valorile necesare pentru susținerea sănătoasă a părului.

Pe lângă corectarea cauzelor care stau la bază, sprijinul poate fi obținut din programele de îngrijire care vor fi aplicate direct pe păr pentru a controla mai rapid căderea și pentru a face ca regenerarea părului să fie sănătoasă și puternică. Aceste metode trebuie stabilite și în funcție de tipul de cădere a părului, de ritmul și de calitatea creșterii părului și pot fi glazurate după cum urmează:

Aplicații de îngrijire trichologică
Laser pentru păr
Mezoterapie sau aplicații pentru păr
Aplicații cu dermaroller sau dermapen
Tonice care conțin minoxil sau procapil

Efluviul telogen cronic este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cădere a părului și poate fi adesea confundat cu căderea genetică a părului și pot fi aplicate metode de tratament incorecte. Acest lucru poate face ca problema să devină și mai gravă, în special la femei, prin crearea unei depresii psihologice.

O problemă de păr care poate fi ușor de controlat poate provoca o pierdere mult mai mare. Din acest motiv, este foarte important ca fiecare caz de cădere a părului să fie evaluat cu atenție și atenție de către experți.

Pentru mai multe informații; vă rugăm să vizitați site-ul nostru și să completați formularul de contact pentru a ajunge la noi

Întrebări frecvente

Cât timp durează efluviul telogen?
Telogen Efflivium se poate ameliora uneori într-un timp scurt (4 până la 6 luni), sau uneori poate dura ani de zile, iar această afecțiune poate deveni telogen effluvium cronic.

Cum arată firele de păr din efluviul telogen?
Cel mai probabil aveți telogen effluvium dacă medicul trage ușor de câteva fire de păr de pe cap și cad patru sau mai multe fire de păr. De asemenea, firele de păr vor părea a fi în faza telogenă, cu un bulb alb la capătul firului de păr care se afla în scalp și fără un înveliș gelatinos în jurul acelui capăt.

Ce vitamina ar trebui să iau pentru căderea părului?
Biotina (vitamina B16) este un element important pentru celulele organismului și, de asemenea, un mare ajutor atunci când vine vorba de căderea părului.