Spălarea După Transplantul de Păr

Spălarea după procesul de transplant de păr este, fără îndoială, una dintre cele mai curioase probleme. Cu toate acestea, are multe puncte critice diferite. Procesul de spălare, care este stilizat în mod special ținând cont de recomandările medicului, permite foliculilor de păr să respire. În acest fel, are loc un proces de vindecare corect și rapid.

Prima spălare după transplantul de păr

Printre lucrurile care trebuie luate în considerare după transplantul de păr, spălarea după transplantul de păr ocupă un loc important. După operație, primul proces de spălare a părului trebuie făcut în clinica unde se aplică tratamentul de transplant de păr. Cu toate acestea, dacă sunt asigurate condițiile de igienă necesare, prima spălare se poate face și în mediul familial. Dar prima spălare efectuată de un profesionist este mai puțin riscantă și mai puțin sănătoasă.

Fără îndoială, transplantul de păr este o tehnică de tratament care trebuie efectuată cu mare atenție atât cu procesul de dinainte, cât și cu cel de după. Prin urmare, spălarea după transplantul de păr, care constituie o etapă importantă a transplantului de păr, trebuie evaluată în consecință.

Etapele primei spălări

Printre riscurile operației de transplant de păr se numără pierderea părului transplantat după operație. Specialistul în transplant de păr vă va preciza momentul potrivit pentru procesul de spălare a părului. Este foarte important să așteptați această perioadă și să nu vă spălați înainte. Timpul recomandat pentru prima spălare variază între 2 – 4 zile, în funcție de tehnica și intensitatea procesului.

Este foarte important să nu spălați părul timp de câteva zile după transplantul de păr. Pentru ca părul transplantat să se așeze la locul lui, rădăcinile să se fixeze și rănile să se închidă, acesta nu trebuie să intre în contact cu apa timp de câteva zile. Este important ca foliculii de păr să reziste după aplicarea pe scalp și, prin urmare, contactul cu apa nu trebuie făcut înainte de perioada specificată, pentru a nu pierde grefele.

După un transplant de păr, foliculii de păr vor fi așezați la locul lor pentru o perioadă de 10 zile. Deoarece părul în perioada de vindecare nu va intra în contact cu apa timp de 2 săptămâni, vă puteți asigura igiena cu produsele de curățare recomandate de specialistul în transplant de păr.

Sfaturi despre spălarea părului după un transplant de păr

Spălarea După Transplantul de Păr

Este important să așteptați momentul potrivit pentru prima spălare după operația de transplant de păr. Această perioadă poate varia de la o persoană la alta și, în acest moment, este important sfatul medicului care efectuează transplantul de păr. Cu toate acestea, timpul recomandat variază între 2 și 4 zile, în funcție de starea pacientului. Nu se recomandă spălarea părului a doua zi după operația de transplant de păr.

După procedură, trebuie folosite spumă și șampoane medicale care nu conțin parabeni, naturale și nutritive, cu proprietăți regeneratoare. Clinica Erdem vă oferă produsele pe care le veți folosi la spălarea părului în prima lună de la transplantul de păr safir.

Ca în toate etapele după transplantul de păr FUE, trebuie evitate loviturile puternice în cap și atingerea cu unghiile a zonei transplantate în timpul spălării părului. Mai ales în prima săptămână, ar trebui să evitați frecarea prin mișcări circulare și laterale cu mâna. În primele zile după transplantul de păr FUE, ar trebui să vă curățați părul ușor și vertical prin atingere.

Apa folosită în timpul spălării părului trebuie să fie caldă. Presiunea apei ar trebui să fie scăzută și trebuie să aveți grijă să evitați contactul direct cu capul.

Cum se spală părul după transplantul de păr la domiciliu?

Unul dintre cele mai importante procese după operația de transplant de păr este spălarea părului. În primul rând, deoarece vor exista cruste în foliculii de păr, este foarte important să înmuiați cojile cu loțiuni pe care medicul vă va recomanda. Nu faceți niciodată atingeri dure cu unghiile. Aplicați pe păr loțiunea pe care o veți folosi înainte de transplantul de păr cu puțin timp înainte de spălare și înmuiați crustele formate pe scalp. Spălați-vă părul cu apă călduță, nu prea fierbinte. Nu folosiți niciodată tunuri de apă.

Tunurile de apă deteriorează rădăcinile și rădăcinile părului. De aceea, preferați apa caldă, cu condiția să nu fie fierbinte și rece. Medicul dumneavoastră vă va da cu siguranță recomandări despre spălarea părului. Ar trebui să țineți cont de aceste recomandări. Asigurați-vă că aveți pe cineva cu dumneavoastră în timpul spălării părului. Lăsați părul să se usuce singur, fără a-l usca cu un prosop.

Aplicați șamponul recomandat după transplantul de păr

Medicamentele și șampoanele pe care le veți folosi după transplantul de păr sunt foarte importante. Acesta se numără printre aspectele de care trebuie să țineți cont după operație. În special, este vorba de sensibilitatea zonei de operație și de rănile care sunt susceptibile să apară în zonă. Ținând cont de acest lucru, este foarte important să alegeți un șampon corect și eficient. Cu șamponul potrivit, procesul de vindecare a transplantului de păr este accelerat.

Șamponul pe care îl veți folosi după transplantul de păr trebuie să aibă o structură care să faciliteze menținerea foliculilor de păr pe scalp. În plus, șamponul ar trebui să aibă un efect de vindecare. De asemenea, ar trebui să crească nivelul de hidratare a pielii. Alături de acestea, șamponul pe care vi-l va recomanda medicul dumneavoastră este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Prin urmare, vă recomandăm să urmați sfaturile medicului dumneavoastră atunci când vine vorba de alegerea unui șampon.

Te-ar putea interesa și: Șamponul de păr: „Dormitul după transplantul de păr”

Întrebări frecvente

Când pot atinge părul transplantat?

Este foarte important să fiți atent în primele două săptămâni după transplantul de păr. Deoarece grefele sunt fixate imediat după transplant. După 2 până la 5 zile, dacă s-a pus vreun bandaj, acesta poate fi îndepărtat. Vă recomandăm să nu atingeți grefele în această perioadă.

Cum vă spălați după transplant?

Trebuie să spălați zona lotizată cu apă caldă. Atunci când aplicați șampon cu spumă pe zona transplantului și pe zona donatoare, trebuie să faceți acest lucru cu mișcări foarte delicate. Dacă șamponul dvs. nu este sub formă de spumă, aplicați puțin șampon pe mâini. După aceea, vă puteți spăla părul făcând spumă.

Cât timp după transplantul de păr sunt sigure grefele?

La două săptămâni după operație, grefele sunt complet sigure în noua lor locație. Pacienții care respectă primele 14 zile pot reveni la rutina normală de îngrijire a părului. Cu toate acestea, ei pot începe să poarte pălării.