Spălarea Părului După Transplantul de Păr

Spălarea părului după transplantul de păr este unul dintre subiectele de interes cum să o faci după operația de transplant de păr. Puteți ajunge la detalii despre punctele de care trebuie să țineți cont în conținutul nostru.

Prima spălare după transplantul de păr

După transplantul de păr, îngrijirea părului este foarte importantă. După transplantul de păr, pacienții trebuie să fie foarte atenți atunci când își spală părul. Una dintre cele mai frecvente situații după procedură este că există plângeri cum ar fi cruste. De aceea, trebuie să fiți foarte atenți atunci când spălați zona cu cruste. La spălare, se urmărește să se respire în foliculii de păr și să se readucă părul la starea sa normală.

De ce este importantă prima spălare?

Trebuie să știți că foliculii de păr sunt foarte noi atunci când spălați părul după transplantul de păr. Deoarece aceste rădăcini tocmai au fost adăugate în părul tău, ele nu se pot așeza complet pentru o vreme. O mișcare greșită în această etapă poate face ca noile rădăcini plantate să se disloce sau să nu reușească să se țină de scalp. Prin urmare, spălarea părului după transplantul de păr trebuie să fie făcută de echipe de specialiști în domeniul sănătății în domeniu.

Cum să vă spălați părul după transplantul de păr?

Spălarea Părului După Transplantul de Păr

Procedurile de spălare a părului sunt efectuate în același mod după dhi sau după spălarea părului după transplantul de păr fue. Așa cum am menționat mai sus, prima spălare a capului după transplantul de păr trebuie făcută de către un medic sau o asistentă specializată în domeniu. În general, etapele de spălare după transplantul de păr sunt următoarele:

Loțiunea de înmuiere trebuie aplicată pe întreaga suprafață pentru a nu deteriora foliculii de păr. După aplicarea loțiunii, trebuie să se aștepte ca cojile să se înmoaie. Deoarece această perioadă variază în funcție de caracteristicile fiziologice, nu este posibil să se utilizeze o expresie definitivă.
După ce medicul a aplicat loțiunea, clătiți loțiunea cu apă preparată la cald și fără tunuri de apă. Ca și în toate celelalte etape, are grijă ca atingerile să fie moi în această etapă.
După aceea, medicul vă recomandă un șampon potrivit pentru dumneavoastră. Trebuie să aplicați acest șampon pe foliculii de păr cu atingeri moi, așa cum medicul dumneavoastră aplică loțiunea. Apoi vă puteți clăti părul cu mișcări delicate.
În etapa finală, uscați-vă părul cu un prosop moale. Atunci când faceți acest lucru, asigurați-vă că părul dumneavoastră nu rămâne umed.

Mâncărimi în zona donatoare după transplantul de păr fue

Plângerile de mâncărime sunt frecvent întâlnite în zona donatoare, mai ales după transplantul de păr fue. Prin urmare, pacienții doresc să își spele părul mai des pentru a ușura senzația de mâncărime. Cu toate acestea, nu recomandăm să vă spălați părul prea des, atât pentru a nu atinge prea mult zona donatoare, cât și pentru a nu disloca foliculii de păr transplantați.

Când să spălați părul după transplant?

La 3 sau 4 zile după transplantul de păr, ar trebui să efectuați prima spălare în ziua indicată de medicul dumneavoastră. În timpul acestui proces, trebuie să înmuiați zona cu cruste cu loțiuni. În același timp, trebuie să vă spălați ușor părul fără a deteriora foliculii de păr.

Lucruri de luat în considerare în prima spălare a părului după operație

Specialistul dumneavoastră în transplant de păr vă va indica cel mai bun moment pentru spălarea capului după transplantul de păr. Este foarte important să așteptați acest moment și să nu vă spălați înainte. Timpul pe care vi-l recomandăm pentru prima spălare variază între 2 și 4 zile, în funcție de tehnica de prelucrare și de intensitate.

Iată care sunt lucrurile de care trebuie să țineți cont la prima spălare:

Asigurați-vă că șamponul pe care îl folosiți după procedură este natural.
Folosiți șampoane care nu au proprietăți regeneratoare în ele.
Evitați mișcările dure atunci când vă spălați scalpul.
Spălați scalpul cu mișcări blânde, ca și cum ați face un masaj.
Nu folosiți apă clocotită la prima spălare, spălați-vă părul cu apă caldă.
Asigurați-vă că presiunea apei este scăzută și că nu intră în contact direct cu capul dumneavoastră.
Nu încuiați ușa de la baie în timpul procesului de spălare și faceți duș atunci când există cineva pe care îl puteți ajuta în caz de urgență.

Șampon după transplantul de păr

Una dintre cele mai curioase probleme ale pacienților care au suferit această operație este cea mai bună utilizare a șamponului după transplantul de păr. Medicul vă va recomanda cel mai bun șampon după transplantul de păr. Cu toate acestea, șamponul pe care îl folosiți trebuie să fie un șampon natural și fără parabeni. Cu toate acestea, este important să aveți un șampon nutritiv. Ca loțiune de înmuiere, ar trebui să folosiți, de asemenea, loțiunea recomandată de medicul dumneavoastră. Loțiunile de înmuiere sunt folosite pentru a preveni apariția crustelor după transplantul de păr.

Acest lucru este important!

Ultimul punct pe care ar trebui să vă concentrați în cadrul primei spălări după transplantul de păr; este temperatura și intensitatea apei cu care vă veți spăla. În această procedură, ar trebui să folosiți apă caldă și fără tunuri de apă în această procedură, pe care o veți aplica pe foliculii de păr care devin sensibili după operație. Cu toate acestea, în timpul spălării, trebuie să alimentați șamponul pe foliculii de păr cu atingeri moi.

Spălarea părului se face zilnic după transplantul de păr?


Spălarea Părului După Transplantul de Păr

Prima spălare după transplantul de păr se efectuează la trei sau patru zile. După aceea, se continuă în mod regulat timp de 10 până la 15 zile. Timp de până la 15 zile va trebui să efectuați spălarea părului cel puțin 1 dată pe zi. În viitor, veți efectua spălarea de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, cu sfatul medicului dumneavoastră. Firește, primele 15 zile după transplantul de păr sunt foarte importante în ceea ce privește spălarea părului. Acest proces este foarte eficient în procesul de recuperare a zonei donatoare fue sau de recuperare a zonei donatoare dhi.

Spălarea corpului după transplantul de păr

Nu există niciun rău în a face baie după primul proces de spălare după operație. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți duș mai devreme, puteți face duș fără a intra în contact cu apa din zona operației. Spălarea părului, care este o parte importantă a îngrijirii după transplantul de păr, trebuie să aștepte cel puțin trei sau patru zile. De asemenea, vă recomandăm să așteptați cel puțin două luni pentru a intra în zone precum saunele, marea sau piscinele.

Îngrijirea după transplantul de păr

Recomandările medicului dumneavoastră sunt de mare importanță când vine vorba de îngrijirea după transplantul de păr fue. Prin urmare, aveți grijă să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să folosiți spray de păr după transplantul de păr. De asemenea, nu vă recomandăm să folosiți produse chimice, cum ar fi gelatina, etc. Una dintre întrebările frecvente ale pacienților se referă la utilizarea biotinei după transplantul de păr. Puteți utiliza vitamina biotină pentru păr dacă vă recomandă medicul dumneavoastră. Cu toate acestea, puteți utiliza biotina timp de șase luni după transplantul de păr. Cu toate acestea, această perioadă ar trebui să fie, de asemenea, stabilită de medicul dumneavoastră.

Puteți consulta articolul nostru intitulat „10 sfaturi pentru după procedura de transplant de păr” pentru a afla mai multe despre ce trebuie să aveți în vedere după transplantul de păr.

Întrebări frecvente

Cum îmi pot spăla părul după transplantul de păr?

La 3-4 zile după transplantul de păr, ar trebui să efectuați prima procedură de spălare în ziua indicată de medicul dumneavoastră. În timpul acestui proces, puteți înmuia zona cu cruste cu loțiuni și vă puteți spăla ușor părul fără a deteriora foliculii de păr.

Cât de des ar trebui să-mi spăl părul după transplantul de păr?

Prima spălare după transplantul de păr se efectuează la trei sau patru zile. După aceea, se continuă în mod regulat timp de 10 până la 15 zile. Timp de până la 15 zile va trebui să efectuați spălarea părului cel puțin 1 dată pe zi. În viitor, veți efectua spălarea de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, cu sfatul medicului dumneavoastră. Firește, primele 15 zile după transplantul de păr sunt foarte importante în ceea ce privește spălarea părului. Acest proces este foarte eficient în procesul de recuperare a zonei donatoare fue sau de recuperare a zonei donatoare dhi.

În cât timp cad cruste după transplantul de păr?

După transplantul de păr, crusta apare încă din prima zi. Într-o perioadă de aproximativ două săptămâni, toate aceste cruste sunt curățate. Dar pentru aceasta trebuie să urmați toate instrucțiunile de spălare a părului în special. Cu toate acestea, trebuie să evitați mișcările care vă vor face să intrați în contact cu zona donatoare.

Cât timp durează umflăturile după transplantul de păr?

Aproape fiecare pacient are umflături ale scalpului după transplantul de păr. Aceste umflături durează în medie patru sau cinci zile. Mai ales în prima zi după operație, umflăturile sunt puțin prea mari. Dar în zilele următoare se estompează.