Purtarea Pălăriei După Transplantul de Păr: Când?

Una dintre cele mai frecvente întrebări puse după operațiile de transplant de păr este legată de purtarea pălăriei după transplantul de păr. Purtarea pălăriei dăunează scalpului?

Bărbații și femeile apelează adesea la tratamente chirurgicale pentru căderea părului fără să se gândească prea mult la faza de recuperare. Este destul de normal să vă simțiți jenat sau inconfortabil imediat după operația de transplant de păr. Așadar, dacă doriți să evitați atenția nedorită sau întrebările neplăcute, este sigur să vă acoperiți capul? De fapt, răspunsul la întrebarea „Pot purta o pălărie după o operație de transplant de păr” este foarte clar. Nu este sigur.

Procesul de recuperare

Este nevoie de aproximativ 7 până la 10 zile pentru ca grefele să se atașeze complet la noile lor locuri după tratamentul de transplant de păr FUE și FUE subset sau operația de refacere a părului. Este vital să evitați să manipulați sau să comprimați grefele până când acestea ajung să fie definitivate. Deoarece purtarea unei pălării poate comprima, deplasa sau disloca grefele, ceea ce poate împiedica obținerea rezultatelor dorite. Așadar, răspunsul spesific la întrebarea „Poți purta o pălărie după transplantul de păr?” este că nu până la recuperare.

Cât de repede după transplantul de păr pot purta o pălărie?

 Purtarea Pălăriei După Transplantul de Păr: Când?

Puteți purta pur și simplu o pălărie odată ce grefele au devenit o parte permanentă a scalpului dumneavoastră.Diferiți chirurgi au protocoale diferite, deși media este între 7 și 10 zile. Unii specialiști în transplant de păr recomandă să așteptați până la 3 săptămâni fără să purtați o pălărie pentru a permite ca grefele să se fixeze complet. Trebuie să urmați sfatul medicului dumneavoastră, deoarece acesta va fi diferit în funcție de abordarea efectuată. Așadar, este recomandabil să așteptați conform indicațiilor medicului dumneavoastră până când veți purta o pălărie sau o șapcă după transplantul de păr.

De ce ar putea dori pacientul să poarte o pălărie după transplantul de păr

Acest lucru se datorează faptului că doresc să ascundă procesul de transplant de păr. De obicei, pacienții doresc să poarte o pălărie pentru a rade scalpul și pentru a ascunde roșeața din zonele transplantate din cauza operației. Mulțumită tehnicilor moderne de transplant de păr nebărbierit, nu mai este nevoie să folosiți o pălărie, deoarece părul nu trebuie ras. Pentru că nu există un aspect care să deranjeze excesiv pacienții.

În plus, atunci când nu este nevoie să se deschidă un canal de rădăcină de păr pe scalp, nu apar semne roșii. De asemenea, ajută și faptul că nu arăți ca și cum ai fi suferit o operație de transplant de păr. După timpul necesar pentru ca părul transplantat să reziste, în locul unei pălării care să nu fie prea tare sau prea strâmtă, poate fi preferată o pălărie cu țesături lejere și moi.

Pentru a avea mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul nostru și să completați formularul de contact pentru a ajunge la noi.

Întrebări frecvente

Este în regulă o pălărie după ce ați făcut un transplant de păr?
Majoritatea experților recomandă să așteptați cel puțin zece zile înainte de a pune o pălărie sau o șapcă. Grefele dumneavoastră implantate au nevoie de 7-10 zile pentru a prinde rădăcini în zonele de chelie. Pentru a evita deteriorarea grefelor și pentru a garanta rezultate optime, pe termen lung, fiecare unitate foliculară trebuie să rămână la locul ei fără întrerupere.

Este în regulă să port o șapcă după o lună de la transplantul de păr?
Șapca dvs. nu trebuie să intre în contact cu firele de păr nou implantate sau cu mini-sarcinile din zona donatoare. Ar trebui să evitați să purtați o cască strâmtă sau să faceți efort fizic pe cap în primele 2-3 săptămâni (zona primitoare și zona donatoare).

Pot purta o bandană după transplantul de păr?
După intervenția chirurgicală, este în regulă orice tip de căciulă care atinge fruntea și/sau partea din spate a capului (zona donatoare). Prin urmare, bandanele, fedoras, pălăriile de cowboy, beretele și șepcile de tip newsboy, printre altele, sunt „toate bune”. Cu toate acestea, pălăria pe care toată lumea încearcă să o poarte – o șapcă de baseball – ar trebui să fie păstrată pentru mai târziu.