Care Suntcauzele Pruritului După Transplantul de Păr?

Mâncărimea după transplantul de păr nu este un proces de care să ne temem și de care să ne îngrijorăm. Cu toate acestea, există câteva puncte cărora trebuie să le acordați atenție pentru a depăși acest proces fără probleme. O mișcare greșită vă poate face să pierdeți foliculii de păr care nu s-au instalat încă. Cu toate acestea, nu este posibil să vă ușurați complet mâncărimile, avem câteva recomandări cu ajutorul cărora vă puteți reduce mâncărimile.

De ce apare mâncărimea după transplantul de păr?

Nu contează tehnicile pe care este efectuată procedura ta. Fiecare transplant de păr va avea ca rezultat o crustă foarte importantă în procesul de vindecare. Aceste cruste pot cauza o senzație de mâncărime după transplantul de păr. Senzația de mâncărime după transplantul de păr durează aproximativ 2 săptămâni. Cu toate acestea, în general, experimentarea următoarelor situații provoacă mâncărimi după operația de transplant de păr:

În zona care începe ca o crustă, apare mâncărime în timpul procesului de vindecare. Mâncărimea apare odată cu debutul creșterii părului.
Acesta este, de obicei, cazul în etapele 1 și 2. Sunt mâncărimi cauzate de închiderea zonei donatoare în care sunt luați foliculii de păr în luni de zile.
Precauțiile care nu sunt luate după transplantul de păr, neglijența și mâncărimea indusă de infecții care poate apărea ca urmare a loviturii în zona capului după operație. De îndată ce vă confruntați cu această situație, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.
Este vorba de mâncărimea alergică cauzată de produsele cosmetice pe care oamenii le folosesc inconștient după procedurile de transplant de păr.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știți este că în primele 10 zile după transplantul de păr, zona capului nu trebuie să fie atinsă. Trebuie să vă îngrijiți zilnic părul în conformitate cu instrucțiunile date de medic. Trebuie să știți că mâncărimile care apar în timpul procesului de vindecare sunt o condiție naturală. Pentru a preveni mâncărimile excesive, ar trebui să folosiți din nou loțiunile care v-au fost date de medic.

Cum să oprești mâncărimile după transplantul de păr?

Care Suntcauzele Pruritului După Transplantul de Păr

Cea mai curioasă întrebare a pacienților după transplantul de păr este „cum să scăpăm de mâncărimi după transplantul de păr?”. Este puțin probabil că veți trece complet de zona donatoare cu mâncărimi după transplantul de păr. Dar există câteva modalități prin care puteți reduce din mâncărimea scalpului după transplantul de păr. Acestea:

Spălarea părului în mod regulat după prima spălare va permite curățarea crustelor din zona de plantare și hidratarea zonei de însămânțare care rămâne fără umiditate. Astfel, riscul de mâncărime excesivă este eliminat.
Vă recomandăm să folosiți șamponul antiprurit și produsele de îngrijire adecvate pentru scalpul dumneavoastră după transplantul de păr recomandate de medicul dumneavoastră. Dacă folosiți șampon sau produse de îngrijire care nu sunt potrivite pentru sensibilitatea zonei transplantate, mâncărimile pot crește în zona donatoare. Din acest motiv, trebuie să vă spălați părul cu un șampon recomandat de medicul dumneavoastră.
Deoarece un mediu murdar și prăfuit va crește mâncărimea foliculilor de păr, vă recomandăm să nu vă aflați în astfel de medii timp de aproximativ 2 săptămâni.
Hidratarea corespunzătoare a zonei de transplant și realizarea unei comprese reci vor ameliora, de asemenea, senzația de mâncărime excesivă.
Unguentele topice cu conținut de steroizi pe care medicul dumneavoastră vi le va recomanda sunt, de asemenea, eficiente în ameliorarea mâncărimii din zona de implantare. Medicamentul pentru mâncărimi după transplantul de păr ajută la relaxarea acestei zone.

Cât durează mâncărimea după transplantul de păr?

O altă întrebare de care pacienții care își fac transplant de păr sunt cel mai curioși este „cât durează mâncărimea după transplantul de păr?”. Mâncărimea severă după transplantul de păr durează aproximativ 2 săptămâni. După aceea, senzația de mâncărime se diminuează și dispare. Cu toate acestea, pentru ca mâncărimea de cap după transplantul de păr să treacă în acest interval de timp, trebuie să urmați recomandările menționate mai sus.

Mâncărime la nivelul scalpului la 4 luni după transplantul de păr

La o lună după transplantul de păr, noul păr începe să crească. În acest proces, este posibil să aveți o senzație de mâncărime. Acesta este un proces normal. Cu toate acestea, începe mâncărimea de transplant de păr 3 luni. Deși această senzație durează intermitent, ea scade și dispare în timp.

5 luni după transplantul de păr

Mâncărime la nivelul scalpului la 5 luni după transplantul de păr: Problema mâncărimii care apare după transplantul de păr durează, de obicei, 20 de zile. Găurile practicate în scalp sunt destul de mici, dar aceste găuri sunt văzute ca leziuni în limbajul medical. Mâncărimea resimțită după transplantul de păr este de fapt etapa de vindecare a găurilor deschise în rădăcinile părului.

Mâncărimi după 1 lună de transplant de păr

Creșterea și creșterea părului transplantat poate provoca o mâncărime serioasă. Faptul că părul nou transplantat începe să crească sub scalp apare la 1 sau 2 luni după operație. Din acest motiv, atunci când spuneți că mâncărimea de crustă completă a trecut, vă puteți confrunta cu mâncărimea de creștere. Cu toate acestea, senzația de mâncărime nu este foarte frecventă în cazul transplantului de păr.

Deci, în loc de o senzație de mâncărime constantă, vă puteți confrunta cu o senzație de mâncărime din când în când. Alungirea la locul unde sunt colectați foliculii de păr are loc într-un proces îndelungat. Din acest motiv, vă puteți confrunta cu o senzație de mâncărime la intervale regulate.

Este mâncărimea un semn bun?

Care Suntcauzele Pruritului După Transplantul de Păr

O altă întrebare pe care pacienții se întreabă în timpul procesului de vindecare după transplantul de păr este „este mâncărimea un semn bun după transplantul de păr?”. Da, prezența uscăciunii după transplantul de păr este un semnal bun că zona de proces se îmbunătățește. Cu toate acestea, dacă nu puteți suporta senzația de mâncărime și vă scărpinați zona de proces, părul transplantat se poate desprinde.

Acest lucru vă împiedică să obțineți un rezultat de succes în procesul de transplant de păr. Din acest motiv, vă recomandăm să nu vă scărpinați scalpul după procedură. În schimb, puteți urma recomandările de masaj sau spălare recomandate de medicul dumneavoastră.

Tratament

Există câteva aplicații pe care le puteți face ca tratament împotriva mâncărimilor după transplantul de păr. Așa cum am menționat mai sus, acestea sunt aplicațiile de cremă și loțiune recomandate de medicul dumneavoastră. În același timp, trebuie să vă spălați scalpul în mod regulat. Ca medicament pentru mâncărimi după transplantul de păr, trebuie să hidratezi corect zona transplantată. Aplicarea unei comprese reci ameliorează, de asemenea, senzația de mâncărime excesivă.

Dermatită după transplantul de păr

Dermatita seboreică, care apare la pacienții cu transplant de păr, nu este cunoscută. Ea apare mai ales din cauza rănilor excesive ale scalpului în timpul transplantului. La bază, este o reacție a pielii și, după un timp, se vindecă de la sine. Este firesc să apară simptome precum roșeață, mătreață și mâncărimi.

Cum să reduci mâncărimea după transplantul de păr

Nu ar trebui să vă scărpinați niciodată scalpul. Acest lucru este foarte important și nu poate fi luat niciodată cu ușurință. Cu siguranță nu ar trebui să vă zgâriați scalpul. Dacă nu puteți suporta și îl zgâriați, puteți deteriora foliculii de păr și acest lucru invită la infecții. Prin urmare, ar trebui să țineți cont de sfatul medicului. Deși mâncărimile care apar după transplantul de păr sunt de obicei suportabile, uneori devin excesive. Dacă această stare de mâncărime excesivă continuă pentru o perioadă lungă de timp, nu trebuie să interveniți fără să vă consultați medicul și nu trebuie să vă scărpinați niciodată.

Pentru a nu vă confrunta cu mâncărimea care apare după transplantul de păr, trebuie să vă spălați părul la intervalele de timp recomandate de medic. Spălatul părului, care este o rutină de îngrijire obligatorie după transplantul de păr, elimină crusta, care este cea mai mare cauză a mâncărimilor de păr. Din acest motiv, nu trebuie să întrerupeți niciodată procesul de spălare a părului.

Pentru mai multe informații despre procedurile de transplant de păr, ne puteți contacta completând formularul de pe pagina noastră de transplant de păr.

Întrebări frecvente

Cum să controlezi mâncărimea după transplantul de păr?

Pentru aceasta, ar trebui să folosiți doar șamponul și produsele de îngrijire recomandate de medicul dumneavoastră. În caz contrar, puteți avea o reacție alergică. Cu șamponul și produsele de îngrijire relaxante recomandate de medic, senzația de mâncărime va fi redusă la minimum.

Când pot începe să mă scarpin în cap după transplantul de păr?

Nu vă recomandăm să vă scărpinați scalpul în prima lună după transplantul de păr. În schimb, este în regulă să vă spălați părul în mod regulat, să aplicați loțiune și să vă masați ușor scalpul cu vârful degetelor.

Este un transplant de păr mâncărime?

Nu veți simți mâncărimi în timpul procesului de transplant de păr. Cu toate acestea, este posibil să simțiți mâncărimi în prima lună de viitor. Acesta este un proces natural.