Ce Este O Alopecie? Cauze, Simptome Și Tratamente

Alopecia areata este o boală autoimună comună care duce la pierderea imprevizibilă a părului. Tratamentul depinde de cauză. Puteți consulta blogul nostru pentru mai multe informații.

Ce este alopecia areata?

Bolile de piele sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate din societate. Unele afecțiuni ale pielii se pot dezvolta pe măsură pentru pielea cu păr. Una frecventă printre aceste afecțiuni este boala inelară, cunoscută și sub numele de alopecia areata. Este o problemă de cădere a părului care pare a fi de mărimea unei monede de fier în anumite părți ale pielii păroase.

Ce cauzează alopecia?

Cauzele alopeciei nu sunt pe deplin cunoscute. Cercetările arată că această boală apare ca urmare a faptului că sistemul imunitar al organismului atacă foliculii de păr sănătoși. Apare o problemă de chelie în această zonă din cauza deteriorării foliculilor de păr. Până la perioada de vindecare, părul nou este împiedicat să crească.

Cu toate acestea, s-a observat, de asemenea, în cadrul studiilor clinice, că boala ringworm poate apărea împreună cu alte probleme de sănătate. Această problemă a fost experimentată în cursul bolilor de origine autoimună, cum ar fi diabetul de tip 1 și reumatismul articular. S-a constatat, de asemenea, că afecțiuni similare pot apărea la persoanele care au în familie boala de tegumente.

În afară de acestea, elementele care cauzează această boală sunt:

Stresul extrem, tristețea, depresia,
Bolile tiroidiene (în special cele inflamatorii cronice ale tiroidei),
Insuficiență suprarenală, boala Addison,
Psoriazis
Vitiligo

Simptomele alopeciei

Ce Este O Alopecie? Cauze, Simptome Și Tratamente

Simptomele clinice ale acestei boli variază de la o persoană la alta. Unii pacienți se confruntă cu pierderea părului în zone mici. Alții se confruntă cu pierderi mari de păr în zone mari. Această problemă poate fi observată și la nivelul sprâncenelor și al genelor.

Această boală este în general caracteristică și se manifestă pe scalp în diferite moduri. Pe lângă faptul că pielea este sănătoasă în zona afectată de tegumente, nu există niciun caz de inflamație la nivelul pielii. Căderea părului începe de cele mai multe ori la nivelul scalpului. Oamenii pot avea gene, sprâncene și veruci pe părul pubian. De asemenea, pot apărea modificări la nivelul structurii unghiilor. Traiectoria bolii poate varia și se poate repeta în general.

Tipuri

Există diferite tipuri ale acestei boli:

Alopecia Universalis

Aceasta este o fază a alopeciei areata. În această fază, părul, sprâncenele și genele cad rapid. poate fi observată la orice vârstă. Cu toate acestea, nu se cunoaște niciun leac. boala se poate vindeca încet pe cont propriu. Uneori, părul nou-venit este alb sau gri, apoi revine la culoarea inițială.

Alopecia Totalis

Este un caz în care părul din pielea păroasă progresează până când cade complet. răspândirea vărsării în tot corpul se numește univarsalis. Totuși, acestea sunt boli extrem de rare.

Alopecia fibroasă frontală

Aceasta este o formă de lichen planopilaris care se caracterizează în principal prin căderea încet progresivă a părului și cicatrizarea pe scalp în apropierea frunții. În unele situații, pot fi implicate și sprâncenele, genele ochilor și/sau alte părți ale corpului.

Tratamente pentru alopecie

Ce Este O Alopecie? Cauze, Simptome Și Tratamente

Trebuie să mergeți la dermatolog pentru diagnosticarea și tratarea bolii.

Tratamentul împotriva părului folosește medicamente implicate în grupul steroizilor. Aceste medicamente sunt utilizate, în special în stadiile medii și târzii ale bolii. Aceste medicamente pot fi adesea folosite sub formă de creme, injecții sub piele sau injecții prin șold. Spray-urile sunt folosite pentru a declanșa o recuperare în zona părului sau a căderii părului. Se pot folosi în special loțiuni cu cortizon. Părul care revine după tratament poate fi decolorat, alb sau gri. Acest lucru îi îngrijorează la început pe pacienți, dar în timp va reveni la culorile sale inițiale.

O altă metodă de tratare a alopeciei areata este imunoterapia. O substanță activă este turnată în zona cu probleme pentru a crea o reacție alergică. Acest tratament nu este preferat de majoritatea medicilor. Acest lucru se datorează faptului că pot apărea probleme precum iritarea persistentă a pielii după procedură, creșterea glandelor limfatice. Prin urmare, ar trebui să se prefere medicația pe cât posibil.

Alte metode de tratament cunoscute sunt următoarele:

Tratamente prin injectare

Tratamentele cu cortizon sunt adesea administrate pentru a aborda această boală. Această problemă este abordată prin injectarea de cortizon sub piele. În cazul în care boala dumneavoastră nu este legată de factori genetici, această metodă de tratament poate da rezultate pozitive.

Medicamente

Medicamentele pot fi administrate în cazul în care aplicațiile injectabile nu sunt eficiente. Medicamentele care au un efect secundar mare nu sunt utilizate. Acest tratament constă, de obicei, din mai multe ingrediente medicamentoase.

Imunoterapia topică

Acest procedeu se administrează de obicei pacienților cu o mare cădere a părului. Se aplică substanțe chimice pentru a produce o reacție alergică la nivelul scalpului. Dacă este benefică, reacția rezultată va permite părului să crească din nou. Cu toate acestea, apare o erupție cutanată cu mâncărimi. Acest proces trebuie aplicat de mai multe ori pentru a face părul să crească mai mult.

Transplantul de păr

Procedurile de transplant de păr sunt efectuate ca ultimă variantă de tratament. După căderea părului, există o singură soluție pentru problema chelirii. Un transplant de păr vă va ajuta să vă recâștigați părul căzut. Părul pe care îl recâștigați cu ajutorul unui transplant de păr devine permanent pe viață.

Cum să oprești răspândirea Alopeciei Areata?

În primul rând, trebuie identificate cauzele care stau la baza acestei probleme. Răspândirea bolii poate fi împiedicată prin administrarea unui tratament în funcție de problema identificată. Cu toate acestea, trebuie să vă mențineți sistemul imunitar puternic. Dacă aveți un sistem imunitar neputincios, deveniți mai predispus la boala alopeciei.

Întrebări frecvente

Vă poate crește părul la loc dacă aveți alopecie?

Da. La majoritatea pacienților, părul care cade poate să crească din nou într-un an sau doi. La alții, calviția ca urmare a revărsării poate fi permanentă. Dar puteți rezolva această problemă prin plantarea de păr nou. Metodele de transplant de păr în acest sens vă oferă soluția definitivă.

Este alopecia cauzată de stres?

Această boală se poate dezvolta din cauza mai multor cauze care stau la bază. Acestea pot fi factori genetici, imunitate neputincioasă sau orice boală cronică. De altfel, a fi stresat este una dintre principalele cauze ale alopeciei areata. Dacă s-a dezvoltat boala legată de stres – boala legată de stres, modalitatea de a o ameliora este să vă reduceți stresul.

Care sunt cauzele alopeciei la femei?

Problema căderii părului crește la femei, mai ales în timpul unor perioade speciale. Acestea pot fi perioadele de menstruație și de sarcină. În plus, femeile cu un nivel ridicat de stres pot avea aceeași problemă. Această boală nu este mai probabil să apară la femei decât la bărbați. Dar totuși, femeile cu niveluri ridicate de stres sunt mai predispuse la această boală.