Care Este Diferența Dintre Pierderea de Șoc Și Părul Care Se Pierde

Tehnologia de astăzi avansează, iar operațiunile devin din ce în ce mai ușoare. Transplantul de păr este, de asemenea, o operație foarte ușoară. Odată cu dezvoltarea tehnologiei și a medicinei, procedurile de transplant de păr sunt efectuate cu metode noi. După procesul de transplant de păr, pot fi observate situații precum căderea părului numită cădere de șoc. Acesta este un proces normal.

Ce este pierderea temporară de șoc?

Pierderea temporară de șoc este pierderea temporară a firelor de păr de pe foliculii de păr transplantați. Această situație se întâlnește după fiecare transplant de păr și este o situație foarte normală. Căderea de șoc a părului după operație se finalizează într-un timp precum 2 săptămâni.

Ce este pierderea permanentă a șocului de păr?

Nu există o cădere de șoc permanentă. Această problemă de cădere a părului experimentată în majoritatea transplanturilor de păr este temporară. În mod normal, se finalizează în 2 săptămâni. Dar, în unele cazuri, acest proces durează până la 4 săptămâni pentru a se finaliza.

De ce se întâmplă căderea prin șoc?

Ciclul de viață al firelor de păr pe care le avem constă în 3 etape. Prima etapă; creșterea, a doua etapă; așteptarea, iar a treia etapă este procesul de vărsare. Acest ciclu în trei etape, care începe să aibă loc de la naștere, se repetă în același mod pe tot parcursul vieții noastre.

Deși cauza exactă a revărsării șocului este necunoscută, există două opinii distincte cu privire la cauza procesului: Prima dintre opinii; leziuni ale țesuturilor și circulația sângelui care apar din cauza intervenției în timpul operației. Rădăcinile care sunt scoase din locurile lor și așteaptă afară o vreme sunt traumatizate între timp și se adorm sub influența traumei. Astfel, apare căderea de șoc după transplantul de păr.
căderea de șoc a părului

Când are loc pierderea prin șoc?

Care Este Diferența Dintre Pierderea de Șoc Și Părul Care Se Pierde

Acest lucru se întâmplă imediat după transplantul de păr. Veți avea o pierdere de păr în zona donatoare timp de cel puțin două săptămâni după procedură. Cu toate acestea, acest proces poate dura o lună sau două. Cât timp durează căderea părului variază de la un pacient la altul. Căderea de șoc după un transplant de păr la dumneavoastră poate dura două săptămâni, dar pentru un alt pacient poate dura o lună sau două. Cu toate acestea, pacienții sunt, de asemenea, foarte curioși să afle dacă vor experimenta o a doua cădere de șoc a transplantului de păr. Cu toate acestea, căderea părului este experimentată doar o singură dată după transplantul de păr.

Care este diferența dintre căderea de șoc și căderea părului?

Starea numită cădere de șoc este un proces care are loc după procesul de transplant de păr. Această problemă este, de asemenea, denumită în unele surse și cădere de păr. Cu toate acestea, denumirea principală a evenimentului care se dezvoltă brusc după procedură și are loc într-o perioadă scurtă de timp este vărsarea de șoc.

Căderea de șoc la 5 luni după transplantul de păr

După transplantul de păr, căderea de șoc apare aproximativ în intervalul de 1-3 luni. Deoarece părul va începe să crească după acest proces, nu veți avea parte de un transplant de păr cu pierdere de șoc, mai ales în a cincea lună. În același timp, trebuie să urmați instrucțiunile recomandate de medic, astfel încât problema căderii după procedură să se încheie în perioada normală.

După transplantul de păr căderea de șoc a părului, cronologie

Dacă v-ați decis să vă supuneți unei proceduri pentru chelie sau părul pierdut, este posibil să aveți multe întrebări. În acest articol vom răspunde la majoritatea întrebărilor pe care le puteți avea după tratamentul chirurgical de transplant de păr. Cea mai frecventă întrebare pusă de pacienți în această perioadă este „cât durează pierderea de șoc?”. Clinica Erdem a împărțit procesul de vindecare pentru dvs. în etape pe care puteți prevedea că le veți atinge în decurs de un an.

Care Este Diferența Dintre Pierderea de Șoc Și Părul Care Se Pierde

Prima zi

Puteți observa următoarele:

După transplantul de păr, veți putea vedea forma noii dvs. linii de păr cu rădăcinile transplantate. În orice caz, vor exista cruste în jurul fiecărui folicul de păr, așa că s-ar putea să nu arate atât de plăcut ochiului pe cât ați sperat. Dar rănile vor fi mici și se vor vindeca rapid.

A doua și a patra zi

Puteți observa următoarele:

Vor exista cruste mici în zona de recepție. Aceste răni vor suferi modificări de culoare roșie până în a patra zi. Până în a patra zi, disconfortul pe care îl simțiți va fi scăzut. Pe de altă parte, orice umflătură pe frunte sau în jurul ochilor poate apărea în 2-3 zile, în timp ce în ziua a 4-a poate atinge un vârf. Aplicarea de comprese calde și reci pe frunte va ajuta la reducerea umflăturilor.

A 5-a și a 7-a zi

Puteți observa următoarele:

Grefele sunt atât de bine adaptate la locul de transplant încât în acest moment nu mai pot fi îndepărtate. Tensiunea de pe scalp ar trebui să fi scăzut până acum, dar crustele vor fi încă vizibile. Uneori poate exista o ușoară mâncărime, dar acesta este de obicei un semn de îmbunătățire.

În cazul unui transplant de păr, zonele donatoare se vor vindeca bine în acest stadiu și nu va apărea aspectul liniar care apare în zonele în care foliculii de păr sunt îndepărtați. După prima săptămână, unii pacienți se întorc la muncă. De asemenea, este sigur să continuați activitatea fizică în acest moment.

A 10-a zi și a 4-a săptămână

Puteți observa următoarele:

Foliculii de păr vor trece într-o stare de repaus. Ca urmare, crustele grefelor de păr vor începe să cadă. Până la sfârșitul celei de-a treia și a patra săptămâni, cele mai multe dintre ele vor fi dispărut. Acest lucru nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, deoarece căderea șocurilor este un eveniment obișnuit. Puteți fi sigur că părul care va crește ca un fir nou la 3 luni după operație nu sunt firele mici pe care le observați, ci rădăcina reală a foliculului încorporat sub piele.

A 4-a și a 6-a lună

Părul se îngroașă și crește, iar la sfârșitul acestei perioade vor exista unele modificări tisulare. În această etapă veți avea opțiuni suplimentare de stilizare a părului dumneavoastră. Zona donatoare va fi, de asemenea, complet vindecată.

Luna a 7-a și primul an

80-90 la sută din părul transplantat la pacient va fi alungit. Veți observa, de asemenea, modificări semnificative ale texturii, părul dumneavoastră părând mai plin și mai sănătos.

Cum să preveniți căderea de șoc a părului după transplantul de păr

Nu există nicio metodă de tratament cunoscută pentru vindecarea căderii de șoc din zona donatoare. Cu toate acestea, există câteva metode pentru a preveni pierderea de șoc a părului de la transplantul de păr în acest caz.

Mulți pacienți doresc să obțină rezultatele imediat după procedura de transplant de păr. Cu toate acestea, atunci când se confruntă în schimb cu problema căderii părului, ei cred că procedura nu funcționează. Dar acest lucru nu este cel mai bun lucru de făcut. Este un proces normal ca după transplantul de păr să experimentați pierderea șocurilor. Este, de asemenea, parte a procesului de vindecare. Cu toate acestea, trebuie să aveți un transplant de păr de foarte bună calitate pentru a preveni pierderea prin șoc.

Medicul dumneavoastră trebuie să aibă foarte multă experiență pentru această procedură. Dacă aveți un medic cu experiență, medicul dumneavoastră vă poate analiza sănătatea părului înainte de procedură. Drept urmare, acesta detectează posibilitatea de a suferi pierderi de șoc ale transplantului de păr după procedură.

Pentru mai multe informații despre procedurile de transplant de păr, ne puteți contacta completând formularul de pe pagina noastră de transplant de păr.

Întrebări frecvente

Cât timp durează căderea de șoc a părului până la regenerare?

Căderea temporară numită cădere de șoc diferă de la un pacient la altul. După a 2-a lună, acest proces se încheie. În a 4-a lună după transplantul de păr, firele de păr încep să crească și părul începe să ia o anumită formă. Începând cu a 6-a și a 7-a lună, se așteaptă ca părul transplantat să crească între 45% și 80%.

Cum preveniți căderea de șoc?

Pierderea de șoc este o complicație normală care apare în cadrul procesului. Nu există o metodă dovedită științific prin care să puteți preveni această problemă de cădere. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să găsiți un medic foarte experimentat. Ca urmare a analizelor efectuate asupra părului dumneavoastră de către un medic experimentat și expert, se poate determina cu ușurință cât de probabil sunteți predispus la căderea de șoc.

Cum se tratează căderea de șoc?

Nu există un tratament specific pentru această problemă. Dar trebuie să folosiți în mod regulat loțiunile prescrise de medicul dumneavoastră, să vă spălați părul în mod regulat și să vă protejați scalpul împotriva traumelor. Vă recomandăm să evitați mișcările care vă vor afecta zona de tranzacționare în timpul procesului de vindecare.