Când Începe Să Crească Părul Transplantat?

Dacă aveți o problemă de cădere a părului, cel mai probabil veți dori să obțineți un tratament permanent. Acest tratament va fi probabil orice proces de transplant de păr. Dar aveți o mare întrebare va fi cu privire la calendarul pentru transplantul de păr. Cât timp va dura pentru creșterea părului nou transplantat? În plus, când veți vedea părul mai gros care indică faptul că procesul a avut loc? Noi vă putem ajuta dacă sunteți în căutarea acelei rețete permanente. Vrem să știți cum funcționează procesul nostru și când să vă așteptați la un păr mai plin și mai sănătos.

Ce este un transplant de păr?

Transplantul de păr este un proces prin care foliculii de păr sunt îndepărtați dintr-o zonă de pe scalp sau de pe bărbie și transplantați în locul de calviție. Există două proceduri utilizate în mod obișnuit pentru procesul de plantare. Una este transplantul de păr prin metoda DHI și cealaltă prin metoda FUE. Ambele metode conțin diferite avantaje în cadrul lor. Trebuie să decideți împreună cu medicul dumneavoastră care metodă ar fi mai potrivită pentru dumneavoastră. Pentru mai multe informații despre metodele de transplant de păr, consultați blogul nostru intitulat „Transplantul de păr DHI și FUE: Care este mai bun?”

Crește părul transplantat?

Când Începe Să Crească Părul Transplantat?

După procesul de transplant de păr, părul transplantat crește. Dar lungimea părului variază de la o persoană la alta. În decurs de 3 până la 4 săptămâni după operație, părul transplantat va cădea. Dar ar trebui să începeți să observați o nouă creștere în decurs de 6 luni. Majoritatea persoanelor vor observa 70% din creșterea părului nou după 9 luni sau un an.

După două săptămâni

În această perioadă, pacientul va începe să discearnă căderea părului. Separarea părului este de așteptat în această etapă. În această perioadă, părul plantat poate cădea, de asemenea, odată cu separarea părului. Dar acest proces este foarte normal și nu este permanent.

Creșterea părului după patru luni de operație

Părul care se desprinde începe să crească în această perioadă, deoarece îi lipsește forța. În plus, acesta nu poate pătrunde în scalp, rezultă o afecțiune a pielii cunoscută sub numele de foliculită. Puteți merge la centrul medical pentru un tratament rapid dacă disconfortul este insuportabil pentru dumneavoastră. Dar acest lucru nu trebuie confundat cu o infecție. Atunci va fi însoțită de alte simptome de inflamație, İn cazul în care este vorba de o infecție. Cu acest motiv, fără întârziere ar trebui să obțineți tratament. Între timp, foliculita și simptomele sale se ameliorează în două săptămâni.

Creșterea părului în 6-9 luni după transplantul de păr

Între 6 luni și 9 luni, părul începe să crească la o densitate mai mare decât înainte. O parte din păr nu este pigmentat și pare fragil. Dar structura părului va continua să se îmbunătățească în ceea ce privește rezistența și pigmentarea.

Să verificăm ce procent de păr va crește după operație:

Aproximativ 20 până la 30% din părul care crește se observă în 4 până la 5 luni după operație.
Se poate observa o creștere a părului de aproximativ 60% după operație în următoarele 6 luni.
85% rezultate pe care le puteți vedea după 6 până la 9 luni.
Se pot vedea 100% din rezultatele transplantului de păr într-un an după operație.

Părul transplantat crește ca și părul normal

Pacienții vor pierde firele de păr transplantate la aproximativ 2 săptămâni după operație. Dar foliculii transplantați vor crește din nou părul. Fiecare om este diferit. Dar, de obicei, ar trebui să începeți să vedeți cum începe să crească păr nou în aproximativ 3 până la 6 luni. Ar trebui să dureze între 6 și 9 luni pentru a vedea o îmbunătățire semnificativă a părului dumneavoastră. În plus, rezultatele finale ar trebui să fie vizibile la aproximativ 1 an după ce a avut loc operația. În perioada următoare, ciclul de creștere va continua ca și în cazul părului normal.

Scăderea părului transplantat după operație

Când Începe Să Crească Părul Transplantat?

Atunci când părul este transferat dintr-o zonă a scalpului în alta prin intermediul unui transplant de păr DHI sau prin alte tehnici, se produce o cădere de păr. Dar aceasta nu este o problemă, ci mai degrabă o parte normală a procedurilor de transplant. Căderea părului apare la 7-10 săptămâni după transplant. Această perioadă, care este de obicei cunoscută sub numele de „căderea de păr de șoc”. În acest timp, noul păr va intra în faza de repaus. În plus, sa permite foliculilor de păr transplantați să producă o nouă creștere. Căderea părului în această perioadă nu reprezintă un eșec al transplantului. Așadar, noii foliculi de păr rămân intacți și gata să crească. La aproximativ 4 luni de la această cădere, începe faza telogenă de regenerare a părului.

Păr transplantat care cade după 10 zile

Locurile de grefă vor forma cruste în 3 zile după operație, iar crusta cade în două săptămâni. Pe măsură ce cruste cad, este posibil să discerneți că odată cu ele se pierde părul. Acest lucru este prea normal. Nu alegeți și nu zgâriați cruste. Pentru că, dacă faceți acest lucru, puteți provoca infecții și pune în pericol supraviețuirea grefelor.

Părul transplantat care cade după 2 ani

Căderea temporară a părului este obișnuită după ce ați suferit un transplant. Acesta este un efect secundar temporar al tratamentului de transplant de păr. Dar, nu este permanent. Pentru că, viața părului transplantat are o viață foarte lungă. Acesta oferă o viață întreagă de permanență.

Subțierea părului transplantat

Este normal ca părul transplantat să se subțieze între 2 și 6 săptămâni după operație, din cauza șocului. În general, părul pare mai subțire până în a 3-a lună după proces. Când pierderea prin șoc se atenuează, foliculii grefați încep să producă păr în mod normal. În această perioadă, părul transplantat nu crește. Dar apoi revine la normal.

Întrebări frecvente puse

Când pot atinge părul transplantat?

Ar trebui să evitați să atingeți deloc locul în primele 3 zile după operație. După 3 zile, ar trebui doar să vă atingeți scalpul foarte ușor.

Este părul transplantat permanent?

Transplantul de păr este un proces prin care foliculii de păr sunt îndepărtați din zona scalpului sau a bărbiei și transplantați în zona de calviție. Rezultatele unui proces sunt vizibil de lungă durată și sunt considerate a fi permanente.

Cât de sigur este transplantul de păr?

Procesul este, de obicei, un proces sigur. Dar, ca în cazul oricărui tip de intervenție chirurgicală, există întotdeauna un mic risc de: sângerare și infecție. Pe lângă toate acestea, există și o reacție alergică la anestezic. Dar este puțin ca aceste riscuri să se dezvolte în procedurile pe care le face un chirurg bun.