Când Și Cum Pot Îndepărta Crusta După Transplantul de Păr?

Problema crustei după transplantul de păr poate fi incomodă pentru pacienții care doresc o recuperare rapidă după procedura de transplant de păr. Poți afla detalii despre aspectul solzos care apare pe scalp după operație și cum se poate rezolva din conținutul nostru.

Ce cauzează apariția crustei după transplantul de păr?

Există două metode de bază folosite în metodele de transplant de păr. În procesul realizat cu tehnicile FUE și DHI, foliculii de păr sunt luați din zona donatoare și transplantați în zona receptoare. În cadrul procesului, se fac mici incizii pe scalp, atât în zona donatoare, cât și în zona receptoare. În etapa inciziilor, apar leziuni pe scalp, deși acestea sunt minime. În locurile de incizie se formează mici cochilii din cauza deteriorării scalpului în urma procesului. Cu cât sângerarea care apare în zona receptoare este mai mică, cu atât mai puțină va fi formarea de cochilii.

În primele 24 de ore după operație, se vor forma cruste pe scalp. În primele 24 de ore, formarea crustelor poate fi însoțită și de umflături și roșeață. Puteți confunda scoicile cu bucăți de piele care se usucă după operație. Cu toate acestea, puteți observa cu ușurință bucățile de piele atunci când pulverizați spray-ul de îngrijire pe care trebuie să îl folosiți după operația de transplant de păr. Aveți grijă să nu rupeți aceste fragmente de piele. Pentru că fragmentele de piele rezultate nu trebuie să fie deteriorate. Utilizarea șamponului după transplantul de păr va accelera și mai mult procesul de recuperare. Cu toate acestea, acestea ar trebui să fie utilizate cu recomandarea unui medic.

Cum să eliminați crustele după transplantul de păr?

Când Și Cum Pot Îndepărta Crusta După Transplantul de Păr?

Formarea de cruste după transplantul de păr este un indiciu că leziunile scalpului au fost reparate. Mâncărimea poate fi văzută după transplantul de păr. Cu toate acestea, nu trebuie să vă scărpinați în cap pentru a nu deteriora grefele nou plantate. Contactul cu locul de prelucrare poate disloca grefele. În plus, poate provoca pete goale pe scalp.

Nu se recomandă îndepărtarea cochiliei de pe păr. Pentru a înmuia cochiliile fără a deteriora părul, puteți înmuia cochiliile cu apă caldă. Cojile încălzite cu apă caldă pot fi lăsate timp de aproximativ 10 minute și se poate aplica balsam. Cojile de sub balsam vor deveni acum complet înmuiate. Apoi puteți masa cojile pe scalp cu mișcări ușoare. După masaj, cochiliile se vor separa singure de scalp. Aveți grijă să nu vă folosiți unghiile în procesul de spălare a părului după transplantul de păr. Scoicile săpate cu unghiile pot provoca formarea de infecții. Acest lucru poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra rezultatului operației.

Când spălarea este terminată, puteți șterge scalpul cu un prosop moale. Efectuând această rutină, puteți scăpa de problema crustei. Crustele încep să cadă la zece zile după operație.

Cruste după transplantul de păr: Ce puteți face?

Precauții pe care le puteți lua atâta timp cât cruste de pe scalp continuă:

Nu vă scărpinați scalpul.
Nu încercați să îndepărtați cochiliile cu mâinile.
Evitați să atingeți zona grefei.
Atunci când vă zgâriați scalpul, puteți face ca grefele să se disloce.
Încercați să înmuiați crustele conform recomandărilor medicului dumneavoastră.
Așteptați cel puțin o săptămână pentru ca scoicile să cadă singure.

Rezultat

După transplantul de păr, puteți face aplicațiile recomandate de medic pentru cruste. Crusta apare ca urmare a deteriorării scalpului. Acestea pot fi inconfortabile pentru pacienți. Specialiștii în transplant de păr recomandă să așteptați 10 zile. De obicei, după 10 zile, începe căderea. În cazul în care nu se varsă, trebuie să vă consultați medicul.

Vă puteți face o programare la Clinica Erdem pentru o examinare gratuită a transplantului de păr.

Întrebări frecvente

Cum pot scăpa de cruste după transplantul de păr?

Este important să curățați crustele formate prin scurgerea sângelui și a fluidelor corporale după transplantul de păr. Este posibil să curățați aceste cruste formate prin înmuiere și spălare cu loțiune. Din ziua recomandată de medic, este necesar să efectuați în mod regulat spălarea cu loțiune în fiecare zi. De obicei, crustele sunt complet curățate în decurs de două săptămâni.

Este normală apariția crustelor după transplantul de păr?

Este posibil să observați cruste pe scalp după transplantul de păr. Acest lucru este normal. În timpul procedurii, aceasta apare ca urmare a sângerării foliculilor de păr îndepărtați. În aproximativ două săptămâni, crusta trece complet.

Crește părul prin cruste?

Părul dumneavoastră nu va crește în țesutul cicatricial. Pentru că nu este posibil să crească părul într-un loc cu rană. Sub forma unei piele deteriorate sau a unei cicatrici, probabilitatea ca părul nou să crească este aproape inexistentă.